Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο

Πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου αυτό που διανύουμε και η πολιτιστική ατζέντα είναι πλούσια με εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις για παιδιά αποτελούν τον κορμό του προγράμματος του διημέρου, από το οποίο ξεχωρίζουν επίσης η Έκθεση Κρητικών προϊόντων, το Run Together, αλλά και η Γιορτή φιλοζωίας στο Ελαιόραμα.

ΓΕΥΣΕΙΣ:

14η Παγκρήτια Έκθεση "Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδος"

Η

Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη H Mεγάλη Συνάντηση & Τοπικές γεύσεις Ελλάδας», αποτελεί σημείο αναφοράς για την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με τη συμμετοχή κρητικών παραγωγών και επιχειρήσεων, στη συνέχεια όμως αγκαλιάστηκε και από παραγωγούς άλλων περιοχών της χώρας που θέλησαν μέσα στο πλαίσιο αυτό να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα.

Εννέα ημέρες, δεκάδες παραγωγοί από την Κρήτη αλλά και από Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Λάρισα, Δωδεκάνησα, Καβάλα, Ημαθία, Δράμα, Αρκαδία, Κιλκίς, Φλώρινα και αλλού, θα πλημμυρίσουν την Θεσσαλονίκη με τα εξαιρετικής ποιότητας, τοπικά προϊόντα τους.

Παράλληλα με το εμπορικό μέρος της Έκθεσης, πραγματοποιούνται πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν ένα πολιτιστικό αντάμωμα όλων όσων υπηρετούν τον λαϊκό πολιτισμό.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατώντας εδώ.

Info:

ΔΕΘ – Περίπτερο 12

Σάββατο 4 Μαΐου έως και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019.
Σαββατοκύριακα: 10:30 π.μ. – 9:30 μ.μ.
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 μ.μ – 9:30 μ.μ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ – ΔΩΡΕΑΝ PARKING

Thessbrunch στο Εγνατία

Το thessbrunch χτυπάει ξανά στην καρδιά της πόλης!

Αυτό το Σάββατο με θέα την Αριστοτέλους και ήχους Lindy hop, Charleston & Jazz.

Info:

Σάββατο 4 Μαΐου,

Electra Palace Thessaloniki, Πλατεία Αριστοτέλους

12.00- 17.00

Brunch Buffet | Coffee & Juices 22€/ άτομο
Παιδιά: εώς 4 ετών δωρεάν | 5 - 12 ετών: 11€
RSV: 2310 294040

Thessbrunch στο Egnatia

Την Κυριακή το Thessbrunch σερβίρεται στο ανακαινισμένο Rooftop, στο εσωτερικό του Egnatia Palace με ένα menu buffet που τα έχει όλα!

Info:

Κυριακή 5 Μαΐου, 12.00- 16.30

?Τιμή κατ'άτομο: 20€ | Έκπτωση: 15% στα δύο άτομα
?Παιδιά: έως 6 ετών δωρεάν | 6 - 13 ετών: 50% έκπτωση
?Κρατήσεις: 2310 222900

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Thessaloniki Design Week

Η ΑΝΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ / RE-CREATION αποτελεί το σύνθημα της πρώτης διοργάνωσης του TDW και τον γενικό άξονα θεματολογίας και προβληματικής των εκδηλώσεων, στοχεύοντας να εκφράσει τη δυναμική που καλείται η κοινωνία μας να αναπτύξει, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της νέας εποχής.

Πρόγραμμα

Η δράση απευθύνεται σε ειδικές κατηγορίες κοινού, που σχετίζονται με τον χώρο του design, στοχεύει, όμως, και γενικότερα στο ευρύ κοινό της πόλης, της χώρας και του εξωτερικού, ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός που φιλοδοξεί να γίνει για τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση εκθέσεων, ημερίδων, παρουσιάσεων, ξεναγήσεων, διαγωνισμών, καθώς και διαδικτυακών δράσεων . Οι επιμέρους δράσεις επιβάλλεται να απλώνονται-παρουσιάζονται σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους της Θεσσαλονίκης, με τρόπους που να προκαλούν αίσθηση και τη μεγαλύτερη συμμετοχή του ειδικού και ευρύτερου κοινού και με ευφάνταστες ιδέες και δρόμους πρόσληψης που να συγκινούν και να συνεγείρουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

5-12 ΜΑΪΟΥ 2019

Οι εκδηλώσεις σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν

Σε μουσεία και πολιτιστικές υποδομές της πόλης, όπως το Μέγαρο Μουσικής και χώρους στο Λιμάνι,
Σε χώρους της ΔΕΘ,
Σε εγκαταστάσεις πρώην βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων,
Σε γκαλερί, στούντιο, δημιουργικά γραφεία, σε επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης,
Σε περιοχές και κομβικά σημεία μέσα στην πόλη, όπως πλατείες, πεζόδρομους, ανοίγματα ή διασταυρώσεις δρόμων, με κατασκευές, εικαστικά περιβάλλοντα ή παρεμβάσεις με θέματα γύρω από το design, που θα προκαλούν το ενδιαφέρον των διερχόμενων.

Γιορτή φιλοζωίας στην Πυλαία

«Ελάτε να ξεφαντώσουμε και φέτος παρέα με τα κατοικίδια μας». Με αυτό το σύνθημα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Doggo, την πιο fun πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους, διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το «Bark in the Park», μια εκδήλωση για τα αδέσποτα του δήμου και φυσικά όλα τα κατοικίδια.

Η φιλοζωική δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο, μεγάλο και ευρύχωρο παρκινγκ για όλους, στο καταπράσινο Ελαιόρεμα Πυλαίας.

Run Together

Το Run Together powered by Intersport & Saucony επιστρέφει και θα διεξαχθεί για 1η φορά στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και για 6η χρονιά στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019. Ένα ξεχωριστό fun run, που εντυπωσίασε τις προηγούμενες χρονιές και υπόσχεται και φέτος μια μοναδική running εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο Run Together στόχος δεν είναι ο χρόνος τερματισμού και οι επιδόσεις αλλά οι συμμετέχοντες να τρέξουν μαζί, σε ζευγάρια, παροτρύνοντας τον κολλητό τους, το ταίρι τους, τον γονιό ή το παιδί τους, και να διασκεδάσουν τρέχοντας.

Ανεξάρτητα από το δρομικό επίπεδο ή την φυσική κατάσταση, ο καθένας μπορεί να απολαύσει το τρέξιμο μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, σ’ έναν αγώνα δρόμου "φτιαγμένο" για την παρέα.

Η εκκίνηση του Run Together Thessaloniki θα δοθεί στην είσοδο της ΔΕΘ (από Λεωφ. Στρατού), την Κυριακή 5 Μαΐου το πρωί, με δύο διαδρομές ενηλίκων, 3 και 6 χλμ και παιδικούς αγώνες για παιδιά 5 έως 12 ετών.

Στο Run Together Thessaloniki τρέχουμε για καλό σκοπό συνεισφέροντας στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Στυλιανός".

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Εικαστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Η Μέριμνα παιδιού διοργανώνει ένα πρωτότυπο εικαστικό εργαστήρι αφιερωμένο στο δημιουργό Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Το Σάββατο 4 Μαΐου οι παιδαγωγοί του σταθμού περιμένουν τους μικρούς τους φίλους από τις 12:00 έως τις 17:00 στο Mediterranean Cosmos (11ο χιλ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών) για να γνωρίσουν τον μεγάλο αναγεννησιακό καλλιτέχνη αλλά και να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές εμπνευσμένες από τα έργα του.

Το όνειρο της Πέππα

Η Πέππα ξυπνάει έχοντας δει ένα υπέροχο όνειρο. Μια όμορφη μέρα ξεκινά με τους φίλους της. Παιχνίδι, τραγούδι, χορός, μα η δυνατή επιθυμία της να ζήσει το όνειρο της, τους οδηγεί σε πολλές περιπέτειες.

Στην υπαίθρια Γιορτή της Χαράς που διοργανώνει η Μαντάμ Γαζέλα, η ατμόσφαιρα μαγεύει όλα τα παιδιά, όμως η Πέππα νιώθει ακόμα απογοήτευση για το ανεκπλήρωτο όνειρο της. Μπορεί μια ξαφνική βροχή να φέρει τη χαρά και να κάνει τη ζωή υπέροχη σαν όνειρο;

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, Βασ. Όλγας 150

Κυριακή 5 Μαΐου 11.30 και 17.00

Τιμή εισιτηρίου:12€

Tιμή προπώλησης 10€

Ο πρίγκιπας Λεμόνης

Το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη. Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη. Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης.

Ο καλόκαρδος Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους... με αγάπη!

Info:

Θέατρο Φαργκάνη, Αγίου Παντελεήμονος 10

Σάββατο 4 ΜΑΪΟΥ 17:15
Κυριακή 5 ΜΑΪΟΥ 17:30

Το Όνειρο του Σκιάχτρου

Το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» που μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους, μετά από σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα έρχεται στο θέατρο «Αριστοτέλειον» από 4 Μαΐου 2019 για λίγες παραστάσεις.

Τη μουσική υπογράφει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του συνθέτει πρωτότυπη μουσική για παιδική θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά!

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών! Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο που μας πείθει ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να γίνει πουλί, να απογειωθεί και να φτερουγίσει στα ουράνια, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο. Πότε όμως μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν ανατέλλει ο ήλιος της ελευθερίας!

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθν. Αμύνης 2

Παραστάσεις: Σάββατο 4 και 11 Μαΐου στις 15.00

και Κυριακή 5 και 12 Μαϊου στις 11:30

Το αγόρι με τη βαλίτσα

Ένα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Όταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο και να συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του, έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του.

Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό, αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού ενσαρκώνει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ.

Info:

Σάββατο 4 Μαΐου 14.00
Κυριακή 5 Μαΐου 11.00 & 14.00
Σάββατο 11 Μαΐου 14.00
Κυριακή 12 Μαΐου 11.00
Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71
Εισιτήριο: Προπώληση 10 ευρώ, Γενική είσοδος 12 ευρώ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Έξω Πάνω Μέσα Κάτω

Το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή του «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

Η νέα παράσταση-έκπληξη για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, η οποία κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο, έρχεται μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Κοίτα!», που εγκαινίασε το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ το 2017 και παρουσιάστηκε για δύο χρονιές.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!

Info:

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Πλ. Λευκού Πύργου
Κάθε Σάββατο στις 12.00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες)

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Πυρκαγιές

Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν. Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου. Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο γραφής καταφέρνει να δημιουργήσει ένα άκρως πολιτικό κείμενο, όπου η Ιστορία συναντά τη μυθοπλασία, και ο άνθρωπος αποκαλύπτεται στην πιο «απάνθρωπη» διάστασή του, ενώ ταυτόχρονα η συγχώρεση γίνεται ο μοναδικός δρόμος για την επιβίωσή του.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Ερωτευμένος Σαίξπηρ

Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης αφιερωμένη σε αυτόν που έγραψε τη διασημότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών.

Στην ελισαβετιανή Αγγλία, ο νεαρός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ αναζητά απεγνωσμένα μια μούσα που θα τον εμπνεύσει να γράψει το νέο του θεατρικό έργο που ζητούν επίμονα οι πάτρωνές του. Τη βρίσκει στο πρόσωπο της πανέξυπνης Βιόλας, μιας νεαρής θαυμάστριας που λατρεύει τη δουλειά του νεαρού ποιητή Σαίξπηρ και λαχταρά να γίνει ηθοποιός, παρ’ ότι την εποχή εκείνη η υποκριτική αποτελούσε αυστηρά ανδρικό προνόμιο και οι γυναίκες απαγορευόταν να ανέβουν στη σκηνή.

Έτσι, η Βιόλα μεταμφιέζεται σε άνδρα προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα παράσταση. Μία τρυφερή και μοναδική ιστορία αγάπης αναπτύσσεται μεταξύ του Σαίξπηρ και της νεαρής κοπέλας, μία ιστορία που θα εμπνεύσει τον σπουδαίο δραματουργό να γράψει ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά κείμενα όλων των εποχών, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο και Κυριακή 17.00 & 21.00

Εισιτήρια: 15 έως 30 ευρώ

Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους. Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία… αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας…

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο 21.00

Κυριακή 20.00

Εισιτήρια: 5-13 ευρώ

Η εξέγερση της μύτης

Πώς συνδέεται μια μύτη που το έσκασε από τον ιδιοκτήτη της, ένας κουτσός ξυλουργός που κατασκεύασε τη Σελήνη, κάποιες γριές που από περιέργεια πέφτουν από τα παράθυρα, ένας άνθρωπος με πέντε καρούμπαλα και ένας κοκκινομάλλης που δεν έχει μαλλιά;

Το έργο «Η Εξέγερση της Μύτης» αποτελεί μια σύνθεση κειμένων των σπουδαίων Ρώσων συγγραφέων Νικολάι Γκόγκολ και Δανιήλ Χαρμς, οι οποίοι σημάδεψαν τη ρωσική αλλά και την παγκόσμια λογοτεχνία. Δύο συγγραφείς που βρήκανε μέσα στο παράλογο (ή τον παραλογισμό) τον χώρο για την ελευθερία του ανθρώπου και τη δυνατότητα να ανακατασκευάσει τον κόσμο του.

Ο Φούλης Μπουντούρογλου επιμελείται και διασκευάζει για το θέατρο τα κείμενα της παράστασης -κείμενα τα οποία ακροβατούν ανάμεσα στη σάτιρα και το παράλογο- και καταφέρνει να μεταφέρει στη σκηνή καταστάσεις, που παρουσιάζουν με έναν ευφυή και υπονομευτικό τρόπο, την πραγματικότητα της εποχής.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο 21.00

Κυριακή 20.00

Εισιτήρια: 5-13 ευρώ

Ειρηνοποιός

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πολιτικής παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα «Ειρηνοποιός» του David Holman, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ματζίρη. Μια παράσταση που δίνει έμφαση στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και τη φιλία και απευθύνεται σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο David Holman είναι Άγγλος θεατρικός συγγραφέας με παραπάνω από εβδομήντα έργα στο ενεργητικό του. Οι δουλειές του αρχικά προορίζονταν να παιχτούν σε σχολεία, αλλά σύντομα παρουσιάστηκαν σε όλο τον κόσμο. Το RSC (Bolton Octagon and Theatre Center) του ανέθεσε να παρουσιάσει τα έργα του σε όλη την υφήλιο και από το 1983 εργάζεται μεταξύ Αγγλίας και Αυστραλίας.

Δύο κοινότητες. Ένας τοίχος ανάμεσά τους και απαγόρευση επικοινωνίας. Μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και δυσπιστίας. Μια συνάντηση που ίσως αλλάξει στάσεις και συμπεριφορές. Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό μας; Πώς συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς; Πώς δείχνουμε τη φιλία μας στον άλλο; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική κοινότητα στο σχολείο;

Info:

Σάββατο 4 Μαίου, στις 17:00

Mediterranean Cosmos, 11o χιλ. Ε.Ο. Θεσ/κης- Ν. Μουδανιών

ΑΛΛΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου

«Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου» του Νίκου Ορτετζάτου καταφθάνει στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον από τις 3 έως τις 8 Μαίου από τo «Eclipses Group Theater» για να μας δώσει γεύση από παλιό, αρώματα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει επί σκηνής, πρόσωπα βγαλμένα από άλλη εποχή και βαλμένα στο σήμερα μας μέσα από μια ρετρό-φρέσκια ματιά που θα μας ταξιδέψει για δύο ολόκληρες ώρες σε μια ξεχωριστή θεατρική πράξη με στοιχεία παλιάς επιθεώρησης.

Πέντε άνθρωποι, πέντε προσωπικότητες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους συναντιούνται μετά από την πεισματική παρότρυνση της Μαριγώς Καστελάνου δημιουργώντας μια δύσκολη μα συνάμα υπέροχη διαδρομή ενός φιλόδοξου θιάσου. Ένα ορμητικό γαϊτανάκι στιγμών που οδηγούν στην τραγική αποκάλυψη που ποτέ δεν θέλει να παραδεχτεί και να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος του θεάτρου. Η παράσταση μέσα από την έρευνα των ιστορικών μπουλουκιών και την αναζήτηση όλης της κουλτούρας της εποχής επιθυμεί να αναδείξει την ιστορική αξία των περιπλανώμενων μπουλουκιών στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό της ευρύτερης ελληνικής επαρχίας μέσα από την σκιαγράφηση της ζωής μιας μεγάλης κυρίας του θεάτρου αλλά και όλων των συνοδοιπόρων της.

Info:

Από τις 3 έως τις 8 Μαίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ / Μειωμένο 8 ευρώ / Ατέλειες & ανέργων 5 ευρώ

Η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη

Έναν αιώνα μετά από την πρώτη δημοσίευση της «Φόνισσας», το 1903 στο περιοδικό «Παναθήναια», το κορυφαίο έργο του Παπαδιαμάντη εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον, χάρη στην πολυπλοκότητά του και το ανεξάντλητο των αναγνώσεων και των ερμηνειών του. Στην πολυπλοκότητα της εμβληματικής ηρωίδας του Παπαδιαμάντη εστιάζει και η παράσταση, μια παράσταση με πέντε γυναίκες επί σκηνής που προσπαθούν να κατανοήσουν τα πολλαπλά πρόσωπα της αινιγματικής Φραγκογιαννούς. Θύτης ή θύμα; Υποκείμενο εγκλήματος ή αντικείμενο καταπίεσης;

«Κανέν πράγμα δεν είναι ακριβώς ό,τι φαίνεται, αλλά παν άλλο – μάλλον το εναντίον.».

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16
Παραστάσεις: Έως 28 Μαΐου 2019 | Κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ άνω των 65 | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ | 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη | ατέλειες κάθε Δευτέρα & Παρασκευή (με σειρά προτεραιότητας)

Χελιδόνι

«Το Χελιδόνι», του Γκιλιέμ Κλούα, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα, και με πρωταγωνιστές τους Σοφία Σεϊρλή και Βασίλη Μαυρογεωργίου, μετά από τις sold out παραστάσεις της περασμένης χρονιάς και τις φετινής χρονιάς, έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αμαλία!

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Καταλανούς συγγραφείς, ο Γκιλιέμ Κλούα γράφει με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 στο gaybar του Ορλάντο, ένα υπέροχο, βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο, ύμνο στην αγάπη και τη ζωή.

Η πραγματική σημασία αυτής της επίθεσης, τα κίνητρα του τρομοκράτη και η σκιά των θυμάτων του προκαλούν αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αμέλια και τον Ραμόν, που θα τους οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από αυτά τα τρομερά γεγονότα. Αυτή η αλήθεια θα τους αναγκάσει να στοχαστούν γύρω από την ταυτότητα τους, την αποδοχή της απώλειας και την ευθραυστότητα της αγάπης, κάνοντας τους να ξεγυμνώνουν τις ψυχές τους και να ενώσουν με έναν τρόπο τις τύχες τους για πάντα.

Info:

Παραστάσεις: Πέμπτη 2 Μαΐου έως Κυριακή 5 Μαΐου, Ώρα 21.00
Χώρος: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71
Εισιτήριο: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο 13 ευρώ
Ειδικές τιμές για ομαδικές Κρατήσεις και Συλλόγους (τηλ. 2310257218, 6986713300, 6934115555)

To ΣΕΞ αρχίζει στα 40

Λίγο πριν τα 41 γενέθλιά της, η Λόρα αποφασίζει να χωρίσει. Αιτία, η ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά και ο άντρας της ο Τζακ, που πέρα από τη δουλειά δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Η αιφνίδια απόφασή της θα φέρει τα πάνω κάτω.

Ο Τζακ θα αισθανθεί προδομένος και αδικημένος, οι γείτονες θα έρθουν σε δύσκολη θέση, ενώ η άνοια του πατέρα του Τζακ, που ζει μαζί τους, θα επιδεινωθεί.

Ξαφνικά θα εισβάλει στη ζωή τους μια barwoman και τότε θα ξεκινήσει ο κύκλος των αποκαλύψεων και των μεγάλων αποφάσεων. West Ham ή Arsenal; "Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40", αλλά... για ποιον τελικά;

Info:

Θέατρο Άρατος, Μοσκώφ 12 με Φράγκων

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 ευρώ γενική, 7 ευρώ μειωμένο

Γκλόρυ Νταίηζ

Μικρές σκηνές, τραγούδια, ιντερμέδια συνθέτουν την παράσταση Γκλόρυ Νταίηζ, που διακωμωδεί επεισόδια από τη ζωή σε μια χώρα με ένδοξο παρελθόν. Η παράσταση συνδέει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με τη δημοκρατία της Βαϊμάρης: μια κοινωνία με ηττημένη ψυχολογία που εκφασίζεται. Αντλεί την αισθητική της από το γερμανικό καμπαρέ θέτοντας στο επίκεντρο την πολιτική σάτιρα.

Ακροβατεί ανάμεσα στο γελοίο και το τραγικό, σχολιάζοντας παράλληλα τη θέση του καλλιτέχνη – σαλτιμπάγκου, που σαρκάζει την πραγματικότητα από τη θέση του περιθωρίου ενώ την ίδια στιγμή υποφέρει αποτελώντας μέρος της.

Τρεις περφόρμερ-κλόουν ρίχνονται πάνω στη σκηνή απόλυτα εκτεθειμένοι στα βλέμματα των θεατών. Αμήχανοι αλλά απόλυτα διαθέσιμοι, επιτελούν το ρόλο τους ως όργανα της ανατροπής, διακινδυνεύοντας συνεχώς να ανατραπούν οι ίδιοι.

Info:

2-7 Μαΐου 2019 εκτός Δευτέρας
Studio Vis Motrix (Έδισον 4), ΩΡΑ: 21:15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο: φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες)

Σκηνές από έναν γάμο

Ένα ζευγάρι, μια ιστορία είκοσι χρόνων. Υπάρχει άραγε η τέλεια σχέση; Ο Γιόχαν και Μαριάννα είναι –φαινομενικά τουλάχιστον- το τέλειο ζευγάρι. Κι όμως μια ματιά, μια παύση, μια μισοτελειωμένη φράση, μια αδιόρατη κίνηση ίσως μαρτυρούν ένα χάσμα. Τι θα συμβεί όταν αυτό το χάσμα έρθει στο φως;

Η κλασική πια ταινία του Μπέργκμαν έχει τιμηθεί με βραβείο καλύτερης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες και με βραβεία καλύτερης ταινίας και σεναρίου από την Εθνική Ένωσης Κριτικών των ΗΠΑ (NSFC) ενώ χάρισε στην Λιβ Ούλμαν πολλά βραβεία και υποψηφιότητες για την ερμηνεία της.

Info:

Σάββατο 4/05, Ώρα: 21:00

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

Πέτρες στις τσέπες του

Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras… δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα.

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Βασ.Όλγας 35, τηλ. 2310 83 20 60
3, 4, 5 & 10, 11, 12 Μαΐου
Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο: 9.00 μμ, Κυριακή: 8.00 μμ
Τιμές εισιτηρίων: 17 € κανονικό & 14 € (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ )

Art

Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών.

Η ακριβή αγορά του ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους.

Θα αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες «βεβαιότητες», οι «σταθερές» που διαμορφώνονται μέσα στα χρόνια μεταξύ των φίλων.

Η τέχνη μας εμπαίζει; Η ελευθερία της έκφρασης μήπως λειτουργεί ως άσυλο για τσαρλατάνους;
Τι θα πει «αυτό το έργο μιλάει μέσα μου»;

Κι αν κάποιος λέει ψέματα , ποιος είναι αυτός; Ο Δημιουργός ή ο αποδέκτης; Ή και οι δυο; Ή κανένας; Μήπως φταίω εγώ, που δεν αναγνωρίζω την αξία του;

Πως μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο που ο άλλος θεωρεί «σκουπίδι»;

Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν θεμελιακά, υπαρξιακά ζητήματα προς επίλυση.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ.Ολγας 150

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη, Κυριακή: 20:00
Πέμπτη & Παρασκευή: 21:15
Σάββατο: 18:30 & 21:15

Εισιτήρια: 20 €, 17 €, 12 € (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανεργίας, group)

Το Δείπνο

Δύο παντρεμένα ζευγάρια συναντιούνται για δείπνο σε ένα υπερπολυτελές εστιατόριο. Οι δύο άντρες είναι αδέρφια. Ο ένας, επιτυχημένος πολιτικός, φαβορί για την πρωθυπουργία της χώρας, και ο άλλος, καθηγητής Ιστορίας. Καθώς η ιεροτελεστία του δείπνου προχωρά, η ένταση κορυφώνεται επικίνδυνα, εν αναμονή του «κυρίως πιάτου», που δεν είναι άλλο, από το σκοτεινό μυστικό που συνδέει τα δύο ζευγάρια, και αφορά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν διαπράξει τα παιδιά τους. Ο χρόνος κυλά, τα περίτεχνα πιάτα καταφθάνουν και τα μαχαίρια ακονίζονται. Η πολιτισμένη και αψεγάδιαστη βιτρίνα της σύγχρονης, ευτυχισμένης, αστικής οικογένειας, ραγίζει ανεπανόρθωτα, και τα χειρότερα ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια. Η υψηλή γαστρονομική εμπειρία, μετατρέπεται σε ανελέητο παιχνίδι επιβίωσης και βάζει σε σκληρή δοκιμασία τα όρια και τις αντοχές τους. Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει κάποιος άραγε για να προστατεύσει τα παιδιά του;

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, 2310262051
Από την Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 12 Μαίου

Παραστάσεις:

Τετάρτη 20.00
Πέμπτη 21.15
Παρασκευή 21.15
Σάββατο 21:15
Κυριακή 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 17 €, 12 € (φοιτητικό-μαθητικό-άνεργοι-ΑΜΕΑ) και 15 € εξώστης

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα

Ένας «αταίριαστος» έρωτας, με χιούμορ και ανατροπές έρχεται να αναστατώσει τη θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης και να μας θυμίσει ότι ποτέ δεν είναι αργά και όλα είναι δυνατά, όταν ακολουθούμε αυτό που προστάζουν η καρδιά και τα όνειρα μας! Ένα έργο βαθιά κοινωνικό και πολιτικό που θίγει περίτεχνα τα κακώς κείμενα και τους προβληματισμούς για την κοινωνία και την εκπαίδευση που χαρακτηρίζουν την εποχή που συνεχίζουμε να διανύουμε ακόμα και σήμερα: ταξική αδικία, ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος που δεν προάγει το κριτικό πνεύμα, αναγκαία εσωτερική διαδικασία αυτοβελτίωσης για το ατομικό και ευρύτερο καλό!

Η αλλαγή και η μεταμόρφωση που όλοι επιθυμούμε αλλά λίγοι κατορθώνουν συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από τη διάδραση δύο προσώπων που στο τέλος του έργου δεν θα είναι ποτέ τα ίδια!

Info:

Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)
Παραστάσεις: 28 Απριλίου – 5 Μαΐου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 4/5 στις 18:30 & 21:30, Κυριακή 5/5 στις 18:30 & 21:30
Εισιτήρια: 18 € γενική είσοδος, 15 € ανέργων / φοιτητικό / 65+

Ψέμα στο Ψέμα

Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό που πρέπει να κάνουν, δεν ταιριάζει καθόλου με το γλυκό και χαρούμενο πνεύμα των ημερών. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους σε ένα ατύχημα. Το όλο ζήτημα απαιτεί ειδικό χειρισμό, γι αυτό και τα «καμάρια» της αγγλικής αστυνομίας, εξαιτίας της καλοσύνης τους και μην αντέχοντας να γίνουν αγγελιαφόροι άσχημων νέων, αποφασίζουν να τους κρύψουν το γεγονός. Ξεκινούν λοιπόν, να λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο και τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται, προκαλώντας μια σειρά από παρεξηγήσεις, παρασύροντας έναν ιερέα, τους γείτονες κι’ ένα…τσιουάουα!

Το κύριο στοιχείο του έργου είναι οι απανωτές παρεξηγήσεις που συμβαίνουν, ενώ παράλληλα συνδυάζει αριστοτεχνικά και μοναδικά την τρυφερότητα με το χαμόγελο και τη συγκίνηση με το γέλιο μέχρι δακρύων. Εσείς τι θα προτιμούσατε; Μια δυσάρεστη αλήθεια ή ένα ωραίο ψέμα;

Info:

Θέατρο Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9 με Β. Όλγας 11
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή : 21:00
Σάββατο: 19:00 & 21:30

Α Ζώνη από 25 ευρώ στα 17 ευρώ και στην Β Ζώνη από 20 ευρώ στα 15 ευρώ.

Φαέθων

Μετά από το «Σεράγεβο 1914 – Μου είναι μικρός αυτός ο τάφος» της Μπιλιάνα Σερμπλιάνοβιτς, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο Τ και στο Εθνικό Θέατρο της Νις στη Σερβία, η ομάδα θεάτρου Ars Moriendi ανεβάζει, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα ωραιότερα και πιο πολυεπίπεδα έργα του Δημήτρη Δημητριάδη: τον «Φαέθοντα», σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα. Το έργο ανεβαίνει στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης από τις 3 Μαΐου 2019 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

«Γεννηθήτω το θέλημά Του.»

Ανεβαίνοντας στη σοφίτα του Λ.Ε.Μ.Μ.Θ. από την εξωτερική σπειροειδή σκάλα, μεταφερόμαστε στο εσωτερικό ενός μεσοαστικού σπιτιού στο Λονδίνο, όπου, γύρω από το τραπέζι του Δείπνου και μέσα σε μία μόνο νύχτα, εκτυλίσσεται ένα αμλετικό υπαρξιακό δράμα: η ζοφερή τραγωδία μιας οικογένειας, τα μέλη της οποίας παλεύουν να απαλλαγούν από τα δεσμά του Πατέρα για να καταφέρουν να ζήσουν. Ο Πατέρας – Εξουσιαστής, Άμνετ Λομ, φανατικός υποστηρικτής του Χριστιανικού δόγματος, κάνει Πράξη τον Λόγο («Γεννηθήτω το θέλημά Σου»), διαστρεβλώνοντάς τον και επιβάλλοντας στα μέλη της οικογένειας – τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους – το θέλημά Του, μέσα από τον κατ’εξακολούθηση βιασμό της προσωπικότητάς τους.

Info:

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (σοφίτα), Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Έως τις 26 Μαΐου, κάθε Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ άνω των 65 | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ | 5€ ατέλειες

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Eκείνος κι εκείνος

O Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αντώνης Κρόμπας ειναι "εκείνος κι εκείνος" που σε ένα καταιγιστικό δίωρο σχολιάζουν, σατιρίζουν, υποκρίνονται, εκνευρίζουν κι ερεθίζουν το κοινό...
του θέτουν ερωτήματα,
του απαγγέλουν ποιήματα,
του κάνουν τράκα χρήματα
του συγχωρουν τα κρίματα
και αμα δεν έρθεις να τους δεις
μπροστα σου φιλε θα το βρεις
…γιατί εχει ο καιρός γυρίσματα!!!

Info:

Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33

Σάββατο 4 Μαΐου 2019, ώρες: 22:30

"Έκτακτο εκλογικό" “Je suis υποψηφi”

ΙΟΥ – ΙΟΥ – ΙΟΥ 4 Μαΐου, κάλπη ψηφοδέλτιο του Υποψηφίου
Ούι – Ούι- Ούι για να ‘χουνε οι εκλογές καλύτερο Φενγκ Σούϊ
Μερικά απ’ τα συνθήματα που θ’ ακουστούν :
- Δεν έχουμε μετρό και λεωφορεία, θα φέρω διαστημόπλοια στη Νέα Παραλία
- Αυτός ο άνθρωπος αυτός είναι υποψήφιος Ορφανός
- Ή Ταχιάος ή το χάος
- Νοτοπούλου Δημαρχέσα έγια μόλα έγια λέσα
- Ψηφίζουμε όλοι Ζέρβα για τιραντέ μινέρβα.
- Ζήτω αυτοί που ήρθαν απ’ τους άλλους.
Γιατί… Εκλογές χωρίς Διογένη, παστουρμάς χωρίς τσιμένι.

Info:

Club του Μύλου, Ανδρέου Γεωργίου 56

Σάββατο 4 Μαΐου, στις 22.30

Ο Θέμης Αδαμαντίδης και ο Χρήστος Μενιδιάτης στο Voice Live Stage

Οι νύχτες στη Θεσσαλονίκη αλλάζουν διάθεση! Ο Θέμης Αδαμαντίδης και ο Χρήστος Μενιδιάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Θεσσαλονίκη παρέας με τους Kings, στο Voice Live Stage!

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Voice Live Stage, Φρίξου 6
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310.533332

Ρέμος- Βανδή μαζί επί σκηνής

Οι κορυφαίοι ερμηνευτές Αντώνης Ρέμος και Δέσποινα Βανδή συναντιούνται επί σκηνής. Το κοινό της Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει στην Πύλη Α.

Αντώνης Ρέμος και Δέσποινα Βανδή ενώνουν τις φωνές τους για να σας ταξιδέψουν σε μοναδικές βραδιές με αγαπημένες προσωπικές τους επιτυχίες αλλά και γνωστά τραγούδια άλλων ερμηνευτών που όλοι σιγοτραγουδάμε.

Ιnfo:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Πύλη •Α•, Γεωρ. Ανδρέου 15-19
Τηλέφωνο: 2310 553158

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στο FIX

Ο Νίκος Οικονμόπουλος μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του στο Κέντρο Αθηνών, ανηφορίζει για την συμπρωτεύουσα και συγκεκριμένα για το Fix Night Club.

Οι εμφανίσεις του ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου και το κέντρο ανακαινίστηκε εκ βάθρων για να υποδεχτεί τον σημαντικό λαϊκό καλλιτέχνη.

