Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!

Πλούσια είναι η πολιτιστική ατζέντα του διημέρου για όσους επιλέξουν να περάσουν το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, δωρεάν περίπατοι και δράσεις για παιδιά είναι ορισμένες από τις διαθέσιμες επιλογές.

Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival για σας και κάνετε την επιλογή σας!

Καλό σαββατοκύριακο!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΔΡΑΣΕΙΣ:

Πορείας Μνήμης για τα 76 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού

Για έκτη συνεχή χρονιά,

η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, σε συνεγρασία με τον δήμο και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης, διοργανώνουν την Πορείας Μνήμης, με αφορμή την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, όπου θανατώθηκαν 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίοι.

Εβδομήντα έξι χρόνια μετά, Θεσσαλονικείς θα βαδίσουν από την πλατεία Ελευθερίας προς τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, διατρανώνοντας το μήνυμα "Ποτέ ξανά".

Η πορεία θα ξεκινήσεις στις 11:30 π.μ. και στην κατάληξή της θα τιμηθούν οι επιζήσαντες Αχχιλέας Κουκοβίνος και Χάιντς Κούνιο.

Εκτός των τειχών: Η μαύρη ιστορία της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Μια διαδρομή με την ομάδα Dot2dot στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στη διαδρομή αυτή περιηγούμαστε σε μία περιοχή με σημαντική ιστορία μέσα από την οποία αποκαλύπτεται μία άλλη πτυχή της πόλης και προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τα στοιχεία που διαμόρφωσαν την ταυτότητά της μέχρι τις μέρες μας. Η «εκτός των τειχών» Θεσσαλονίκη που μοιάζει να ζει τη δική της ζωή, πολύ διαφορετική από την «προστατευμένη» εντός των τειχών πόλη, και η οποία σταδιακά σημαδεύεται από την προσφυγιά, τον πόλεμο, την εξαθλίωση, την περιθωριοποίηση, τον κοινωνικό αποκλεισμό, το θάνατο.

Οι πρώτοι πρόσφυγες, οι στρατιώτες των συμμαχικών στρατευμάτων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ασθενείς του πρώτου «Ασύλου Φρενοβλαβών», το τάγμα των Λαζαριστών, οι φυλακισμένοι αντιστασιακοί της περιόδου της κατοχής… Αυτή η πόλη που, ακολουθώντας μια συνήθεια αιώνων, προοριζόταν να φιλοξενεί τόπους μνήμης, με τα νεκροταφεία να χτίζονται πάντα “extra muros” (εκτός των τειχών). Ένα καθολικό και ένα ορθόδοξο νεκροταφείο σε “συνομιλία” με τη μεγαλύτερη στρατιωτική νεκρόπολη της Ελλάδας, τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, άγνωστα στους περισσότερους κατοίκους της σύγχρονης πόλης, το στρατόπεδο με τη γειτονική τούμπα που έγινε τόπος αίματος με τις δολοφονίες των φυλακισμένων της Κατοχής…

Info:

Σάββατο 16 Μαρτίου, 11:00-14:00

Πληροφορίες: [email protected], 2311242382 & 6946002553
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα
Κόστος: 12€ (κανονικό) – 10€ (φοιτητικό, ανέργων, παρέες άνω των 4 ατόμων)

O Χορός της ανθισμένης αμυγδαλιάς

Μετά την περσινή επιτυχημένη αναβίωση του «χορού της ανθισμένης αμυγδαλιάς» με τη συμμετοχή 450 καλεσμένων της ιατρικής κοινότητας και σημαντικών προσωπικοτήτων της κοινωνίας και της πόλης, ο χορός οργανώνεται για δεύτερη χρονιά το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 21:00 στο Porto Palace Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα

21.00 – 21.30 Μουσική Dj
21.30 – 21.45 Βραβεία Εργασιών
21.45 – 23.30 Συγκρότημα Εmigre
23.30 – 00.45 Συγκρότημα Τhe Presidents

Ο «χορός της αμυγδαλιάς», που αναβίωσε ύστερα από πολλά χρόνια με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση, ήταν ένα κοινωνικό γεγονός της Θεσσαλονίκης που τα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας της πόλης και σηματοδοτούσε τον ερχομό της άνοιξης.

Στο κάλεσμα του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής Καθηγητή Αστέριου Καραγιάννη και του Αναπληρωτή Προέδρου Καθηγητή Κυριάκου Αναστασιάδη, είχαν ανταποκριθεί η ιατρική κοινότητα, η πρυτανεία του ΑΠΘ, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επικεφαλής πανελλήνιων και τοπικών φορέων και σημαντικές προσωπικότητες.

Info:

«Χορός της ανθισμένης αμυγδαλιάς»

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 | 21:00 | Porto Palace, 26ης Οκτωβρίου 65

«Στον κόσμο των Ταρκόφσκι, Αντονιόνι και Κισλόφσκι»

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ:

Το kariera.gr διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά το μεγαλύτερο event για την εργασία, τις Ημέρες Καριέρας, στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) | Αποθήκη 8.

Με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης οι επισκέπτες των Ημερών Καριέρας θα έχουν τη δυνατότητα να:
Πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις για θέσεις εργασίας με μελλοντικούς εργοδότες
Συζητήσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές, με υπεύθυνους επιλογής προσωπικού και εκπροσώπους τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού
Μιλήσουν με εξειδικευμένους συμβούλους και recruiters του kariera.gr, οι οποίοι θα τους καθοδηγήσουνδωρεάν σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Το kariera.gr στις 15 και 16 Μαρτίου θα είναι στη Θεσσαλονίκη ώστε να δώσει βήμα στις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις αμέτρητες δυνατότητες των νέων ανθρώπων που έχουν όρεξη για εργασία και συνεχή προσωπική εξέλιξη.

Οι Ημέρες Καριέρας Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσουν περισσότερες από 15 εταιρείες που αναζητούν προσωπικό για να στελεχώσουν τις ανοιχτές θέσεις εργασίας τους.

Ώρες διεξαγωγής: 10.00 π.μ. – 18.00 μ.μ.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Τα παιδιά κάνουν Sleepover σε 10 Μουσεία της Θεσσαλονίκης!

Το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού-Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά την επιτυχημένη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση στα μουσεία για παιδιά». Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, μέσω της οποίας παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Μουσεία της πόλης: συμμετέχουν σε επιλεγμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και βιώνουν την ξεχωριστή εμπειρία της διανυκτέρευσης στο χώρο ενός μουσείου. Φέτος για πρώτη φορά στο πρόγραμμα συμμετέχει το Φαρμακευτικό Μουσείο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών και προσφέρεται δωρεάν. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσφέρει ελαφρύ βραδινό και πρωινό σνακ, με τη υποστήριξη χορηγών. Τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. Συντροφιά στα παιδιά κατά την παραμονή τους στα μουσεία, θα κρατούν μουσειοπαιδαγωγοί, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 19.00 μμ και τελειώνει την επόμενη μέρα το πρωί.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, οδοντόβουρτσα – οδοντόκρεμα. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα καθώς θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους. Κάθε παιδί επιτρέπεται να συμμετάσχει μόνο σε ένα μουσείο.

KinderDocs: Plastic China

Τι γίνεται το πλαστικό που καταναλώνουμε;

Σε μια απέραντη χωματερή στην κινεζική ύπαιθρο, παιδιά μαθαίνουν για τον έξω κόσμο μέσα από πεταμένες εφημερίδες και περιοδικά. Όμως, η εντεκάχρονη Γιτζί ονειρεύεται να γευτεί αληθινά φρούτα και να φροντίζει υγιή ζώα, να πάει σχολείο και να έχει φίλους στην ηλικία της. Αδελφές ψυχές με τον ιδιοκτήτη του τοπικού εργοστασίου ανακύκλωσης, θα καταφέρουν άραγε να ξεφύγουν, ή θα τους καταπιεί το αδηφάγο περιβάλλον τους; Μια σπαρακτική, εξαιρετικά σκηνοθετημένη ταινία.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με καλεσμένους την περιβαλλοντική οργάνωση iSea *.

*Η iSea είναι μία μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη και σαν στόχο έχει την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων. Οι κύριοι πυλώνες δράσης της οργάνωσης είναι τα υδάτινα οικοσυστήματα τα ξενικά είδη και η αλιεία με έμφαση στην προστασία των καρχαριών.

Ιnfo:

MOMUS Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, Ωρα 12.00-14.00
Τιμή εισιτηρίου: €3 (παιδιά) €6 (ενήλικες)
Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

"Drones 1 - Φανταστικές αποστολές"

Τα drones ή στα ελληνικά "Συστήματα μη επανδρωμένων Αεροσκαφών" είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της τεχνολογίας. Οι εφαρμογές τους είναι πάρα πολλές και αυξάνουν συνεχώς καθώς εξελίσσονται.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Drones 1: Φανταστικές αποστολές είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, διδάσκονται βασικές δεξιότητες και γνώσεις σε παιδιά 10-13 ετών (Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου).

Σε επίπεδο τεχνικών γνώσεων τα παιδιά:
• μαθαίνουν έννοιες φυσικής και μηχανολογίας, που σχετίζονται με την πτητική ικανότητα των drones,
• μαθαίνουν βασικά στοιχεία για το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τη χρήση των drones στην Ελλάδα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,
• μαθαίνουν πώς να χειρίζονται ένα drone μέσα από μια σειρά δοκιμασιών ακρίβειας, ταχύτητας και δεξιοτεχνίας,
• συμμετέχουν σε αποστολές μεταφοράς ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια απομακρυσμένη περιοχή ή μια περιοχή σε έκτακτη ανάγκη,
• συμμετέχουν σε αποστολές έρευνας από αέρα,
• μαθαίνουν να προγραμματίζουν, σχεδιάζοντας και εκτελώντας ένα σχέδιο πτήσης βάσει κάποιου σεναρίου

Σε επίπεδο γενικών δεξιοτήτων, το πρόγραμμα εστιάζει στις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, ώστε να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα. Επίσης, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το προσωπικό στοιχείο του κάθε μέλους της ομάδας, επινοώντας μια λύση διαφορετική από αυτές των άλλων ομάδων.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από τον Ανέστη Μαυρίδη, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, Δάσκαλος Πληροφορικής.

Info:

ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χιλ. Θεσσαλονίκης- Θέρμης

Σάββατα, 16/03, 30/03, 06/04, 13/04

Ώρα: 13.30 – 15.30

Για μαθητές Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου

Αριθμός ατόμων: 16

Κόστος Συμμετοχής: 60,00 €

Ο ραφτάκος των λέξεων

Ένας ράφτης διαφορετικός. Που υφαίνει με λέξεις, που ζεσταίνει τους ανθρώπους της πόλης με ρούχα πλεγμένα με αγάπη και φροντίδα. Ένα παραμύθι ξεχωριστό, που μας ντύνει με τρυφερότητα μέσα στο κρύο του Χειμώνα.

Ο ραφτάκος των λέξεων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το βιβλίο που άγγιξε μικρούς και μεγάλους, είναι ένα «διαμάντι» των καιρών μας.

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» παρουσιάζει τον θαυμαστό ήρωα του πολυβραβευμένου συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Μία παράσταση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, έρχεται για να μας τυλίξει ζεστά με ρούχα ραμμένα με λέξεις. Οι ηθοποιοί γίνονται ένα με τα παιδιά. Συστήνουν μουσικά όργανα, μαγεύουν με την αφήγησή τους και μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι χαρίζουν στους μικρούς θεατές μια παράσταση εμπειρία.

Info:

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68

Κυριακή 17 Μαρτίου, Ώρες: 12:00 και 15:00

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Το δημοφιλές έργο του Λιούις Κάρολ «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, έρχεται στο Θέατρο Αυλαία για πέντε μόνο παραστάσεις, από 16 έως 31 Μαρτίου.

Ποια είναι η Αλίκη;
Είναι ένα κορίτσι. Είναι όλοι μας. Η Αλίκη είμαστε εμείς.

Ποια είναι η Χώρα των Θαυμάτων;
Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται.
Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά.
Μια ζωή επαναστατική, εκεί όπου όλα είναι πιθανά κι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να ονειρεύεσαι.

Αυτή τη θεατρική χρονιά συστήνουμε στα παιδιά την πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα σε όλο τον κόσμο!!! Είναι η Αλίκη, που ακολουθώντας τον Κούνελο στην τρύπα του και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο.

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, Δημήτρης Αδάμης, διασκευάζει τα δύο βιβλία του Λιούις Κάρολ: «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα από τον Καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί» και τα μεταφέρει στην πιο μαγική παράσταση που έχει δημιουργήσει ως τώρα για τα παιδιά.

Είναι μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή, αλλά πετάει πάνω από τον χώρο της λογικής, ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει, οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή. Με απίστευτο χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης.

Με αληθινή αυθεντική αφέλεια στην παράσταση ζώα και αντικείμενα μιλούν, όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν.

Στήνεται ένας τρελός χορός, ένα τρελό τσάι-πάρτυ φαντασίας όπου ξετυλίγουν τις φιγούρες τους ο Άσπρος Κούνελος με τη Γάτα Τσεσάιρ, ο Καπελάς με την Κάμπια, η Κόκκινη Βασίλισσα σε ένα ξέφρενο Κροκέ, οι αστείοι Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί, ο Χάμπτι Ντάμπτι που δίνει καινούριο δικό του νόημα στις λέξεις, τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουροί και τα Πιόνια του Σκακιού καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Info:

Θέατρο Αυλαία: Πλατεία ΧΑΝΘ, Τσιμισκή 136
Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 17:00
Παραστάσεις: Σάββατο 16 / 23 & 30 Μαρτίου στις 17:00 και Κυριακή 17 & 31 Μαρτίου στις 15:00
Τιμές εισιτηρίων: 10 € κανονικό, 8 € ευρώ παιδικό/ανέργων/πολυτέκνων, 32 € ευρώ Οικογενειακό (2 ενήλικες + 2 παιδιά), 7 € Ομαδικό άνω των 15 ατόμων

Η πριγκίπισσα του πάγου... μετά!

Στην Αρεντέλα θα ταξιδέψουν τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση "Η Πριγκίπισσα του πάγου… μετά!". Εκεί θα συναντήσουν την Έλσα και την Άννα. Οι δυο αδερφές ζούνε πια ευτυχισμένες στο παλάτι, έχοντας η μία την άλλη. Μικροί και μεγάλοι θα τις παρακολουθήσουν να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής. Ξαφνικά όμως θα συμβεί κάτι που θα χαλάσει την ηρεμία τους. Στην Αρεντέλα καταφθάνει ένας μάγος, ο Φον Καζανιάν που ειδικεύεται στα μαγικά φίλτρα. Ο Χανς που δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιό του να παντρευτεί την Άννα και να γίνει, με αυτόν τον τρόπο, βασιλιάς, αποφασίζει να...

Info:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9 και Βασ. Όλγας 11,

Πρεμιέρα: Σάββατο 16 Μαρτίου στις 18.00

Παραστάσεις: Σάββατο 16/3 & 23/3, στις 18.00 και Κυριακή 17/3 & 24/3, στις 11:30π.μ

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10€ (την ημέρα της παράστασης).

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω

Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στο γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαιντανό;

Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, βιντεοπροβολές, μουσική και χορός με τα αγαπημένα μας τραγούδιασε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

Info:

Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11:30 π.μ.
Θέατρο Φαργκάνη Art, Αγ. Παντελεήμονος 10, Καμάρα
Τιμή εισiτήριου: 7 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ), 9 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)

Λα-λι λαλώ

Η «Γίνονται Έργα» παρουσιάζειμια παράσταση παιχνίδι αφιερωμένη στις πρώτες ανάσες, στους πρώτους ήχους , στις πρώτες λέξεις!

Τι προκαλεί τον πιο μικρό , μικρό μας άνθρωπο να ψελλίσει;

Δύο ηθοποιοί - εμψυχώτριες επί σκηνής ανασύρουν βιώματα και εμπειρίες , θυμούνται και αρθρώνουν ξανά , σαν για πρώτη φορά το πρώτο «α» .

Μια παράσταση παιχνίδι , ανάμεσα σε εικόνες , αγγίγματα ,

αισθήσεις και συναισθήματα , εκπλήξεις και ξαφνιάσματα.

Γονείς και βρέφη μαζί , εκπαιδευτικοί και βρέφη μαζί , ακολουθούν τις δυο ηθοποιούς σε ένα ταξίδι , στον ήχο και στο σώμα, στην πραγματικότητα και στη φαντασία.

Ο λόγος μας ενώνει , μας κάνει δυνατούς, φτιάχνει σχέσεις, οικογένειες , ομάδες και σχολειά. Ο λόγος φτιάχνει τα μυστικά και τις ιστορίες των μικρών παιδιών . Ο λόγος δίνει όνομα στη ζωή που τώρα ξεκινά.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Παραστάσεις κάθε Σάββατο 12.00πμ

Οι τιμές των εισιτηρίων :

10 ευρώ 1 ενήλικας + 1 παιδί

18 ευρώ 2 ενήλικες + 1 παιδί

24 ευρώ 3 ενήλικες + 1 παιδί

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Το αλληγορικό παραμύθι, βασισμένο σε παραδοσιακές ιστορίες που ταξίδεψαν ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, μιλά για την ανάγκη να δει ο άνθρωπος πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, να αγνοήσει τα υλικά αγαθά και να προσεγγίσει με ευγένεια και ειλικρίνεια τον διπλανό του προκειμένου να γνωρίσει την αλήθεια πέρα από την εικόνα. Σύγχρονο και ταυτόχρονο άχρονο και διαχρονικό, το παραμύθι της Πεντάμορφης που ανακαλύπτει την ομορφιά στο πρόσωπο ενός τέρατος διδάσκει την ευγένεια, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία. Σε έναν κόσμο καθηλωμένο από πλαστές εικόνες, επιφανειακό, που αρέσκεται στη βία και τις δυνατές φωνές, ο ψίθυρος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να είναι η λύση;

Η ιστορία έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων από την Walt Disney Animation Studios το 1991 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, ενώ το 2017 έγινε και ταινία από τη Walt Disney και την Mandeville Films.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5

Κάθε Κυριακή στις 11.30

Τελευταίες παραστάσεις: Κυριακή 10/3 και 17/3 στις 11.30

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ και με απόδειξη μέσων μεταφοράς –ταξί λεωφορείο)

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων!

Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι μικροί θεατές μένει να τις πιστέψουν… ή όχι! Το θεατρικό έργο της ομάδας Κοπέρνικος μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Κύρια συστατικά του είναι το χιούμορ, η χειμαρρώδης δράση, η φαντασία και τα παιχνίδια με τα μουσικά ηχοχρώματα (ζωντανή μουσική με όργανα προπαιδείας Orff).

Info:

Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Τιμή εισιτηρίου: 8€ γενική είσοδος

Ηλικίες: 2,5 έως 10 ετών

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης εμπνέεται από την πιο διάσημη φράση του Σαίξπηρ: «Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων...» και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών, το πιο απίστευτο όνειρο, το έργο που έχει ανέβει περισσότερες φορές στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο, το κείμενο που αγαπούν όλοι. Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου.

Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων, τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η βασίλισσα των ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της γάιδαρο, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Μια ξεκαρδιστική διασκευή συνοδευόμενη από μαγικά σκηνικά και κοστούμια, αέρινες χορογραφίες, εξαίσιες μουσικές και τραγούδια.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Τιμές εισιτηρίων: ενηλίκων 10 €, παιδικό / ανέργων / πολυτέκνων 8 €, ομαδικό άνω των 15 ατόμων 7 €, οικογενειακό (2 ενήλικες + 2 παιδιά) 32 €

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Έξω Πάνω Μέσα Κάτω

Το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή του «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

Η νέα παράσταση-έκπληξη για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, η οποία κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο, έρχεται μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Κοίτα!», που εγκαινίασε το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ το 2017 και παρουσιάστηκε για δύο χρονιές.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!

Info:

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Πλ. Λευκού Πύργου
Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 12.00
Κάθε Σάββατο στις 12.00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες)

Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους.

Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία… αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας…

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο 21.00 και Κυριακή 20.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Ο κόσμος του Κρίστοφερ, ενός ιδιαίτερου αγοριού στο φάσμα του αυτισμού και το μυστήριο της δολοφονίας του σκύλου της γειτόνισσας, ζωντάνεψαν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και κέρδισαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που, όρθιο, επευφημούσε τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Ένα έργο τρυφερό και ανθρώπινο, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, που ανοίγει ένα παράθυρο στο θέμα της διαφορετικότητας, φέρνοντας τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα όπως η διαμόρφωση της προσωπικότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η μοναδικότητα του ατόμου.

Μια συγκινητική ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με ιδιαίτερες ικανότητες βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρκ Χάντον, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο, στις 17.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Τόσο κοντά

Εσύ τι θέλεις;
Να μ’ αγαπάνε.
Τόσο απλά;
Δεν είναι και τόσο απλά.

Τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα μέσα σε ένα πλέγμα ερωτικών σχέσεων. Μια επιφανειακή εποχή, ένας κόσμος εικόνων και καταναλωτισμού. Οι σχέσεις εφήμερες, παροδικές, αναλώσιμες. Μια κοινωνία πολλαπλών επιλογών, όπου λείπει η βασική δυνατότητα για επιλογή μιας ζωής με νόημα, για επιλογή μιας σχέσης ουσιαστικής. Στο Τόσο Κοντά οι χαρακτήρες προσπαθούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, να επικοινωνήσουν, να αγαπηθούν. Όποτε επιχειρούν να πούνε την αλήθεια, οι σχέσεις τους ναυαγούν.

Η δυνατότητα να έρθουν «τόσο κοντά» μοιάζει τελικά ανέφικτη.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών- Φουαγιέ

Σάββατο στις 21.15

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή

Ελέφας

Ο «Ο Ελέφας» είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα. Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

Ο Ελέφας του Κώστα Βοσταντζόγλου αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δείγμα θεατρικής γραφής στο νεοελληνικό θέατρο καθώς συνδυάζει την θεματική της ζοφερής βαρβαρότητας ως μίας όψης των ανθρώπινων σχέσεων στην απομακρυσμένη ύπαιθρο, με τους κώδικες της κωμωδίας αλλά και με μια εξαιρετικά τολμηρή πρόταση διαχείρισης της ελληνικής γλώσσας. Το τοπικό ιδίωμα – που μπορεί να παραπέμπει στη Θεσσαλία, τη Ρούμελη ή την Ήπειρο – εναλλάσσεται με την άγρια κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Η ποιότητα της γλώσσας των προσώπων του έργου διαμορφώνεται με βασικά συστατικά την αμάθεια, το lifestyle, την προγονοπληξία αλλά και την φασιστική αντίληψη ως καθημερινό οικογενειακό βίωμα. Η «ελληνική παράδοση» εμφανίζεται στην παράσταση σαν ένα ψηφιδωτό μεγαλείου και φτήνειας, υποτέλειας και εξέγερσης, εγκλήματος, και κάθαρσης, σκληρότητας και λυγμών. Ο Ελέφας είναι ένα βουκολικό μιούζικαλ, ένα κωμικό συμπόσιο θανάτου.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Σάββατο 21.15

Κυριακή 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή,

Καληνύχτα Μαργαρίτα

Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν.΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.

Αυτό το σπίτι-θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά... Όταν η Μαργαρίτα μυείται στην αντίσταση κατά των Γερμανών, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι."

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Πυρκαγιές

Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν. Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου. Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο γραφής καταφέρνει να δημιουργήσει ένα άκρως πολιτικό κείμενο, όπου η Ιστορία συναντά τη μυθοπλασία, και ο άνθρωπος αποκαλύπτεται στην πιο «απάνθρωπη» διάστασή του, ενώ ταυτόχρονα η συγχώρεση γίνεται ο μοναδικός δρόμος για την επιβίωσή του.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΛΛΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Το Τίμημα

Το αριστουργηµατικό έργο του Άρθουρ Μίλερ «Το Τίμημα» µε τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, μετά από 2 χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη για 15 παραστάσεις, στο θέατρο Αριστοτέλειον.

Μια παράσταση που µίλησε στην καρδιά και στο μυαλό χιλιάδων θεατών, απέσπασε σημαντικές κριτικές και γνώρισε µεγάλη επιτυχία (1ο βραβείο Ανδρικού ρόλου Γιώργος Μιχαλακόπουλος- Θεατρικά Βραβεία κοινού 2018 Αθηνοράματος).

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έργα του µεγάλου αυτού συγγραφέα, µε αυτοβιογραφικά στοιχεία, γραµµένο το 1967 και πολυανεβασµένο σε θεατρικές σκηνές παγκοσµίως. Οι διαχρονικές αλήθειες του έργου του µεγάλου Αµερικανού συγγραφέα ζωντανεύουν και φωτίζονται από την ιδιαίτερη σκηνοθετική µατιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Info:

Τετάρτη: 19:15, Πέµπτη: 20:15, Παρασκευή: 21:15,

Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 18:15

Εισιτήρια:

Τετάρτη (λαϊκή απογευµατινή): 15 € και 12 € (εξώστης),
Πέµπτη και Παρασκευή: 18 € και 15 € (εξώστης),
Σάββατο (βραδινή): 18 € (πλατεία), 15 € (εξώστης),
Κυριακή: 18 € (πλατεία), 15 € (εξώστης)

Φοιτητικό (όλες τις ηµέρες): 12 €

Φράνκι και Τζόνι

Μία συναισθηματική κωμωδία που μας προσκαλεί να ξαναερωτευθούμε χωρίς φόβο και μόνο με πάθος. Εκείνος είναι πρώην κατάδικος για μικροαπατεωνιές... Εκείνη ήρθε στη Νέα Υόρκη για να βρει τον δρόμο της. Εκείνος ψάχνει για ένα καινούριο ξεκίνημα παλεύοντας με τη μοναξιά του. Εκείνη κλείστηκε στον εαυτό της και ζει χωρίς φίλους, μακριά και από τα όνειρα της. Ο Τζόνι είναι μάγειρας στο συνοικιακό εστιατόριο. Η Φράνκι είναι σερβιτόρα. Μια παθιασμένη νύχτα ενώνονται... Η Φράνκι θέλει να διαγράψει τη βραδιά. Φοβάται. Έχει πληγωθεί στο παρελθόν και είναι απογοητευμένη. O Τζόνι θεωρεί πως έχει βρει την αδελφή ψυχή του... Θα καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις τhς και να κερδίσει την καρδιά της;

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρες: 21:00

Αναφορά στον Γκρέκο

Πρόκειται για ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια "αναφορά" με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του.

Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο), συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, που με την λύρα και το τραγούδι συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία Χανθ (πλευρά Τσιμισκή)

Τετάρτη 15 έως Κυριακή 19 Μαρτίου στις 21.00
Tιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ και 12 ευρώ μειωμένο

To ΣΕΞ αρχίζει στα 40

Λίγο πριν τα 41 γενέθλιά της, η Λόρα αποφασίζει να χωρίσει. Αιτία, η ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά και ο άντρας της ο Τζακ, που πέρα από τη δουλειά δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Η αιφνίδια απόφασή της θα φέρει τα πάνω κάτω. Ο Τζακ θα αισθανθεί προδομένος και αδικημένος, οι γείτονες θα έρθουν σε δύσκολη θέση, ενώ η άνοια του πατέρα του Τζακ, που ζει μαζί τους, θα επιδεινωθεί. Ξαφνικά θα εισβάλει στη ζωή τους μια barwoman και τότε θα ξεκινήσει ο κύκλος των αποκαλύψεων και των μεγάλων αποφάσεων. West Ham ή Arsenal; "Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40", αλλά... για ποιον τελικά;

Info:

Στέγη Θεατρικής και Κινηματογραφικής Τέχνης Άρατος, Μοσκώφ 12 και Φράγκων

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρες: 21:30

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, ώρες: 21:30

Ψευδαισθήσεις

Γραμμένο το 2011, το έργο είναι μια πολυπρισματική φιλοσοφική κωμωδία για την αγάπη και το νόημα της ζωής. Τέσσερις αφηγητές μιλούν για την ιστορία δύο παντρεμένων ζευγαριών, μια ιστορία που ξεκινά τη στιγμή του ύστατου αποχαιρετισμού και είναι γεμάτη από καταιγιστικές εξομολογήσεις που ανατρέπουν τις βεβαιότητες στις οποίες στηρίχτηκαν οι ζωές τους.

Υπάρχει αληθινή αγάπη ή είναι απλά μια ψευδαίσθηση;

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16

Σάββατο 9/03, Ώρα: 21:30
Κυριακή 10/03, Ώρα 20.00

Γκλόρυ Νταίηζ

Μικρές σκηνές, τραγούδια, ιντερμέδια συνθέτουν την παράσταση Γκλόρυ Νταίηζ, που διακωμωδεί επεισόδια από τη ζωή σε μια χώρα με «ένδοξο» παρελθόν.
Η παράσταση αντλεί την αισθητική της από το γερμανικό καμπαρέ και το θέμα της από την πολιτική επικαιρότητα.
Ακροβατεί ανάμεσα στο γελοίο και το τραγικό, σχολιάζοντας παράλληλα τη θέση του καλλιτέχνη-σαλτιμπάγκου, που σαρκάζει την πραγματικότητα από τη θέση του περιθωρίου, ενώ την ίδια στιγμή υποφέρει αποτελώντας μέρος της.

Info:

Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης 2019: ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ- ΓΚΛΟΡΥ ΝΤΑΙΗΖ

Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», Παρασκευοπούλου 42

Σάββατο 16, Κυριακή 17 Μαρτίου, 21.00

Σώστε τον μπαμπά

Πρόκειται για μία καταιγιστική κωμική ιστορία με ανατροπές και ευτράπελα, με μοναδικό στόχο να χαρίσει άφθονο γέλιο στους θεατρόφιλους της πόλης.

Ο Ανδρέας είναι ένας πατέρας που μεγαλώνει τη μονάκριβή του όσο καλύτερα μπορεί. Με μια δεσποτική μάνα που έχει άποψη για τα πάντα, μια κόρη στην εφηβεία και μια ιδιόρρυθμη σύζυγο απούσα, αγχώνεται για το μέλλον του παιδιού, για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που πλησιάζουν απειλητικά, για τα αγόρια γύρω του που μεγαλώνουν και γίνονται παλικάρια. Δε φαντάζεται όμως πως το σύμπαν έχει πάντα έτοιμη την απάντηση στην ερώτηση "Τι χειρότερο θα μπορούσε να μου συμβεί;". Στη ζωή του μπαίνει ξαφνικά η μητέρα της κόρης του, μετά από 16 χρόνια, και φέρνει τα πάνω κάτω.

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Λ. Βασ. Όλγας 35

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 20:30

STAND UP COMEDY:

Δεν επιθυμώ

Η καινούργια stand up comedy παράσταση του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου και του Μιχάλη Μαθιουδάκη.

Κλείνοντας 4 χρόνια συνεργασίας με εντατικές εμφανίσεις και πολλές περιοδείες, καλούνται να αντιμετωπίσουν το αναπόφευκτο. Την άρνηση που νιώθουν για την ίδια τη δουλειά. Μεγαλώνουν, βαραίνουν, βαριούνται, χάνονται στη σκέψη τους νυστάζουν και σίγουρα δεν αντέχουν το ξενύχτι. Ο ένας σκέφτεται την οικογένεια, ο άλλος τα φυτά, ο ένας θέλει σούσι, ο άλλος παϊδάκια, ο ένας θέλει να φτιάξει server στο σαλόνι, ο άλλος πέργκολα στο μπαλκόνι του. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Κανένας από τους δύο δεν επιθυμεί να πάει για δουλειά.

Info:

Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον, Λεωφ. Β. Όλγας 135

Σάββατο 16 Μαρτίου, 19:30 και 21:30

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

The Video Games Music

Η μεγάλη συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής και της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που ασχολούνται με το gaming. Η δράση των βιντεοπαιχνιδιών επενδύεται μουσικά από πολύ ενδιαφέρουσες και επικές μουσικές συμφωνικές συνθέσεις, οι οποίες υποβάλουν το παίκτη ώστε να επιτύχει μεγάλες επιδόσεις σε δύσκολες αποστολές.

Τις συνθέσεις αυτές από παιχνίδια όπως Super Mario, World of Warcraft, Pokemon και πολλά άλλα θα εκτελέσουν τα δύο συμφωνικά σχήματα υπό την διεύθυνση της Λίζας Ξανθοπούλου, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και η Ορχήστρα Νέων του Μ.Μ.Θ. – MOYSA. Από την συνένωση του επαγγελματικού συνόλου με τους νέους μουσικούς θα προκύψει ορχήστρα 80 μουσικών επί σκηνής, η οποία θα συμπράξει με την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκη υπό την μουσική διδασκαλία της Μαίρης Κωνσταντινίδου. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο ισπανός συνθέτης Andrés Soto, ενώ θα προβάλλονται τα παιχνίδια από τα οποία εκτελείται η μουσική επένδυση.

Παράλληλες δράσεις

Η παράσταση θα συνδυάζεται με μία παράλληλη δράση στο Φουαγιέ της Αίθουσας Φίλων Μουσικής με τίτλο: Ταξίδι στην ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων 120 π.Χ. μέχρι τον υπολογιστή Commodore Amiga της δεκαετίας του 70’. Θα εκτεθεί πιστό λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικ

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, world of warcraft, εκδόσεις μεταίχμιο, super mario, ελλαδα, συμμετοχή, porto, ΑΠΘ, info, ολθ, παιδια, sleepover, δραση, σνακ, σταυροι, υγιή, ωρα, λύση, θεατρο, χανθ, art, εμφάνιση, ευγένεια, ειλικρίνεια, disney, animation, studios, films, αμεα, κθβε, συλληψεις, νέα, μυστήριο, μετάφραση, αθωότητα, lifestyle, κυριακη, αθηνα, west, arsenal, ομαδα, πανελλαδικες 2012, server, video, games, super, mario, world, pokemon, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, βιβλια, εφημεριδες, σταση εργασιας, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, πανελληνιες 2011, απαντησεις πανελληνιων, θεματα πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, σχολεια, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, κοινωνικος τουρισμος, πυρκαγιες, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, σχεδιο αθηνα, Νικόλαος Κοπέρνικος, αλλαγη ωρας 2013, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ξανα, κοινωνια, ξωτικο, μιλα, ελενη, φιλοσοφικη, sleepover, επιθυμιες, μετάφραση, το θεμα, αμεα, αουσβιτς, αυτοκινητο, αυλαια, βημα, γατα, δημος θεσσαλονικης, δουλεια, δωρεαν, εβραιοι, εθνικη, εικονες, εργασια, ζωα, ηθοποιοι, θαλασσα, θεμα, θιασος, ιατρικη, κηπουροι, κθβε, λυρα, μητερα, μουσικη, μυρμηγκια, μωρο, ξωτικα, ομορφια, ονειρα, ονειρο, παιχνιδια, περιοδικα, πλαισιο, προγραμμα, ρατσισμος, ρουχα, σνακ, ταινιες, τραγουδια, υπευθυνη δηλωση, φρουτα, φυτα, χορος, ψεμα, ψεματα, ωρα, games, pokemon, super mario, αγαπη, αγωνια, αθηναιον, αθωότητα, αισθητικη, αλιεια, ανθρωπος, αννα, ανοια, απιστευτο, αποκαλυψη, απληστια, απλα, ατζεντα, αφηγηση, αφορμη, βιβλιο, βιωμα, βορεια, βραδια, βρισκεται, βυρωνα, γεγονος, γελιο, γεωργια, γινει, γινεται, γινονται, γλωσσα, γονεις, δασκαλος, δευτερα, διδυμα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δηλωση, δικη, δολοφονιες, δωσει, δρομος, δειγμα, δυτικη, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειλικρίνεια, ειλικρινης, εκδόσεις μεταίχμιο, εκρηκτικα, ελσα, ενδιαφεροντα, εννοια, εργα, εμφάνιση, εξετασεις, εξελιξη, εξι, επικοινωνια, εποχη, επιτυχια, ερμης, ερχεται, ερχονται, ετων, ευρωπη, εφαρμογες, ζευγαρια, ζωη, ζητα, ζωης, υγιή, ιδια, ιδιο, ειδος, ηλικια, υπηρεσια, ηρεμια, ηρωες, ισχυει, θεσεις εργασιας, θεσσαλια, εικονα, ηχο, καζαντζακης, καλογηρου, εκδοσεις, κειμενο, κυκλος, κυρια, κοπερνικος, κοστουμια, κωμωδια, λαθη, λεμονι, λεωφορος, λειπει, λύση, λογια, μακρια, μαμα, ματια, μηνυματα, μυστήριο, μηχανικος, μιουζικαλ, μικρο, μοναξια, μουσικα οργανα, μυαλο, μυθιστορημα, μυστικα, νεα υορκη, νικο, νυχτα, νοημα, νηπια, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οικογενεια, φιλτρα, ομορφη, ονομα, παραμυθια, παιδι, παιδια, παθος, περιβαλλον, ποιοτητα, πλακα, προβληματα, προγραμματα, πριγκιπας, παρτυ, πρωταγωνιστες, πρωινο, πρωι, ψυχη, ραφτης, σαιξπηρ, σαββατο, σιγουρα, σιγουρο, συζητηση, συζυγο, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθεσια, σωμα, σπιτι, συγχρονο, συμπαν, σχεδιο, σχηματα, σχολειο, ταγμα, ταυτοτητα, τιτανια, τσαι, τμημα, υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, φαντασια, φεστιβαλ, φτανει, φλεμινγκ, φοβασαι, φορα, χανθ, χιουμορ, ψηφιδωτο, ωρες, αγορια, αγορι, αιωνες, animation, ανω κατω, art, super, βηματα, δημητρης, disney, ειδη, ελληνικα, εμφανισεις, εμφαση, επεισοδια, ετοιμη, ευγένεια, φακελος, films, server, φουαγιε, γνωσεις, ηπειρο, ηρωας, χωρα, ιδιαιτερο, κομματι, καρδιες, καρδια, κωδικες, κωστας, κυριακου, κυριακη, λεξεις, λεμονης, lifestyle, mario, μοιαζει, μπροστα, νεκροταφειο, ομαδες, οργανα, ορχηστρα, παιχνιδι, porto, studios, σκηνη, σκηνικα, ταξιδι, τουμπα, τρελος, τρελο, τρωει, θεματα, θεσεις, υλικα, υλικο, βιωματα, west, world of warcraft, world, χωματερη, χορογραφιες, ψυχες
Τυχαία Θέματα