Ολιγόωρος αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού από κατοίκους ενάντια στα νέα διόδια της Καβάλας

Κλειστή παρέμεινε για περίπου μισή ώρα νωρίτερα σήμερα η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα, στον κόμβο του Αγίου Σίλα.

Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και φορείς της τοπικής κοινωνίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κλείνοντας συμβολικά το δρόμο. Διαμαρτύρονται για την κατασκευή νέων διοδίων στο σημείο Άσπρη Άμμος.

Σε ανακοίνωσή της, η Συμπαράταξη Πολιτών, που οργάνωσε τη διαμαρτυρία, παραθέτει τους λόγους για τους οποίους λένε «όχι» στην κατασκευή διοδίων στην περιοχή.

Διαβάστε αναλυτικά:

- «Θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωή μας, με την

διέλευση οχημάτων και φορτηγών μέσα από την πόλη της Καβάλας, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και αύξηση της ρύπανσης .

- Θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης των πολιτών της, πλήττοντας ιδιαίτερα όσους μετακινούνται από και προς τα νοσοκομεία Καβάλας ,Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης

- Θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης από και προς τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.

- Θα αυξήσει τις τιμές των προϊόντων που διακινούνται από και προς την περιφέρειά μας

- Θα πλήξει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας .

- Θα αποτελέσει τροχοπέδη και αντικίνητρο για νέες επενδύσεις και για τον τουρισμό.

Η λειτουργία διοδίων στην Εγνατία οδό που έχουν αποφασίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις στόχο έχουν να γίνει ελκυστική η παραχώρησή της στα ιδιωτικά συμφέροντα. Θεωρούμε ότι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και το οδικό δίκτυο είναι σημαντικά εργαλεία για την ανάκαμψη και την πρόοδο της χώρας και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα