Όλα όσα μπορείτε να κάνετε το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώνεται το εορταστικό τετραήμερο στη Θεσσαλονίκη. Κάτοικοι κι επισκέπτες της πόλης, εκτός από την στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δεκάδες άλλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το διήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Έκθεση κρητικών

προϊόντων, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αλλά και εκδηλώσεις για παιδιά είναι ορισμένες μόνο από τις επιλογές που έχετε για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα του Thestival και κάντε την επιλογή σας:

Παζάρι βιβλίων

«Το Παζάρι των Εκδοτών της Θεσσαλονίκης» άνοιξε και πάλι τις πύλες του στην Κεντρική Πύλη της ΔΕΘ (είσοδος ΧΑΝΘ) και θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου.

Συμμετέχουν 150 εκδότες από όλη τη χώρα με 300.000 χιλιάδες βιβλία σε πολύ ελκυστικές τιμές, ενώ αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ωράριο Λειτουργίας

Καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Έκθεση χειρόγραφων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

To Mουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει στο χώρο υποδοχής (φουαγιέ), έκθεση χειρογράφων της συλλογής του, στο πλαίσιο της σπονδυλωτής έκθεσης με θέμα: «Πέντε εκθέσεις χειρογράφων μικρών συλλογών της Θεσσαλονίκης» από τις 18-10 έως τις 18-11-2017. Η μικρή αυτή έκθεση, που περιλαμβάνει χειρόγραφα από τις αποθήκες του Μουσείου, οργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Παλαιογραφικής Εταιρείας (ΕΛΠΕ, Θεσσαλονίκη) το 1997. Πρόκειται για δέκα χειρόγραφους κώδικες και σπαράγματα που χρονολογικά, καλύπτουν την περίοδο από τους παλαιοχριστιανικούς έως τους νεότερους χρόνους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το περγαμηνό ευαγγέλιο του 9ου αι.. Περιέχει τα ευαγγελικά αναγνώσματα του έτους σε μεγαλογράμματη γραφή και τα μουσικά «σημαδόφωνα» για την εμμελή ανάγνωση των περικοπών. Η αντιγραφή του χειρογράφου πιθανόν έγινε στην Κάτω Ιταλία. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ένα «καραμανλίδικο» Προφητολόγιο, που χρονολογείται στα τέλη 18ου - αρχές 19ου αιώνα. Περιέχει τις αναγιγνωσκόμενες, σε διάφορες ακολουθίες περικοπές από την Παλαιά Διαθήκη. Η γλώσσα του κειμένου είναι τουρκική (για τους τουρκόφωνους ορθόδοξους της Μ. Ασί­ας) γραμ­μένη όμως στο ελληνικό αλφάβητο (= «καραμανλί­δικα»), ενώ τα ενδιάμεσα κείμενα, όπου και ορισμένα τροπάρια, είναι γραμμένα στα ελληνικά.

Φουαγιέ Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Ελεύθερη είσοδος

Διάρκεια έκθεσης: 18 Οκτωβρίου έως 18 Νοεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας Μουσείου: Δευτ. – Κυρ.: 08.00-20.00 (έως 31/10) & 09.00-16.00 (1-18 Νοεμβρίου).

Έκθεση κοστουμιών "Ίχνη του εφήμερου"

Αναπόσπαστο κομμάτι του Βασιλικού Θεάτρου έχει γίνει η μόνιμη έκθεση κοστουμιών με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου», που παρουσιάζει την 56χρονη ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η έκθεση θα συνεχίσει να φιλοξενείται στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου με περιηγήσεις καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο 2017- 2018. Ένα μέρος της πλούσιας συλλογής του βεστιαρίου του ΚΘΒΕ απέκτησε μόνιμη στέγη στο κέντρο της πόλης, άμεσα προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, το ενδιαφέρον του οποίου επιβεβαίωσε τις προσδοκίες του Οργανισμού.

Κοστούμια υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 56 χρόνων λειτουργίας του εκτίθενται σε ειδικά σχεδιασμένες βιτρίνες που δένουν αρμονικά με τον χώρο. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 80 κοστούμια, σχεδιασμένα από σημαντικούς έλληνες ενδυματολόγους, όπως οι: Γιώργος Βακαλό, Βασίλης Βασιλειάδης, Σπύρος Βασιλείου, Ντένη Βαχλιώτη, Απόστολος Βέττας, Νίκος Εγγονόπουλος, Λίζα Ζαΐμη, Γιώργος Ζιάκας, Κλεόβουλος Κλώνης, Κέννυ ΜακΛέλλαν, Ιωάννα Μανωλεδάκη, Γιάννης Μετζικώφ, Δημήτρης Μυταράς, Νίκος Σαχίνης, Βασίλης Φωτόπουλος, Διονύσης Φωτόπουλος. κά.

Info:

Μόνιμη Έκθεση κοστουμιών - «Ίχνη του εφήμερου»

Βασιλικό Θέατρο

ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00-13:00

Ξεναγήσεις σε ελληνικά και αγγλικά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό εισιτήριο: 3 €
Εκπτωτικό εισιτήριο*: 2 €

8η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων

Οι γεύσεις, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης παρουσιάζονται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 28 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου, στο περίπτερο 12.

Στην 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση-Toπικές Γεύσεις Ελλάδας» συμμετέχουν δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της κρητικής γης, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται πάρα πολλές μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι παραγωγοί από την Κρήτη και από άλλες περιοχές, όπως από Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο κα, θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων: λάδι, τυροκομικά, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένους καρπούς, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, κάστανα, γεμιστά σύκα, τοματοειδή, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, αρώματα κα.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, περισσότεροι από τριακόσιοι χορευτές, πενήντα μουσικοί, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία και άλλοι συντελεστές θα συμμετάσχουν σ’ αυτό το εννιαήμερο πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.

Info:

ΔΕΘ, Περίπτερο 12

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη, ενώ θα παρέχεται και δωρεάν πάρκινγκ σε όλα τα οχήματα.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι για τα Σαββατοκύριακα από τις 10.30 το πρωί έως και τις 21.30 το βράδυ, ενώ για τις καθημερινές η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 21.30 το βράδυ.

Η Θεσσαλονίκη στον ΑΦΡΟ

Στις ταβέρνες και τα παραδοσιακά κελάρια της Θεσσαλονίκης, η καινούρια σοδειά της ρετσίνας ήταν έθιμο να σερβίρεται ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Αυτή η ρετσίνα με τις λεπτές φυσαλίδες, η «αφράτη», όπως την έλεγαν τότε, έρχεται ξανά στο ποτήρι μας. Ο ΑΦΡΟΣ είναι η πρώτη ρετσίνα που εμφιαλώνεται αφιλτράριστη μεταφέροντας τον φυσικό αφρισμό και τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει.

Από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου, το οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, το οινοποιείο της Θεσσαλονίκης, γιορτάζει μαζί με την πόλη και κερνάει κοκτέιλ με ρετσίνα ΑΦΡΟΣ. Επισκεφτείτε το κινητό bar του οινοποιείου, που θα σταθμεύσει:

Στις 28/10, 6-11μμ
Με φόντο τον Λευκό Πύργο

Στις 29/10, 5-10μμ
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Προβλήτα 1

Θησέας και Αριάδνη

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια – θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα! Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μάχες, μίση, πάθη, φιλίες, έρωτες μα πάνω απ’ όλα λάμπει η αγάπη!

Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα, ενώ η μουσική που βασίζεται σε παραδοσιακά ελληνικά μοτιβα, έχει ακούσματα τζαζ και έθνικ.

Η παράσταση είναι ιδανική για κάθε ηλικία!

Ιnfo:

Παραστάσεις: Σάββατο 17.00 & Κυριακή 11.30 πμ (καθημερινές για σχολεία)

Θέατρο Κολοσσαίον (Βασ.Όλγας 150, τηλ. 2310 834 996)

Οι «Χελώνες» στο Vis Motrix Performance Studio

«Χελώνες» ο τίτλος της παράστασης που ανοίγει τη σεζόν 2017-2018 στο Vis Motrix Performance Studio, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Παυλίδη. Πρόκειται για το νέο έργο της Σάσας Νάτση («Φλύαρα Γόνατα», «Νους Εν Σώματι»), ένα έργο αλληγορικό που προτείνει ότι η αποδοχή της πραγματικότητας, όσο άσχημη κι αν είναι αυτή, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή στη ζωή μας.

Ένα ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, έρχονται αντιμέτωποι με ένα συγκλονιστικό γεγονός: Την υποδοχή του παιδιού τους από ένα ξέφρενο πλήθος που ζητωκραυγάζει για το κατόρθωμά του, τη μεγάλη εφεύρεσή του. Κατόρθωμα για τον άνδρα. Εγκληματική πράξη για τη γυναίκα. Τη δραματική εξέλιξη στη σχέση του ζευγαριού απαλύνουν με την εμφάνισή τους δύο όμορφες ερωτευμένες χελώνες.

Ιnfo:

Χώρος: Vis Motrix Performance Studio, Έδισσον 4 (απέναντι από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης)
Πρεμιέρα: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017
Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος| 5€ κάθε Τρίτη

Εξορκισμός

«Είθε ο Άγιος Σταυρός να είναι το Φως μου.
Ας μη με καθοδηγεί ο δράκοντας
Ύπαγε οπίσω Σατανά
Μην με ωθείς στον πειρασμό ποτέ με μάταια πράγματα
Αυτό που μου προσφέρεις είναι το κακό
Πιες εσύ το δηλητήριο».

Διαταραχή προσωπικότητας; Θεϊκή παρέμβαση; Διανοητική ασθένεια; Ψυχική διαταραχή; Δαιμονική κατοχή; Ψυχοπαθολογία; Σχιζοφρένεια;
Κανείς ποτέ δεν θα μάθει…

Αν πιστεύεις, θα τρομάξεις
Αν δεν πιστεύεις θα αναρωτηθείς.

Info:

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Οκτωβρίου- Ώρα έναρξης: 21:00

Μπενσουσάν Χαν Εδέσσης 6 (‘Ανω Λαδάδικα)
Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας ο αριθμός των θεατών δεν ξεπερνά τα 30 άτομα.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936536383
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών

Η παράσταση είναι διαδραστική και οι θεατές παρακολουθούν όρθιοι και περιηγούμενοι στα δωμάτια του Μπενσουσάν Χαν.

«Ο κουμπωμένος» στο Θέατρο Άρατος

Το Θέατρο Άρατος παρουσιάζει την κωμωδία καταστάσεων του Domenico Strillone «Ο κουμπωμένος».

Ο Γιώργος (αρχιτέκτονας & εργολάβος οικοδομών στο επάγγελμα), η γυναίκα του Μαρία και η κόρη τους, ένα απίστευτο αγοροκόριτσο, υποδέχονται στο σπίτι τους τον επιστήθιο φίλο Κυριάκο, καθηγητή Θεολογίας. Ο Κυριάκος κατεβαίνει από το χωριό όπου διδάσκει, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο. Έτσι γεννάται η ιδέα να παντρέψουν τον Κυριάκο με την Βέτα, την ξαδέρφη που μένει δίπλα. Απλά θα πρέπει να του την «σερβίρουν» όχι όπως είναι στην πραγματικότητα, αλλά όπως αυτός θα ήθελε να είναι. Έτσι το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή και πηγαίνει καλά, μέχρι όμως τη στιγμή που εμφανίζεται ξαφνικά ο… θείος από το χωριό!

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ, Μοσκώφ 12 με Φράγκων

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή,
από Παρασκευή 13 Οκτωβρίου μέχρι και Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 5 ευρώ (μειωμένο)

Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 6977 767 015 & 6944 962 881

"Οικογενειακή γιορτή" (Festen) στο φουαγιέ της ΕΜΣ

Η «Oικογενειακή Γιορτή» (Festen) σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, η παράσταση που καθήλωσε τη θεατρική Θεσσαλονίκη, μετά το ταξίδι της στην Αθήνα - στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου και οι 5 παραστάσεις που δόθηκαν ήταν sold out - επιστρέφει δυναμικά στο Φουαγιέ της ΕΜΣ.

Μια οικογενειακή γιορτή γίνεται αφορμή να διαταραχτεί η επίπλαστη αρμονία που για χρόνια επικρατούσε μέσα στο σπίτι της οικογένειας Χάνσεν. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο πατέρας, ο Χέλγκε, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του και στενούς φίλους. Τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας αποκαλύπτονται, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να συγκλονίζουν κανέναν. Η γιορτή συνεχίζεται κανονικά – το γλέντι δε σταματάει. O καλοκουρδισμένος μεγαλοαστικός μηχανισμός αντιστέκεται.

Τον Χέλγκε Χάνσεν ερμηνεύει ο Βασίλης Σπυρόπουλος και τον Κρίστιαν Χάνσεν ο Χρίστος Στυλιανού.

H παράσταση «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) είναι ακατάλληλη.

Info:

Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Ο άνδρας με την πουά γραβάτα

Tο έργο διαδραματίζεται μέσα στο μυαλό του Ιάκωβου Λέδερμαν την ώρα που αυτοκτονεί. Τι μπορεί να έχει στο μυαλό του κάποιος που εν τέλει παίρνει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του;

Με τη βοήθεια της φαντασίας του δημιουργεί έναν κόσμο δικό του, οικείο, επινοώντας ακόμη και πρόσωπα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, για να ξεχάσει το τι έκανε ή ίσως για να βοηθήσει τον εαυτό του να αποφασίσει ότι το τέλος του ήρθε επειδή το αποφάσισε ο ίδιος.

Όλα αυτά μας παρουσιάζονται με έναν κωμικοτραγικό τρόπο, μια γλυκόπικρη ωδή στις χαρές και τα βάσανα του Ιάκωβου. Ή μήπως του καθένα;

Ψάχνοντας την απόλυτη ευτυχία μέχρι και τα τελευταία 40 μέτρα της σύγκρουσης του, ο Ιάκωβος Λέδερμαν αναθεωρεί και πράττει.

Τι συμβαίνει αλήθεια στο μυαλό αυτού που αυτοκτονεί;

Τι συμβαίνει στο μυαλό αυτού που πέφτει στο κενό;

Τι να σκέφτεται, άραγε, ο Ιάκωβος Λέδερμαν;

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Θεμιστοκλή Σοφούλη, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Παρασκευή – Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 20.30

Τιμή εισιτηρίου : 12 ευρώ, Μειωμένο (Φοιτητές, άνεργοι): 8 ευρώ, Ατέλειες – ΑμεΑ: 5 ευρώ

Το «Γκιακ» επιστρέφει στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

H εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση «Γκιακ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, τη «συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής» που έδρεψε δάφνες από κοινό και κριτικούς.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Info:

«Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Ρώσικη επανάσταση" στο Βασιλικό Θέατρο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ρώσικη Επανάσταση» σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 25 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο των Παράλληλων Εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, μια σύγχρονη παράσταση για την «πίστη», μέσα από τα μάτια του ρηξικέλευθου Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ένα έργο που προσπαθεί να ανασυνθέσει τις πρώτες μέρες της Ρώσικης Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στη δίνη της επαναστατικής ορμής για την αλλαγή του κόσμου.

Info:

«ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» του Τσέζαρις Γκραουζίνις
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Ανεμοδαρμένα ύψη" στο Θέατρο της ΕΜΣ

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Χήθκλιφ και της Κάθριν, η περσινή επιτυχία θα «ζωντανέψει» και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τις 26 Οκτωβρίου 2017. Τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, μία από τις μεγαλύτερες ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών, επανέρχονται για να μας καθηλώσουν με την άγρια ποιητική τους δύναμη, την ταραγμένη και σκοτεινή τους ατμόσφαιρα και για να φωτίσουν αριστοτεχνικά τις ρομαντικές αλλά και βίαιες πλευρές του απόλυτου και καταστροφικού έρωτα των ηρώων του.

Ήρωές του είναι τα μέλη δύο οικογενειών, που κατοικούν σε απομονωμένα σπίτια στα χερσοτόπια του Γιόρκσαϊρ. Η Μπροντέ παρουσιάζει την ιστορία της καταστροφής των ηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια τα απελπισμένα και παράφορα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, με τρόπο αντίστοιχο της αρχαίας τραγωδίας.

Info:

«ΤΑ ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ» της Έμιλυ Μπροντέ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ο Μάρκος Σεφερλής στο Ράδιο Σίτυ

Πόσες μέρες μπορεί ν’ αντέξει ένας άνθρωπος τρώγοντας μόνο καρύδα;
Είναι ικανός να «καρυδώσει» κάποιον λόγω στέρησης κρέατος;
Πόσο μπορεί ν’ αντέξει κάποιος χωρίς μπάνιο;
Και πόσο μπορεί ν’ αντέξει κάποιος άλλος να κοιμηθεί δίπλα του;
Πόσα κιλά μπορεί να χάσει ένας ράπερ, αν πάει σε νησί χωρίς τάπερ;
Άραγε θα ψήφιζαν 4.000 γυναίκες να παραμείνει ένας άντρας για μήνες μακριά τους, αν είχαν μείνει ικανοποιημένες απ’ τις επιδόσεις του;
Πόσες μέρες μπορεί να μείνει μια γυναίκα άβαφτη;
Αν της μιλήσει κάποιος εκείνες τις μέρες την έβαψε;
Πόσους σταυρούς πρέπει να κάνει κάποιος, για να βγει πρώτος σε μια δοκιμασία;
Πόσα κομποσκοίνια χρειάζονται για να κερδίσει έναν Κύπριο;
Πόσες μέρες χρειάζεται μια διάσημη ξανθιά, για να τερματίσει σε κάποιο αγώνισμα που απαιτεί αντοχή, εξυπνάδα και ταχύτητα;
Γιατί πρέπει ν’ ανάβει κάποιος φωτιές και μετά να κάνει τον Κινέζο, όταν είναι ήδη Κινέζος;
Για να μην θυμίζει η μούρη σου κέρινο ομοίωμα στη χαρά και τη λύπη, μήπως θα βοηθούσε λίγο… «κοκκινάκι» στα μάγουλα;
Τί είναι πλέον απαραίτητο για να βγάλει κάποιος χρήματα στη ζωή του;
Ένα πτυχίο Πανεπιστημίου ή πέντε μήνες στον Άγιο Δομίνικο;

Ο Μάρκος Σεφερλής και οι υπόλοιποι «μαχητές» της διασκέδασης σας περιμένουν, για να ενώσετε τα χέρια και να φωνάξετε όλοι μαζί… «Survivor!»

Ιnfo:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΚΥΡΙΑΚΗ 9:00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 6.00 μ.μ

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ 10.30 με 13.00 και 17.30 με 21.00 καθημερινά

Σίρλεϋ Βαλεντάιν με την Ελένη Καστάνη

Ένα έργο με πολύ γέλιο, συγκίνηση και απρόοπτα…

Η Βρετανίδα Σίρλεϋ είναι μια γυναίκα λίγο μετά τα 50, μάνα δύο παιδιών που έχουν τη δική τους πλέον ζωή και σύζυγος ενός άνδρα που η σχέση τους χάθηκε κάπου στην πορεία των χρόνων. Μόνη της συντροφιά ο τοίχος της κουζίνας της μέχρι τη μέρα που μια ασήμαντη αφορμή την ξυπνάει και αποφασίζει να ξαναβρεί τον εαυτό της, να ξανανιώσει ζωντανή. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένα τραπεζάκι μπροστά στη θάλασσα, ένα αγιόκλημα και μια …αναπάντεχη γνωριμία θα συνθέσουν το σκηνικό της δικής της επανάστασης απέναντι σε όσα την καταπίεζαν. Πόσο όμως θα κρατήσει αυτή η επανάσταση; Θα καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με το μέσα της και τους δικούς της ανθρώπους; Και τελικά υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στη ζωή;

Σίρλεϋ Βαλεντάιν η Ελένη Καστάνη
Μετάφραση: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνοθεσία: Πέμη Ζούνη

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ τηλ. 2310 237 700

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Από 25 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου
Τετάρτη: 20.00
Πέμπτη και Παρασκευή: 21.15
Σάββατο Απογευματινή: 19.00 και βραδινή: 21.30
Κυριακή: 20.00

Τιμές Εισιτηρίων:
Προπώληση: 12 Euro , Μειωμένα (Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι) : 12 Euro

Γενική Είσοδος: 15 Euro
ΑΜΕΑ ΔΩΡΕΑΝ

Η ιστορία του ελληνικού έθνους – αλλιώς

Ο Σίλας Σεραφείμ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για την καινούρια του παράσταση, «Η Ιστορία του ελληνικού Έθνους – Αλλιώς» από 6 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθήναιον.

Η ιστορία είναι χρήσιμη, επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Μόνη προϋπόθεση, η αλήθεια των γεγονότων.

Γνωρίζετε:

-Ότι η ιστορία του ελληνικού έθνους, ξεκινάει με τη δημιουργία του κόσμου;
-Ότι στην Αρχαία Ελλάδα, κάπνιζαν μπάφους;
-Πως ο Μεγαλέξανδρος, δεν ήταν Μακεδόνας;
-Ότι η πρώτη πορνοστάρ στον κόσμο, ήταν μια αυτοκράτειρα του Βυζαντίου;
-Η επανάσταση του 1821, δεν είχε σκοπό την απελευθέρωση απ’ τους Τούρκους;
-Τη σχέση του Πολύδωρα και του Ζουράρι με το 1901 και το 1903;
-Από ποιον πραγματικά ειπώθηκε το ΟΧΙ το 1940, στους Ιταλούς και τους Γερμανούς;
-Πότε ο στρατός, αντικατέστησε τα άρβυλα με αθλητικά παπούτσια του τένις;
-Ότι ο χειρότερος εχθρός του Έλληνα ειν’ ο εαυτός του;
-Πως το μόνο που μαθαίνουμε απ’ την Ιστορία, είναι ότι επαναλαμβάνεται;
-Ότι ο Τσίπρας, δεν έχει κάνει τίποτα που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν, επανειλημμένως;

Είπε ο Μαρξ με το διάσημο ρητό του:

«Όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα».

Σας διαβεβαιώνω προσωπικά, ότι επαναλαμβάνεται και σαν stand-up comedy.

Info:

Θέατρο Αθήναιον – Βασιλίσσης Όλγας 35
Τηλέφωνο| 2310 832 060
Ημέρες και ώρες παραστάσεων | Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30
Παράσταση: Σαβ. 28/10 στην κεντρική σκηνή
Εισιτήρια |10 ευρώ

Τζίμης Πανούσης: Όλοι οι χαζοί μπορούμε

O Τζίμης Πανουσης μετά την αρχαία κωμωδία στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο συνεχίζει με την σύγχρονη τραγωδία στο Principal Club Theater με το γελοιόδραμα ‘’Όλοι οι χαζοί μπορουμε’’ μαζί με το ροκ κουαρτέτο πεταμένα λεφτά.

Γέλια, γέλια, γέλια, ασυγκράτητα γέλια με τον αριστεροειδή που πέρασε σύριζα στην αριστερά και δεν την ακούμπησε να λεηλατεί την Ελλάδα και να την αποτελειώνει. Μετά τον τυφώνα ‘’Γιωργάκη’’ και με ψόφιες κατσίκες του γείτονα που συνεχίζουν ως ματισμένα ζόμπι να μασάνε ταραμά.

Info:

Σάββατο 28 Οκτωβρίου
PRINCIPAL (στο χώρο του FIX), 26ης Οκτωβριου 15, περιοχή Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30

Προπωληση:10€
Ταμείο:13€

Τιμές ποτών:
Στο μπαρ 4€ μπύρα/ 8€ ποτό
Καθήμενοι (πλατεία) 10€ ποτό – 90€ φιάλη αλκόολ ως 5 άτομα ή 30€ φιάλη κρασί στα 2 άτομα

Μακεδόνας- Σιαμαντά στο Θέατρο Βεργίνα

Ο Κώστας Μακεδόνας και η Εύη Σιαμαντά μας παρασύρουν με τις μοναδικές φωνές τους, με τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών και φυσικά με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Κώστα Μακεδόνα, σε ένα ταξίδι στα «Τραγούδια της οθόνης» στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki!

Πάμε να διασκεδάσουμε με όλα αυτά τα τραγούδια που δεν έχουν ηλικία, που φέρνουν στα μάτια μας μεγάλους ηθοποιούς και εικόνες τόσο δυνατές, όσο τα λόγια και η μελωδία τους.

Ας αφεθούμε στα συναισθήματα που μας προκαλούν και να αφήσουμε τον Κώστα Μακεδόνα και την Εύη Σιαμαντά να μας παρασύρουν με τις μοναδικές φωνές τους και τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών.

Παλιά τραγούδια των Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιώργου Ζαμπέτα, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Νίκου Μαμαγκάκη, αλλά και νεότερα των Δημήτρη Παπαδημητρίου, Ελένης Καραΐνδρου, Χρήστου Νικολόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Info:

Παρασκευή και Σάββατο 27, 28 Οκτωβρίου & 03, 04 Νοεμβρίου @ 21:45

Τιμή: από 12 ευρώ με 1 welcome drink

Για Θέσεις στην Α' Ζώνη του Θεάτρου Βεργίνα 15 ευρώ
Για Θέσεις στην Β' Ζώνη του Θεάτρου Βεργίνα 12 ευρώ

Συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Καζίνο και ένα ποτό. Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 21 ετών.
Απαραίτητη η εγγραφή στο καζίνο με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki, 12ο χλμ Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 491234

Barbarella Live Party με Βρεττό, Νικηφόρο, Courtney Parker και Ελισάβετ Σπανού

To Barbarella Live Party επέστρεψε, φέρνοντας νέο αέρα στη διασκέδαση της φθινοπωρινής Θεσσαλονίκης.

Ηλίας Βρεττός, Νικηφόρος, Courtney Parker και Ελισάβετ Σπανού ανεβαίνουν στη σκηνή του Barbarella, σε ένα live party που τα έχει όλα.

Η τετράδα υπόσχεται αξέχαστες βραδιές διασκέδασης στο χώρο της Βασιλέως Ηρακλείου.

Info:

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Barbarella Live Party
Βασιλέως Ηρακλείου 43
Κρατήσεις: 2310 227444

Νεανικό σχήμα στα Μαμούνια Live

Μετά το τέλος των εμφανίσεων της Φανής Δρακοπούλου στα Μαμούνια Live, ένα σχήμα νεαρών καλλιτεχνών παίρνει τα ηνία.

Ζαν Μπατιστ, Χρήστος Καλιατσάς και Βίκυ Καρυώτη ανεβαίνουν στη σκηνή και το κέφι παίρνει φωτιά.

Info:

Kάθε Παρασκευή & Σάββατο!

Μαμούνια Live, 26ης Οκτωβρίου 58, Βίλκα.

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2310 557000

Σάκης Βέρρος και Κρυσταλλία στο Prova Live

Στο Prova Live το πρόγραμμα έχει... ελληνικά μέχρι πρωίας!

Τραγουδούν: Σάκης Βέρρος, Κρυσταλλία, Παναγιώτης Κοτίδης, Χρύσα Λίδου, Γιώτα Ρεγγίνα, Στέφανος Ανθόπουλος, Στέργιος Λιάπης, Έλενα Φερελή.

Info:

Kάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στο Prova Live!
Prova Live, Αλεξ.Παπαναστασίου 90
Kρατήσεις : 2310 989900

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο ROOM 63

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο «ROOM 63», το πιο αγαπημένο δωμάτιο της Θεσσαλονίκης!

Ο αγαπητός σε όλους καλλιτέχνης επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από αρκετούς μήνες και υπόσχεται ξεχωριστές νύχτες στο πλήρως ανακαινισμένο ROOM 63!

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο, ο Γιώργος Γιαννιάς στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Μαζί του η Ειρήνη Ντίσιου.

Info:

ROOM 63, Λ. Νίκης 63

Τηλ. κρατήσεων 2310254560

Λευτέρης Πανταζής, Χάρης Κωστόπουλος, Κωσταντίνος Νάζης, Νaya στο Fix live

Το Fix live σας περιμένει κάθε Παρασκευή και Σάββατο για να σας διασκεδάσει με ένα καταπληκτικό πρόγραμμα με μεγάλες επιτυχίες.

Ο Λευτέρης Πανταζής ηγείται του σχήματος, ενώ την παρέα συμπληρώνουν οι Χάρης Κωστόπουλος, Κωσταντίνος Νάζης και Νaya.

Info:

Fix live, 28ης Οκτωβρίου 15

Τηλέφωνο κρατήσεων Φιξ : 6936971336 , 2312202383

Τιμή φιάλης Φιξ : 140€/4 άτομα , μισή φιάλη 70€/2 άτομα

Φοιτητική προσφορά Φιξ 120€/6 άτομα, μισή φιάλη 60€/3 άτομα

Πάολα- Ρόκκος στο Stage Live

Η Πάολα και ο Στέλιος Ρόκκος ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28η Οκτωβρίου.

Η κορυφαία λαϊκή τραγουδίστρια ετοιμάζει για το κοινό της πόλης ένα ξεχωριστό λαϊκό πρόγραμμα με δικά της αγαπημένα τραγούδια αλλά και γνωστές επιτυχίες κορυφαίων καλλιτεχνών.

Στο πλάι της βρίσκεται ο Στέλιος Ρόκκος, πριν το δυνατό δίδυμο μετακομίσει στην Αθήνα και συναντήσει τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Info:

ΠΑΟΛΑ & ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ

Stage Live, 26ης Οκτωβρίου 27

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

RSV 2310566768

Ο Μαγικός Αυλός στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η όπερα " Ο Μαγικός Αυλός" μεταμορφώνεται σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του μοναδικού συνθέτη.

Η παράσταση με διαλεχτούς ηθοποιούς-τραγουδιστές, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια, γεμάτη χρώματα και φως με μια συναρπαστική πλοκή, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο βασιλιάς της μέρας και η βασίλισσα της νύχτας, κάποτε αγαπήθηκαν τρελά και αποφάσισαν να ενωθούν. Όμως η αγάπη τους αυτή κράτησε πολύ λίγο. Εκείνη ήταν φτιαγμένη από ψέματα και κακία, εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Πώς να ταιριάξουνε λοιπόν; Χώρισαν, και η μεγάλη αγάπη τους έγινε αμέσως έχθρα.
Μετά από 9 μήνες η σκοτεινή βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, την Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας της. Το µμαθε ο βασιλιάς της μέρας και σκοτείνιασε. Ήθελε να την πάρει κοντά του. Φοβόταν μήπως ζώντας δίπλα στην μητέρα της έπαιρνε από τον χαρακτήρα της. Έτσι μια μέρα την έκλεψε κρυφά και έβαλε να την φυλάνε σ' έναν όμορφο πύργο. Θύμωσε τότε η βασίλισσα της νύχτας. Μαύρισε ακόμα περισσότερο τον ουρανό της, έσβησε τ' αστέρια της. Έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο να πάρει πίσω την κόρη της. Άρχισε λοιπόν να αναζητεί ένα παλικάρι. Ένα παλικάρι που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Το βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του Παπαγκένο…
Το έργο έχει συναρπαστική πλοκή που είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων προσφέροντας στα παιδιά χαρά, διασκέδαση, αλλά και πολλά πολλά μηνύματα. Ο πρίγκιπας Ταμίνο -σύμβολο της αρετής και της αγάπης, βρίσκει στο πρόσωπο της Παμίνας το ιδανικό ταίρι. Όμως το ζευγάρι θα περάσει από πολλές δοκιμασίες. Με όπλο την αγάπη, οι ήρωές μας θα νικήσουν και θα ενωθούν για πάντα. Μαζί τους ο Παπαγκένο, ένας τρισχαριτωμένος παραμυθένιος ήρωας που με τις σκανδαλιές του θα χαρίσει στα παιδιά στιγμές χαράς και γέλιου. Το έργο τελειώνοντας βρίσκει τους δυο εχθρούς, βασίλισσα της νύχτας και βασιλιά της μέρας, ενωμένους. Το καλό θα νικήσει το κακό και θα απλωθεί σ' όλη τη γη.

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Ο Θησαυρός του Βιβλιοπόντικα

Το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions, ενώνουν φέτος το χειμώνα τις δυνάμεις τους και μας καλωσορίζουν στο πιο τρελό κυνήγι Θησαυρού!

Ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών ο Βιβλιοπόντικας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και παρέα με τους αγαπημένους του, την Τίτα Γραβιέρα, τον Μίμη Κασεράκη, τον Χαρτοπόντικα, τη Θεία Μοτσαρέλα αλλά και την γατούλα Φιλαναγνωσία, ξεκινά για να ανακαλύψει τον πιο μαγικό Θησαυρό!

Ένας παλιός θρύλος λέει ότι το πρώτο κορίτσι σε κάθε γενιά της οικογένειας της Τίτας Γραβιέρας είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρίσματα, αρκεί ο πατέρας του να ανακαλύψει τον θησαυρό που του ταιριάζει. Ο Βιβλιοπόντικας λοιπόν, μόλις αποκτά τρίτο παιδάκι, κοριτσάκι, πρέπει να ψάξει να βρει τον θησαυρό του!

Ξεκινά την αναζήτηση από τη Βιβλιοθήκη και μπαίνει στα πιο νόστιμα βιβλία που είχε φάει… με τα μάτια!!! Συναντά τον Παπαγκένο, ταξιδεύει στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, τραγουδά με το Αηδόνι του Αυτοκράτορα. Συναντά τον Πινόκιο αλλά και τον Παπουτσωμένο Γάτο και μαθαίνει να ξιφομαχεί από τους Τρεις Σωματοφύλακες! Η Τίνκερ Μπελ τελικά τον βοηθά να μάθει πού είναι ο θησαυρός! Θα ξεγελάσει τον Χουκ, που είναι στην προηγούμενη σελίδα; Θα καταφέρει να ανοίξει το σεντούκι και ποιός θα είναι ο Θησαυρός που θα ανακαλύψει σε αυτό;

Ιnfo:

Κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί στο ΘΕΑΤΡΟ Φαργκάνη Art Αγ. Παντελεήμονος 10 (Αρχή Ιασωνίδου – Καμάρα). Τηλ. 2310 208007
Τιμή εισιτήριου: 10€
Tιμή προπώλησης: 8€
Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία Τηλ. 6981625114
Εισιτήρια προπωλούνται : Φαργκάνη Art (ώρες ταμείου), στο www.viva.gr (τηλεφωνικό κέντρο 11876) στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt

Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή τα τελευταία χρόνια για την πλούσια δράση της στο χώρο του θεάτρου για παιδιά (παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κ.α.) παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Τ την παράσταση: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των Ήχων».

Πρόκειται για μία ευρηματική παράσταση που χρησιμοποιεί μοναδικά τη θεατρική αφήγηση με τη σωματική παντομίμα όπου, σε συνδυασμό με τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργούν ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και πραγματοποίησε πάνω από 150 παραστάσεις ενώ, στη συνέχεια, περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Ιnfo:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16
Παραστάσεις: Από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, και κάθε Κυριακή, στις 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Η παπλωματού

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον, παρουσιάζει για τη θεατρική σεζόν 2017-2018 το αριστουργηματικό έργο, “Η Παπλωματού”, σε σκηνοθεσία και διασκευή Μαριάννας Τόλη. Ένα μουσικό υπερθέαμα με πολλά σύγχρονα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Οι πρωταγωνιστές χορεύουν, τραγουδούν και… αφηγούνται την υπέροχη ιστορία της «Παπλωματού», εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και Γκέιλ Μάρκεν. Τα πρωτότυπα σκηνικά, τα πλούσια κοστούμια, η υπέροχη μουσική, οι εξαιρετικές χορογραφίες και οι μοναδικές ερμηνείες των 11 ηθοποιών, δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με ονειρικές εικόνες. Μια παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που συνδυάζει χορό, τραγούδι, χιούμορ και ευαισθησία, έρχεται να αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά.

Λίγα λόγια για το έργο

Το θέμα του έργου είναι η καλοσύνη και η γενναιοδωρία, ενώ μέσα από τις συναρπαστικές εικόνες της παράστασης, ο μαγικός κόσμος της Παπλωματούς δείχνει τον τρόπο που η ανιδιοτελής προσφορά, μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία. Οι πλούσιοι ηθελημένα γίνονται φτωχοί και βιώνουν τη χαρά της αλληλεγγύης.

Πρόκειται για την ιστορία ενός γενναιόδωρου κοριτσιού, το οποίο με τα μαγικά του δάχτυλα φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Τι θα γίνει όταν θα του ζητήσει ένα από αυτά ο Βασιλιάς; Μπορεί να του διδάξει την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα κάνει όλους τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον – Εθνικής Αμύνης 2
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ. (και επιλεγμένα Σάββατα)
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (διάλλειμα 10 λεπτών)
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, ανέργων 10 ευρώ (μόνο από το ταμείο με την επίδειξη κάρτας ανεργίας), οικογενειακό 10 ευρώ (4 άτομα και άνω).

Όλιβερ Τουίστ στο Ράδιο Σίτυ

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης έρχεται και φέτος κοντά στους μικρούς της φίλους με ένα μαγευτικό Μιούζικαλ βγαλμένo από το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ».

Ο Όλιβερ ένα έξυπνο παιδί με μεγάλη δύναμη ψυχής καταφέρνει και νικά τις δυσκολίες της ζωής στη Βικτωριανή Αγγλία και στέλνει σ’ όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς.

Τον συνοδεύουν χαρούμενες νότες ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα και υπέροχες χορογραφίες που θα σας συναρπάσουν.

Επτά ηθοποιοί που χορεύουν τραγουδούν και επικοινωνούν με τα παιδιά

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, το φως, ανεμοδαρμενα υψη, ιακωβος καμπανελλης, λευτερης πανταζης, seven spots, Τσάρλς Ντίκενς, ΔΕΘ, χανθ, ελλαδα, ελπε, κθβε, info, κρητη, κατερινη, τρικαλα, καλαβρυτα, κομοτηνη, λαρισα, γιου, αθηνα, τηλ, performance, studio, νους, φως, θεατρο, εμσ, κυριακη, ωδή, αμεα, νέα, σταρ, σταυροι, σαββατο, euro, στρατος, τσιπρας, μαρξ, ηρωδειο, principal, club, ροκ, fix, φιάλη, νεότερα, νικολοπουλος, χλμ, live, party, ηνία, αλεξ, room, φιξ, προσφορες, stage, παολα, αηδόνι, art, σχολεια, viva, media, κιχ, δραση, white, κινηση στους δρομους, συριζα, βιβλια, ωραριο καταστηματων, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, μονικα βασιλειου, σασα σταματη, τραπεζα της ανατολης, παρελαση θεσσαλονικη, σταυρος δημας, εορταστικο ωραριο, Καλή Χρονιά, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, βικυ σταματη, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, Νικόλαος Κοπέρνικος, αλλαγη ωρας 2013, βασιλισσα ελισαβετ, γιορτη σημερα, ειρήνη παπαδοπούλου, ξανα, ελενη, αηδόνι, παρελαση, ωδή, ηνία, αθλητικα, αθλητικα παπουτσια, αμεα, αυστραλια, αυλαια, βεργινα, βοτανα, γεμιστα, γλυκα, γυναικα, γωνια, δωρεαν, εικονες, ζυμαρικα, ηθοποιοι, θαλασσα, θεμα, θησεας, θρυλος, ιδρυμα μειζονος ελληνισμου, ιταλια, κθβε, μητερα, μουσικη, νησι, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, ραδιο, σινεμα, σταρ, σωκρατης, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, φως, χρωματα, ψεματα, ψωμι, ωρα, αγαπη, αθηναιον, αιθερια ελαια, αλκοολ, αλεξ, αλφαβητο, ανθρωπος, απιστευτο, απλα, αρμονια, αρχαια, αρβυλα, αρωματα, ασια, αστερια, αττικη, ατμοσφαιρα, αφηγηση, αφορμη, βακαλο, βετα, βικυ, βοιωτια, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γειτονια, γελιο, γινει, γινεται, γινονται, γειτονα, γιου, γλεντι, γλωσσα, γνωριμια, γοργονες, δαχτυλα, δευτερα, δυναμη, δικη, δινη, δειχνει, δοθει, δωσει, δρακος, διδυμο, διημερο, δωματια, εαυτος, ευη, εγινε, εγγραφη, ελενα, εθιμα, εθιμο, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, ευτυχια, ηθη, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, ελλειψη, ελισαβετ, ελισαβετ σπανου, εμη, εμιλυ, εμσ, ενεργα, εμφάνιση, εξελιξη, εξομολογηση, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, ετων, ευαγγελιο, εχθρος, τεχνη, εξυπνο, ζωη, ζιακας, ζωης, ζομπι, ζωνη, ιδεα, ιδρυση, ηλικια, ημαθια, ηρωες, θυμιζει, θησαυρος, ιδρυμα, ιωαννα, κειμενο, κυνηγι, κινητο, κιλα, κιχ, κοκτειλ, κοστουμια, κρασι, κρατικο, κωμωδια, λαδι, λεφτα, λημνο, λυπη, λιζα, λογια, μακρια, μαρξ, ματια, μεγαρο μουσικης, μειζονος ελληνισμου, μελωδια, μελι, μεσσηνια, μυθολογια, μηνυματα, μηνες, μυστικο, μιουζικαλ, μικρο, μονη λαζαριστων, μαρια, μυαλο, μυστικα, νεότερα, νοτες, ομαδα, παντα, οπερα, οχηματα, παιδι, παιδια, παζαρι, παλαια διαθηκη, παολα, παπουτσια, παρουσιαση, πεμπτη, πινοκιο, πλοια, πριγκιπας, πρωταγωνιστες, πρωι, πτυχιο, πυλες, ρακι, ρεγγινα, ρετσινα, ροκ, ροκκος, ρολο, σαπουνια, σαββατο, σεζον, σεφερλης, σιγουρο, συνεχεια, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σοδεια, σοφια, σπιτι, σπιτια, συκα, σχεδιο, ταβερνες, τζιμης πανουσης, τοιχος, τηλ, το φως, τραγουδιστρια, τρελα, τριτη, τιτλος, φετα, φεστιβαλ, φυσικα, φυσικο, φιξ, φοντο, φιάλη, φοβερο, φορα, χερι, χαθηκε, χανθ, χηρα, χιουμορ, χρηστος, χλμ, χριστος, χαρα, ομορφα, οντα, ωρες, art, αρχαια ελλαδα, ασχημη, αυλος, αυλη, white, club, δαφνες, δημητρης, δωματιο, εφαρμογη, ελληνικα, εμφανισεις, euro, ερωτες, ερωτησεις, fix, φουαγιε, γελια, γευσεις, γιορτη, γιωτα, γιωργος γιαννιας, ηρωας, χωρα, ιακωβος, ιδανικο, ιδιαιτερα, ιουλια, κακια, κειμενα, κομματι, καρδιες, καρδια, κρυφα, κρυσταλλια, κωδικες, κωνσταντινου, κωστοπουλος, κωστας, κυριακη, λευκο, media, μεινει, μια ματια, μπροστα, room, ο χριστος, ποιητης, ποτο, principal, party, θειος, ρητο, studio, seven spots, σκηνη, σκηνικα, σπυρος, σπυροπουλος, stage, ταξιδι, τρελο, θαλασσες, υδραυλικος, θεια, θεοι, θεσεις, θησεα, υλικα, υπεροχη, viva, viva.gr, βρεττος, χαζοι, χερια, χορογραφιες, ζευγαρι, performance
Τυχαία Θέματα