Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Ξεναγήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και θεατρικές και μουσικές παραστάσεις συνθέτουν το "πολιτιστικό ημερολόγιο" του σαββατοκύριακου, στη Θεσσαλονίκη.

Όσοι περάσουν το διήμερο στην πόλη έχουν πολλές επιλογές διασκέδασης, για όλες τις ώρες της ημέρας και για κάθε πορτοφόλι.

Tο Thestival ξεχώρισε πολλές από αυτές και σας τις παρουσιάζει.

Καλό σαββατοκύριακο!

Καθαρισμός Ρέματος Τούμπας (Ανάχωμα) και περίπατος

Που; Επιδαύρου με Δήμου Τσέλιου, θεσσαλονίκη
Πως

έρχομαι; Με το λεωφορείο 30 στάση: Επιδαύρου
Με το λεωφορείο 12 στάση : Αφετηρία
Με το λεωφορείο 14 Στάση Βαρνάβα και κατηφορίζετε την οδό Περραιβού

Τι να έχω μαζί μου; Γάντια και σακούλες, νερό και καλή διάθεση

Το ανάχωμα είναι ένας όμορφος χώρος πρασίνου στους δήμους Θεσσαλονίκης-Πυλαίας και αποτελεί μία όαση πρασίνου στην περιοχή. Eίναι ένα ρέμα κατα μήκος του οποίου υπάρχεί ένα όμορφο μονοπάτι.Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί με όλο και περισσότερο κόσμο να περπατά και να τρέχει εκεί. Ωστόσο τα σκουπίδια είναι μία πραγματικότητα.

Είναι καιρός να κάνουμε κάτι, κι άν όχι εμείς τότε ποιοί;
Παίρνουμε την καλή μας διάθεση, σακούλες και γάντια φέρνουμε μερικούς φίλους ή ερχόμαστε μόνοι μας και κάνουμε καινούργιους φίλους και ξεκινάμε όμορφα το 2018!

Καθαρισμός Ρέματος Τούμπας (Ανάχωμα) και περίπατος το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 11 π.μ. - 2 μ.μ.

Η πρωτοβουλία είναι ιδιωτική, οπότε ο καθένας ας φέρει γαντάκια και σακούλες για να συμβάλει στον καθαρισμό!

Παρουσίαση βιβλίου “Πλευρές ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου για την Ελλάδα”

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο “Πλευρές ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου για την Ελλάδα” (εκδόσεις ΖΥΓΟΣ), που υπογράφουν ο αν. καθηγητής Οικονομικών και κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης και ο νομικός Θέμης Τζήμας.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο κινηματοθέατρο “Αλέξανδρος”, Εθνικής Αμύνης 1 (απέναντι από τον Λευκό Πύργο) και το πάνελ θα αποτελείται από τους: Δημήτρη Τσοβόλα, πρώην υπουργό Οικονομικών, πρώην πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νικόλαο Δαμιανάκη, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Σοσιαλιστικής Προοπτικής και Σπύρο Ρισβάνη, μέλος της νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑΕ Θεσσαλονίκης.

Η ώρα προσέλευση του κοινού έχει οριστεί στις 6 μ.μ. και η ώρα έναρξης στις 6.30 μ.μ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου.

Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Ας σημειωθεί ότι η παράσταση στο Αθηναϊκό ανέβασμα στο θέατρο Badminton έκανε ρεκόρ εισιτηρίων, πάνω από 100.000 χιλιάδες θεατές.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα, ενώ η μουσική που βασίζεται σε παραδοσιακά ελληνικά μοτιβα, έχει ακούσματα τζαζ και έθνικ.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ.Όλγας 150

Παραστάσεις: Σάββατο 17.00 & Κυριακή 11.30 πμ (καθημερινές για σχολεία)

Ο καπετάνιος της μπουγάδας

Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes” (www.thelittlefoxes.gr) επιστρέφει με την νέα βρεφική θεατρική παράσταση ‘Ο Καπετάνιος της Μπουγάδας’ για το λιλιπούτειο κοινό (9 μηνών-2,5 ετών) που είναι προσβάσιμη και για θεατές με μερική ή ολική απώλεια ακοής!

Η υπόθεση της μουσικής βρεφικής παράστασης
Το παιχνίδι ανάμεσα στα απλωμένα ρούχα είναι η καλύτερη διασκέδαση για έναν ζωηρό μικρούλη. Πόσα καινούρια υλικά, πόσες καινούριες ιδέες! Μπορεί να τσαλαβουτήσει στα νερά, να γίνει «αδιάβροχο», ακόμη και να γίνει καπετάνιος!

Θα μπορέσει το μικρό του καράβι να ταξιδέψει στα κύματα;

Τί θα γίνει όταν λίγο πέσει λίγο απορρυπαντικό μέσα στο νερό;

Ηλικίες: 9 μηνών -2,5 ετών

info
Θέατρο Αθήναιον
13, 20, 27 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 12.00

Τιμές εισιτηρίων:

1 παιδί+1 μαμά=16ευρώ*
2 αδελφάκια+ 1 μαμά= 20ευρώ*
3 αδελφάκια+ 1 μαμά= 28ευρώ*
(*ο μπαμπάς μαζί τους στην ίδια τιμή)
1 μεμονωμένο (ή επιπλέον άτομο)= 8 ευρώ

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

«ΚΟΙΤΑ!»
Βασιλικό Θέατρο

Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 12.00
Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Σπαγγέτι αλά γαλλικά

Το «Σπαγγέτι αλά Γαλλικά», επανέρχεται. Η κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα που παρουσιάστηκε στο κοινό την περίοδο 2015 – 2016, επιστρέφει ανανεωμένη και έρχεται να διαταράξει την ηρεμία του… Παρισιού.

Ένας δικηγόρος, ο Αλμπέρτ, αναπτύσσει τη θεωρία της «συμπτωματολογίας» και βάζει… φωτιά, στη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Ντομινίκ και η Ανέτ έρχονται σε μια ολομέτωπη σύγκρουση επιθυμώντας να διαλύσουν άμεσα το γάμο τους. Τελικά πόσο αθώοι είναι οι τρεις τους; Πόσο σκοτεινό είναι το παρελθόν τους; Όταν θα χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας, τότε θα αρχίσει να ξετυλίγεται και το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Διανομή: 05, 06, 07 Ιανουαρίου (Τσικάρας, Μπόλματη, Δουκουζγιάννης, Μπαλάσκα, Ανδρεόπουλος)

Info:

Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 21.30

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ, Μοσκώφ 12 με Φράγκων

Τιμές εισιτηρίων: 10 και 6 ευρώ (μειωμένο)

Τα Κόκκινα Χριστούγεννα Της Κάρλα Δεμβριέντες

Ένας απομονωμένος πύργος.
Η Κάρλα με τον σύζυγό της και την υπηρέτρια περιμένουν τη δεσποινίδα του πύργου. Όταν ξαφνικά, έρχεται ένας άγνωστος. Και η κουνιάδα της Κάρλα.
Το χιόνι δυναμώνει…
Ένας φόνος!
Κι όλοι αποκλεισμένοι….στον πύργο της Κάρλα Δεμβριέντες!

Info:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου, Στεφάνου Τάττη 3, περιοχή Αγίας Σοφίας

Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Ιανουαρίου 2018, στις 21.15.

Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά

Εισιτήρια: Κανονικό 9€, μειωμένο 7€

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας ο αριθμός των θεατών δεν ξεπερνά τα 30 άτομα

«Η Γάτα και το Ψάρι» στο Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ

«Η Γάτα και το Ψάρι» από τη θεατρική ομάδα «Ληνός» των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ.

Να βγάλεις το δέρμα σου. Να το φορέσεις ανάποδα. Να μην το φορέσεις καθόλου. Να πάρεις άλλο, καινούργιο. Μπορείς; Στη Γάτα και το Ψάρι όλα τα πρόσωπα που εμφανίζονται φοράνε το καθένα το δικό του δέρμα με τον δικό του τρόπο. Άλλος το σέρνει, άλλος το φοράει με χάρη, κάποιος άλλος το έχει αποδεχτεί μη μπορώντας να κάνει αλλιώς. Ο καθένας έχει την προσωπική του αφήγηση. Την αφήνει να ξετυλιχθεί, την προσφέρει γενναιόδωρα στο θεατή. Πίκρα, αναμνήσεις, νοσταλγία, μικρές ευτυχίες αναδύονται από το δέρμα τους, όπως ο ιδρώτας. Σ? αυτόν τον γλυκό χορό ο αγώνας για επιβίωση, η συμφιλίωση με το παρελθόν, η αγάπη που ανθίζει ακόμα και ανάμεσα από τις πέτρες, η προσπάθεια για αποδοχή παρουσιάζεται ως αδήριτη ανάγκη.

Κοινός τόπος για όλους είναι το Νοσοκομείο. Γιατί η ζωή του Νοσοκομείου είναι συναρπαστική. Καθημερινά ανταμώνεις τα πάντα: την ασθένεια και την υγεία, τη χαρά και τη λύπη, τη ζωή και το θάνατο. Όλα εναλλάσσονται και τίποτα δε μένει ίδιο. Ούτε για τους δύο ήρωες, τη Γάτα το Ψάρι που έτυχε να συναντηθούν ανάμεσα στο θόρυβο και τη σιωπή, όπως ακριβώς είναι οι χαρακτήρες των γιατρών που αντίστοιχα αντιπροσωπεύουν. Η Γάτα και το Ψάρι όμως γνωρίστηκαν περισσότερο από όσο ίσως νόμιζαν. Οι ρόλοι που κλήθηκαν να παίξουν, σύμφωνα με τους κανόνες, ως θύτης και θύμα είναι υπό αμφισβήτηση. Ποιος όμως φτιάχνει τους κανόνες για να τους τηρήσει όταν οι δύο γιατροί τους παραβιάζουν για να δώσουν συνέχεια στη ζωή; Πόσο έντιμοι είναι οι κανόνες όταν ο Διευθυντής ξεμπροστιάζει τις κοινωνικές συμβάσεις; Μπορούν η Γάτα και το Ψάρι άραγε να αλλάξουν δέρμα;

Info:

Σαββατο 13 και Κυριακή 14 Ιανουαρίου

Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ (Παρασκευοπούλου 42), ώρα 8.30μ.μ.

«Οδυσσέας» από το Σχήμα εκτός Άξονα στο Bensousan Han

16η Ιουνίου 1904

Ο Μπλουμ ξεκινά τον πρωινό του περίπατο στο Δουβλίνο θα περάσει από όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία της πόλης, θα αναλύσει τα πάντα στο μυαλό του δίχως ποτέ οι αναλύσεις αυτές να γίνουν πράξη

16η Ιουνίου 1904

ο σύγχρονος Οδυσσέας θα συναντηθεί με τον Μακόυ, θα βρεθεί στο μπαρ του Πατ, θα πάει στην κηδεία του φίλου του, του Ντίγκναμ, θα περάσει για λίγο όπως πάντα, από την εργασία του, θα συναντηθεί με τον δάσκαλο Στήβεν Δαίδαλους. ενώ κάπου, σε μια γωνιά, σε ένα μπαρ, ένας εθνικιστής καραδοκεί αργότερα, θα συνατηθεί με τον Στήβεν που μάταια προσπαθεί να μορφώσει τους μαθητές του προβάλλοντας αντίσταση για ένα καλύτερο αύριο

16η Ιουνίου 1904

Ο Λεοπόλδος Μπλουμ θα ολοκληρώσει την Οδύσσεια της μέρας του αργά το βράδυ με την επιστροφή στο σπίτι όπου η άπιστη πιστή του Πηνελόπη τον περιμένει...

Info:

Παραστάσεις: 11 Ιανουαρίου – 28 Ιανουαρίου (Πέμπτη – Κυριακή) στις 9μμ
Bensousan Han Εδέσσης 6 , Θεσσαλονίκη

Τιμές εισιτηρίων : 10 ευρώ κανονικό 5 ευρώ (φοιτητικό, ατέλειες και ανέργων)
Κρατήσεις θέσεων - πληροφορίες: 2310 823444
Διάρκεια : 90 λεπτά

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου
Έναρξη: Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, στις 21.00
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Η ιστορία του Β.Μ. - ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα



«H τέχνη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη
–όχι επειδή είναι τέχνη,
αλλά επειδή δεν γίνεται να φτιάχνεις νόμους
γι’ άγνωστα πράγματα»!
B.M.

«Υπήρξε κάποτε, τον προηγούμενο αιώνα ο Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι, ένας άνθρωπος γνωστός για την κίτρινη μπλούζα που συνήθιζε να φορά. Ένας άνθρωπος που ήρθε σε ρήξη με τον παλιό κόσμο διακηρύσσοντας: “Κάτω η αγάπη σας, κάτω η τέχνη σας, κάτω το σύστημά σας, κάτω η θρησκεία σας”! Ενός καλλιτέχνη που πρότεινε τη δική του αντίληψη για την κοινωνία του μέλλοντος, τη δική του πίστη στο ιδανικό του νέου, όμορφου απ' όλες τις απόψεις, ανθρώπου. Ένας άνθρωπος που φλεγόταν….

Info:

Κυριακή 14 Ιανουαρίου

Φουαγιέ Βασιλικού Θεάτρου, πλατεία Λ. Πύργου

Στις 21.30

"Ρώσικη επανάσταση" στο Βασιλικό Θέατρο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ρώσικη Επανάσταση» σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 25 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο των Παράλληλων Εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, μια σύγχρονη παράσταση για την «πίστη», μέσα από τα μάτια του ρηξικέλευθου Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ένα έργο που προσπαθεί να ανασυνθέσει τις πρώτες μέρες της Ρώσικης Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στη δίνη της επαναστατικής ορμής για την αλλαγή του κόσμου.

Info:

«ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» του Τσέζαρις Γκραουζίνις
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Πλ. Λευκού Πύργου

Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 21:00

Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κυριακή 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Γυάλινος κόσμος

Έργο σπάνιας ευαισθησίας και ποιητικής ορμής, ο «Γυάλινος Κόσμος», το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Tennessee Williams, ανεβαίνει στο Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντα.

Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930), τότε που η μεσαία τάξη της Αμερικής χτυπούσε με μανία τα δάχτυλά της στο πληκτρολόγιο μιας οικονομίας που κατέρρεε, σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία.

«Λώρα, Λώρα, προσπάθησα να σε ξεχάσω, αλλά σου είμαι πολύ περισσότερο πιστός απ’ όσο νόμιζα!»

Ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει…φυλακή.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Γιώτα Φέστα: Αμάντα

Χρήστος Παπαδόπουλος: Τομ

Κατερίνα Συναπίδου: Λώρα

Δημήτρης Κρίκος: Τζιμ

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων

Άντρες έτοιμοι για όλα

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ετών επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, από τις θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη. Με την υπογραφή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα που διασκεύασαν το διάσημο έργο των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten "Ladies Night", η απολαυστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι για Όλα», προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα, έρχεται στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ από 25 Δεκεμβρίου !

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν για άλλη μια φορά οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, ενώ σπουδαίοι κωμικοί ηθοποιοί υποδύονται τους Άντρες που σκέφτονται την πιο απίθανη λύση για να εξασφαλίσουν χρήματα και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή, ένα ταξιτζή, ένα δημοτικό υπάλληλο, ένα φούρναρη και ένα σπουδαστή να γίνουν στρήπερ! Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, τη μικρή πόλη όπου ζουν και τις γυναίκες τους…

Πρωταγωνιστούν:

Αντώνης Καφετζόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Βασίλης Κούκουρας, Χρήστος Γιάνναρης, Χρήστος Ζαχαριάδης

και οι γυναίκες: Σοφία Βογιατζάκη, Βάνα Ραμπότα, Γαλήνη Τσεβά, Βίκυ Κάβουρα συμμετέχει και η Δήμητρα Παπαδήμα.

Info:

Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, Παρασκευοπούλου 9

Σαβ, 18:30, 15 ευρώ- 21:30, 13 - 18 ευρώ
Κυρ, 18.30, 13 ευρώ - 21.30 13 - 18 ευρώ

«Μια Ξεχωριστή Μέρα» στο Θέατρο Αυλαία

Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» (Una Giornata Particolare) του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη και παρουσιάζεται από μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γκαμπριέλε (Σταύρος Ζαλμάς) διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα (Δήμητρα Ματσούκα) πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις «ανατρεπτικές» του αντιλήψεις. Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Την σχέση της με τον άντρα της, τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία, τον κόσμο, και κυρίως την σχέση με τον ίδιο της τον εαυτό. Δύο πλάσματα μεγαλωμένα τελείως διαφορετικά, που όμως θα ανακαλύψουν μέσα από δυνατές συγκρούσεις ότι τους ενώνει το σημαντικότερο πράγμα απ? όλα. Και ίσως, μέχρι την δύση του ήλιου οι ζωές τους να αλλάξουν για πάντα.

Παίζουν: Σταύρος Ζαλμάς & Δήμητρα Ματσούκα, Αρτέμης Γαβριλούκ, Γιώτα Ζερδεβά, Νίκος Νικολαίδης, Λεωνίδας Χρυσομάλλης

Info:

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ (Πλ. ΧΑΝΘ, τηλ. 2310 237 700)

Παραστάσεις :

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/1 : ΔΙΠΛΗ 19.00 & 21.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/1 : ΔΙΠΛΗ 19.00 & 21.30

Απελπισίτο

Λάκης Λαζόπουλος και Σοφία Φιλιππίδου πρώτη φορά μαζί στη σκηνή

Ο Λάκης Λαζόπουλος, που απ΄ τα πρώτα χρόνια έδωσε νέα πνοή στην επιθεώρηση και καθιέρωσε την μετεπιθεώρηση το 1990 με το «Ήταν ένα μικρό καράβι», γράφει τώρα μία Επιθεώρηση Δωματίου.

Μακριά από τα φανταχτερά και πολύχρωμα κοστούμια άλλων εποχών, γράφει για τους νεοτρελαμένους της χώρας.

Ένα αόρατο σπίτι, όπου μένουν όλοι οι κρυμμένοι και οι μόνοι της εποχής, είναι το σημείο όπου θα ξεντυθεί η ελληνική πραγματικότητα.

Πιο γυμνή από ποτέ!

Όλοι αυτοί που η κρίση πέταξε έξω, ξεστομίζουν τις αλήθειες μιας εποχής μέσα από διαλόγους και μονολόγους γραμμένους και ειπωμένους με χιούμορ που φτάνει στα άκρα.

Η Σοφία Φιλιππίδου, παρούσα σ΄ αυτό το καινούργιο εγχείρημα του Λάκη Λαζόπουλου, δίνει μοναδικότητα στην παράσταση αυτή βάζοντας την προσωπική της σφραγίδα μετά από μια αξιοζήλευτη πορεία στον χώρο του θεάτρου.

Οι δυο τους άλλωστε βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στην σκηνή και στο πρόγραμμα τους είναι να διατρέξουν όλη την Ελλάδα με την επιθεώρηση δωματίου.

«Α-πε-λπι-σί-το»

Τα καινούργια όμως τραγούδια της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος έχει υπογράψει μουσικά τις περισσότερες παραστάσεις του Λάκη Λαζόπουλου.

Το κείμενο του έργου υπογράφει ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος κάνει και την σκηνοθεσία.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος – Κλάδη Άννα – Λαδοπούλου Χριστιάννα – Λάνης Διονύσης – Λέκκα Ιωάννα – Μανδρινός Δημήτρης –Πιτσιλός Βαγγέλης – Σταυρουλάκη Τζίνα – Ταμπακάκης Μιχαήλ

Ιnfo:

Θέατρο Αριστοτέλειον – Εθνικής Αμύνης 2
Τηλέφωνο ταμείου: 2310 262 051

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 18.00 & 21.00

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 19.00

ΓΙΑΝ ΒΑΝ Live at LABattoir | Τελετή λήξης Thessaloniki Biennale

Η ορχήστρα ΓΙΑΝ ΒΑΝ συνδυάζει το κλαρίνο και το μπασοκίθαρο με τους πλουμιστούς ρυθμούς της Αφρικής, το νταούλι και την Farfisa με την ψυχεδέλια και το rock ’n roll των 70s.
Μετά την ανεξάρτητη κυκλοφορία του άλμπουμ «ΓΙΑΝ ΒΑΝ» σε βινύλιο και κασσέτα, η μπάντα/εγχείρημα του Jan Van de Engel κυκλοφόρησε ένα νέο ψηφιακό άλμπουμ με καινούρια τραγούδια, διασκευές, remix και δείγμα της συνεργασίας τους με τον Φοίβο
Δεληβοριά.

Το αυθεντικό υλικό αποτελείται από τραγούδια σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου*. Αφετηρία, ηχητικά και θεματικά, ο κόσμος του λαϊκοδημοτικού πανηγυριού, του τζαζμπανίστα. Μια παράδοση φιλτραρισμένη και υπεροδηγημένη μέσα από τα εξωτικά κυκλώματα του afro-beat, του funk, του avant-garde.
Όλα στο εδώ, στο τώρα.

Στις 13 Ιανουαρίου οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ 'κλείνουν' την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, τη γιορτή της σύγχρονης τέχνης με μουσική και θα είμαστε ΕΚΕΙ!
Είσοδος ελεύθερη..

Συναυλία, αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

Επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα 20 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, αφιερωμένη στον πρώτο επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μ.Ε.Τ., Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του, θα δοθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ1 - Αίθουσα Φίλων Μουσικής).

Με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης και πριν από την έναρξή της, θα πραγματοποιηθεί δημόσια τελετή κατά την οποία θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη και τον Πρόεδρο του δ.σ. του ΟΜΜΘ, Νικήτα Μυλόπουλο.

Τη συναυλία θα χαιρετίσει με μήνυμά του, το οποίο θα αναγνωσθεί πριν από την εκδήλωση, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και πρώτος επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος, Μίκης Θεοδωράκης.

Το σύμφωνο συνεργασίας που θα υπογραφεί προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρακτική άσκηση φοιτητών στο ΜΜΘ, καθώς και την αμοιβαία αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, χώρων, αιθουσών και εργαστηρίων, με σκοπό την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική προετοιμασία και πλαισίωση παραστάσεων, συναυλιών, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.

Επίσης, προβλέπεται η συνεργασία σε προγράμματα διά βίου μάθησης και προγράμματα εξειδίκευσης. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η έκδοση εκπτωτικής κάρτας ώστε οι φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθούν με μικρότερο κόστος τις εκδηλώσεις του Μεγάρου, καθώς και η παραχώρηση δικαιώματος έκδοσης κάρτας δανεισμού στο όνομα του ΟΜΜΘ για χρήση της ηλεκτρονικής και έντυπης Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.

Η είσοδος στην συναυλία θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται στην είσοδο του Μεγάρου, από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ της συναυλίας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2310-895.938-9 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο Manu Crooks στο Μύλο

Ο Manu Crooks, ό,τι πιο fresh εχει ξεπεταχτεί απο το νέο ρευμα καλλιτεχνών θα ταξιδέψει απο την Αυστραλία τον Ιανουάριο, για μια πρώτη επαφη με τα Live Stages της Ευρώπης και ο πρώτος σταθμός λέει: Greece.

Λίγους μήνες πρίν το πρωτο του παγκόσμιο tour ο Αυστραλός "φαινόμενο" όπως τον χαρακτήρισε ο A$AP Ferg, που μοιράστηκαν το ίδιο stage στο Sydney, έρχεται να ερμηνεύσει το "Mood Forever" με τις επιτυχίες "Day Ones" , "Under Pressure" αλλα και παλιότερα Hits οπως το "Assumptions" , "Everyday" και να μεταφέρει το vibe του στη χωρα μας.

Info:

Hustlin all Day presents MANU CROOK$ (AU)
Ο Manu Crooks στο Μύλο, Γ. Ανδρέου 56
Σάββατο 13 Ιανουαρίου, 20:30
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ απο 8 ευρώ

«The show must go on!» στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki

Το Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki υποδέχεται μία μεγάλη μουσική υπερπαραγωγή και παρουσιάζει τους Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, Κώστα Μπίγαλη, Πωλίνα, Σοφία Αρβανίτη και Σαμπρίνα σε ένα μοναδικό υπερθέαμα που φέρνει τα 80's & τα 90's στους δρόμους της Θεσσαλονίκης του 2018!

Με ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, εντυπωσιακές χορογραφίες, εναέρια ακροβατικά & φανταχτερά κοστούμια το Θέατρο Βεργίνα μετατρέπεται σε Vergina Radio εκπέμπει 80's & 90's & χορεύει στους ρυθμούς αγαπημένων τραγουδιών μιας ολόκληρης εποχής.

Οι αφιερώσεις στα ραδιόφωνα της εποχής, το Eurobasket του '87, o Κλαουδάτος, το φωτισμένο τακούνι του Καρύδα, το Splendid Palace, το Φλόκα ζωντανεύουν επί σκηνής και ζεσταίνουν με αναμνήσεις!

Η ξεγνοιασιά και οι μεγάλες επιτυχίες των 80's & 90's έρχονται να φωτίσουν τις βραδιές μας!

Info:

«The show must go on!» στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
12ο χλμ Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 491234

Παράταση έως τις 20 Ιανουαρίου

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο- ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.45

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

VIP: 25 ευρώ
Ζώνη Α: 20 ευρώ
Ζώνη Β: 15 ευρώ

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο Room 63

Το αγαπημένο δωμάτιο της πόλης υποδέχεται και πάλι για το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου όσους θέλουν να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να καψουρευτούν.

Γιώργος Γιαννιάς-Νάνσυ Αλεξιάδη-Ειρήνη Ντίσιου το τρίο της απόλυτης διασκέδασης, στην καρδιά της πόλης.

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

ROOM 63, Λ. Νίκης 63

Τηλ. κρατήσεων: 2310254560

Κουρκούλης- Ιακωβίδης στο Vogue Club

O Νίκος Κουρκούλης και o Πέτρος Ιακωβίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ανανεωμένο και εντυπωσιακό «Vogue Club».

Oι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μας παρασύρουν σε ένα από τα πιο ανατρεπτικά και διασκεδαστικά προγράμματα του φετινού χειμώνα.

Info:

Vogue Club, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνο: 231 055 0000

Βαλάντης & Νικηφόρος στο Barbarella Live Party

Ο Βαλάντης και ο Νικηφόρος ήρθαν για να ας ξεσηκώσουν στο Barbarella Live Party και το έκαναν καλά.

Μαζί τους ανέβηκαν στη σκηνή η Γιούλη Τάσσου και η Χριστίνα Καρόλου. Αυτό θα είναι το τελευταίο Σάββατο των εμφανίσεών τους στη Barbarella και σας περιμένουν όλους για ένα φαντασμαγορικό φινάλε!

Info:

Σάββατο 13 Ιανουαρίου

Barbarella Live Party. Βασ. Ηρακλείου 43, Θεσσαλονίκη

Κρατήσεις 2310 227444

Βασίλης Καρράς, Καίτη Γαρμπή και Χρήστος Μενιδιάτης στο Stage Live

Ο Βασίλης Καρράς, η Καίτη Γαρμπή και ο Χρήστος Μενιδιάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους και χαρίζουν υπέροχες βραδιές σε όσους επιλέγουν για τη διασκέδασή τους το Stage Live!

Και αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε τον Βασίλη Καρρά, έναν απο τους μεγαλύτερους λαϊκούς ερμηνευτές με προσωπικό ύφος και χαρακτήρα, παρέα με τη γοητευτική Καίτη Γαμπή με τη ξεχωριστή χροιά και το διαχρονικό ρεπερτόριο και τον Χρήστο Μενιδιάτη με το χάρισμα της πίστας σε μία απρόσμενη μουσική συνύπαρξη μεγάλων επιτυχιών.

Info:

Σάββατο 13/01/2018

STAGE LIVE, 26ης Οκτωβρίου 27 Θεσ/κη

Τηλέφωνo κρατήσεων: 2310 56676

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» στο Θέατρο Τ

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ? όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16

Κάθε Κυριακή στις 12.00

«Ελίζα» στο Βασιλικό Θέατρο

Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την αριστουργηματική «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, στο Βασιλικό Θέατρο από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.
Η πιο συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης για ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα κορίτσι έξυπνο, γενναίο, πεισματάρικο, δυναμικό, ένα κορίτσι που δεν φοβάται να περιμένει και να αγαπάει. Ένα κορίτσι που αγωνίζεται για τα πιστεύω της και τον έρωτά της. Ένας καπετάνιος γένους θηλυκού. Ένας άντρας με κίτρινο σκουφί. Μια κερασιά. Ένας παπαγάλος. Ένα τρελό πλήρωμα από άντρες. Η περιπέτεια αρχίζει και έχει όνομα: Ελίζα!

Κύρια χαρακτηριστικά της πρωταγωνίστριας, αυτά που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά… την πίστη στη φιλία, στη ζωή και στην αλήθεια!

Με φόντο την ελισαβετιανή εποχή, ένα μπουλούκι ηθοποιών που ξεκόλλησαν θαρρείς από σελίδες κάποιου κόμικ αποφασίζει να ανεβάσει, σε πείσμα όλων των τεχνικών δυσκολιών που θα συναντήσει και με την αμέριστη βοήθεια του υποβολέα που εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη, μία παράσταση για το τι σημαίνει να κουβαλά κανείς μέσα του την πίστη: την πίστη στη φιλία, στη ζωή, στην αλήθεια του, την πίστη σε έναν ατόφιο έρωτα ακόμα και όταν το μόνο που έχεις για να εξακολουθείς να ελπίζεις είναι ένας κίτρινος σκούφος, ένα δαχτυλίδι από αυτά που βρίσκει κανείς στα πανηγύρια, ένα μενταγιόν, μια κερασιά και ένας πράσινος παπαγάλος.
Φώτα! Μουσική! Σπαθογραφίες!
Σαλπάρουμε για την Ελίζα!

Info:

«ΕΛΙΖΑ» της Ξένιας Καλογεροπούλου
Βασιλικό Θέατρο, πλατεία Λευκού Πύργου
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00

«Ο Ψεύτης βοσκός» σπό το Κουκλοθέατρο ΧΑΝ

Ο Ζαβόγιαννος, επιπόλαιος και ανεύθυνος, ζει την ξεγνοιασιά της εφηβικής του ηλικίας με φάρσες και πειράγματα. Η κοινωνία τον περιφρονεί κι αυτός της ανταποδίδει τη συσσωρευμένη του οργή. Τέλος του ανατίθεται μια υπεύθυνη εργασία: να φυλάει μαζί με τα δικά του πρόβατα και τα υπόλοιπα κοπάδια του χωριού.

Όμως οι κακές συνήθειες δεν κόβονται με μια ευχή ή μια καλοπροαίρετη χειρονομία. Κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε μια κάποια κριτική σκέψη. Στην αμετανόητη συμπεριφορά αυτό που συνετίζει είναι δυστυχώς το πάθημα, όχι ως εκδικητικό επακόλουθο αλλά ως νομοτελειακή κάθαρση που στους αισώπειους μύθους χρησιμοποιείται κατά κόρον.

Info:

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΧΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παράσταση Ιανουαρίου 2018 «Ο ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ»
Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6936985171 – 2310941843 (σπίτι)

Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ

Περίπατος "Στα ίχνη των θεών της πόλης"

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου περπατάμε... ''Στα ίχνη των θεών της πόλης''.

Από τον Ναό των Αγίων Αποστόλων έως τον Φραγκομαχαλά αναζητούμε τα ίχνη που άφησαν πίσω τους θρησκείες, δόγματα και μυστικιστικές σέκτες αλλά και των προσώπων που συνδέθηκαν μαζί τους.

Ένα αριστούργημα της παλαιολόγειας αναγέννησης, ένα παραμελημένο και παρεξηγημένο μνημείο που αποκαλύπτει πολλά, ένας χαμένος αρχαίος ναός, ένας μεσσίας που βρήκε χιλιάδες πρόθυμους να τον πιστέψουν, μια μυστική στοά χωμένη σε ένα στενό του ιστορικού κέντρου, η καθολική εκκλησία και ένα θεολογικό μυστικιστικό κίνημα από το οποίο ξεκίνησε μια κοινωνική εξέγερση είναι μερικοί από τους σταθμούς αυτής της πρωτότυπης διαδρομής που σκάβει βαθιά στο παρελθόν της πόλης συνδέοντας την ιστορία, την φιλοσοφία, την θεολογία, την τέχνη και τη μεταφυσική με τόπους, χώρους, σημεία και μνημεία στον αστικό ιστό.

Info:

Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Ώρα: 11.00
Σημείο εκκίνησης: Ναός Αγίων Αποστόλων (Ολύμπου 1)
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ
Πληροφορίες - κρατήσεις: [email protected] & 6978186900 - 1

Remvi Sunset Sessions

Tην Κυριακή, 14 Ιανουαρίου η REMVI σε συνεργασία με το Club Division παρουσιάζουν το Τρίτο Sunset Session.

Καλεσμένος μας ο μοναδικός Dave Seaman!

Όπως και στο προηγούμενο event θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις κρατήσεις.
Μουσικά θα πλαισιωθεί από τον George Absent!

Info:

REMVI, Κανάρη 2, Καλαμαριά

Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 20.00.

Ο Ηλίας Καμπακάκης στο Χρώμα bar

Την Κυριακή το απόγευμα διασκεδάζουμε με τον αγαπημένο μας Ηλία Καμπακάκη στο πιο δυνατό live ever στο ολοκαίνουριο Χρώμα Μπαρ!

Το ραντεβού δίνεται στις 18.00!

Info:

Χρώμα bar, Αδριανουπόλεως 3, Καλαμαριά.

Κρατήσεις στο 693 846 8920

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, ιακωβος καμπανελλης, λακης λαζοπουλος, Τελετή Λήξης, μικης θεοδωρακης, under pressure, νικος κουρκουλης, vogue club, ημερολόγιο, καιρος, ΑΠΘ, δηκκι, θεατρο, badminton, γιου, αθηνα, κρητη, info, εταιρεία, νέα, ελλαδα, Χριστούγεννα, αδήριτη, σαββατο, ιουνίου, κηδεία, κθβε, σταρ, τομ, μνήμη, night, ραδιο, λύση, αυλαια, χανθ, τηλ, γυμνες, βαν, live, rock, βινύλιο, fresh, ρευμα, stage, sydney, mood, everyday, vibe, χωρα, radio, eurobasket, χλμ, ωρα, room, vogue, club, party, κιχ, white, σημαίνει, session, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, ολγα λαφαζανη, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, σχολεια, κοινωνικη συμφωνια, δωρο πασχα 2012, βικυ σταματη, κωστας καρρας, τσελιου, Τελετή Έναρξης, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, Νικόλαος Κοπέρνικος, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιορτη σημερα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, η ζωη, κοινωνια, χιονι, μιλα, τι σημαινει, μνήμη, eurobasket, αυστραλια, αυλαια, βεργινα, γατα, γυναικα, γωνια, δωρεαν, εργασια, ηθοποιοι, θαλασσα, θησεας, θρησκειες, ιχνη, κθβε, μητερα, μνημειο, μουσικη, μωρο, νησι, οδυσσεια, ονειρα, οροσημο, πηνελοπη, πλαισιο, προγραμμα, ραδιο, ρουχα, σινεμα, σταρ, σωκρατης, τραγουδια, υγεια, φιλια, χρωματα, ψωμι, ωρα, radio, vogue, αγαπη, αγνωστος, αδήριτη, ακης, αμοιβαια, ανθρωπος, αναμνησεις, αννα, απωλεια, αριαδνη, ασια, αφηγηση, αχιλλεα, βικυ, βινύλιο, βιβλιο, βοηθεια, βραδυ, γαντια, γειτονια, δημητρα, γινει, γινεται, γιατροι, γιου, γλωσσα, γοργονες, γρηγορης, δαχτυλα, δερμα, δηκκι, δυστυχως, δηλωση, δικη, δινη, δογματα, δοθει, δουβλινο, δρακος, δειγμα, διημερο, δυναμικο, εγχειρημα, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ευρω, ευτυχια, υπαρχει, ειρηνη, εκκλησια, ελλειψη, εμη, ενεργα, εξι, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ετων, τεχνη, εξυπνο, ζωη, κηδεία, ιδια, ιδιο, ειδος, ιδρυση, ηλικια, υποθεση, ηρεμια, ηρωες, υφος, ηχητικα, θεατρο badminton, θεοδωρακης, θυτης, θρησκεια, θεωρια, ιωαννα, κερασια, κειμενο, κιχ, κλαρινο, κοστουμια, κρατικο, κωμωδια, λαζοπουλος, λεωφορειο, λεωνιδας, λυπη, λύση, λογια, λωρα, μαμα, ματια, μεγαρο μουσικης, μυθολογια, μηκος, μηνες, μυστικο, μικρο, μνημεια, μονη λαζαριστων, μαρια, μυαλο, νερο, νηπια, ομαδα, παντα, οδυσσεας, ομοφυλοφιλια, ονομα, παιδι, παιδια, παρουσιαση, πιστη, πεισμα, πληκτρολογιο, πνοη, προβατα, υπογραφη, προβληματα, προγραμματα, πρωινο, ραντεβου, ρεκορ, ρεππας, ρευμα, ρηγα, ρηξη, ρολοι, ρολο, σαββατο, σελιδες, συζητηση, συζυγο, συνεχεια, σειρα, σιωπη, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, σπιτι, σπο, στα ακρα, σφραγιδα, τι ειναι, τηλ, τομ, φαρσες, φετα, φυγη, φτανει, φλεμινγκ, φοντο, φτερα, φοβερο, φωλια, φορα, χερι, χανθ, χατζηβασιλειου, χηρα, χιουμορ, χρηστος, χριστινα, χλμ, χρωμα, χαρα, ψευτης, ψηφιακο, οαση, ομορφα, κωνσταντινος, οντα, ωρες, αντρες, αφιερωσεις, αγορι, αγωνας, αυλη, badminton, βαν, white, club, δαχτυλιδι, δημητρης, δωματιο, ελληνικα, ερωτες, ερωτησεις, ερχομαστε, fresh, γιορτη, γιωτα, γιωργος γιαννιας, γλυκο, χωρα, ιακωβος, ιδανικο, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ιδρωτας, ιουνίου, χροια, καρδια, κωστας, κυριακη, λαφαζανη, λακης, λευκο, μια φορα, μοιαζει, ναος, νοσοκομειο, room, οργη, ορχηστρα, παιχνιδι, ποιητης, πληροφοριες, party, ψαρι, πωλινα, rock, sydney, session, σημαίνει, σκηνη, σκηνικα, stage, ταξιδι, τρελο, των αγιων αποστολων, θανασης, υδραυλικος, θεολογια, θεοι, θησεα, υλικα, υλικο, vibe, ξεκινησε, χορογραφιες, ζαλμας
Τυχαία Θέματα