Info:

FIX Night Club, 26ης Οκτωβρίου 15
03/05/2019 - 25/05/2019
Ημέρες & Ώρες: Παρασκευή: 23:00, Σάββατο: 23:00

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, mediterranean cosmos, block 33, μαΐου, run, κρητη, ελλαδα, συμμετοχή, λαρισα, καβαλα, δραμα, φλώρινα, info, ΔΕΘ, δωρεαν, hop, jazz, buffet, coffee, egnatia, design, δραση, fun, intersport, οακα, running, αθηνα, χλμ, παιδια, cosmos, θεατρο, κθβε, συλληψεις, νέα, αθωότητα, κυριακη, david, σχολεια, group, αμεα, ιουνίου, τηλ, west, arsenal, ωρα, ηπα, χανθ, νις, αμα, μπροστα, φιλε, καιρος, block, εκλογες, μετρο, λεωφορεια, club, voice, live, kings, stage, fix, night, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, Κορμός Χριστουγέννων, λιτσα πατερα, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αξια, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, ελευθερια ελευθεριου, εκλογες 2012, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, ξανα, κοινωνια, κεντρο αθηνων, βγαινουν, δυνατα, επιθυμιες, αδεσποτα, φλώρινα, αμεα, αυλαια, βερολινο, δημοκρατια, δουλεια, δωδεκανησα, δωρεαν, εθνικη, εθνικο θεατρο, ζωγραφιες, ηθοποιοι, ηθοποιος, ηπα, καθημερινη, καριερα, κθβε, λονδινο, μουσικη, μωρο, οακα, οικονομοπουλος, ονειρα, ονειρο, πλαισιο, ποιηματα, προγραμμα, πυλη, ραδιο, ρεμος, σεληνη, τραγουδια, φιλια, φιλοζωικη, φυσικη, χορος, ψεμα, ψεματα, ψυχολογια, ωρα, egnatia, intersport, running, αγαπη, αγορα, αγωνες, αγωνια, αδαμαντιδης, αδικια, αθηναιον, αθωότητα, αισθητικη, αμαλια, ανθρωπος, ανοια, αποκαλυψη, αρετη κετιμε, αρετη, αρκαδια, αρωματα, ασυλο, ατζεντα, αττικη, ατμοσφαιρα, ατυχημα, αφιερωμενο, αφορμη, βανδη, βουνα, βροχη, γαζελα, γεγονοτα, γεγονος, γελιο, γευση, γεωργιου, γινει, γινεται, γουιλιαμ, γραφεια, δεσποινα βανδη, δεσποινα, δευτερα, διδυμα, δυναμη, δυνατοτητα, δημος, δοθει, δωσει, δρομος, διωρο, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκκινηση, εκπαιδευση, ελευθερια, ενδιαφεροντα, εργα, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ετων, τεχνη, ζευγαρια, ζωη, ζητα, ζωης, ζωνη, ζοφερη, ιδεες, ιδια, ιδιο, εικοσι, ηλιος, ημαθια, θεα, θυτης, εικονα, κατασκευες, κειμενο, κινηση, κυκλος, κιλκις, κλοουν, κρατικο, λεει ψεματα, λεοναρντο ντα βιντσι, λεωφορος, λογια, λογοτεχνια, λογο, μαΐου, μαμα, ματια, μαχαιρια, μεγαρο μουσικης, μεριμνα, μιμης, μηνυματα, μυστικο, μιμης πλεσσας, μινερβα, μικρο, μυθιστορημα, μυτη, νερο, νυχτα, νις, νηπια, ομαδα, παντα, ο ηλιος, ομορφη, ορια, ορλαντο, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, παθος, πεμπτη, πιστη, πιατα, πλακα, πριγκιπας, πρωταγωνιστες, πρωι, ρετρο, ρολο, σαιξπηρ, σατιρα, σαββατο, σερβια, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθεσια, σοφια, σπιτι, σπιτια, συνθηματα, σχεδιο, ταυτοτητα, ταξιδια, τοιχος, τηλ, τρεξιμο, τρια, τριτη, υψηλη, φιλε, φυσικα, φτανει, φλεμινγκ, φοβασαι, φορα, χαμογελο, χανθ, χαος, χασμα, χειροτερα, χιουμορ, χρηστος, χλμ, χρονος, χαρα, ψευτικος, ωρες, group, αντρες, fun, αγορι, buffet, club, coffee, cosmos, design, δημητρης, δουλειες, david, εβδομηντα, εμφανισεις, εμφαση, επεισοδια, εθνικο, φακελος, φιλοι, fix, creation, γευσεις, γιορτη, γλυκο, hop, ηρωας, χωρα, ιουνίου, jazz, κειμενα, kings, καρδια, κυριακη, λεμονης, mediterranean cosmos, μια ματια, μπροστα, night, ορφανος, οργανα, ουρανια, παιχνιδι, run, σκηνη, stage, ταξιδι, θαλασσες, θανου, θεματα, υπεροχο, υπεροχη, west, ωραιο, ξεκινησε, voice, ψυχες, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα