Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Πρώτο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου αυτό που διανύουμε και ο καλός καιρός βοηθάει όσους θέλουν να απολαύσουν όσα ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται στην πολιτιστική ατζέντα του διημέρου στη Θεσσαλονίκη.

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου άνοιξε αυλαία την περασμένη Πέμπτη και μας προσκαλεί στις σκοτεινές αίθουσες για ξεχωριστές προβολές.

Το καλεντάρι περιλαμβάνει επίσης θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους,

live παραστάσεις σε μουσικές σκηνές της πόλης, δωρεάν ξεναγήσεις κι ενημερωτικές εκδηλώσεις. Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival για εσας και κάνετε την επιλογή σας.

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!

59ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Η γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου πραγματοποιείται για ακόμη έναν Νοέμβριο στην ιστορική έδρα του Φεστιβάλ, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού -Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές-, καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρης" στο Δήμο Παύλου Μελά και στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Ανακαλύψτε ανατρεπτικούς δημιουργούς, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, σχεδόν όλες τις ελληνικές παραγωγές της χρονιάς, νέες δράσεις στην Αγορά και παράλληλες εκδηλώσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΓΕΥΣΕΙΣ:

"Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Toπικές Γεύσεις Ελλάδος"

Δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και παραγωγοί από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αττική, Έβρο, Σέρρες, Πέλλα, Πιερία, Καστοριά, Καβάλα, Δράμα, Ιωάννινα, Ξάνθη, Κιλκίς, Ημαθία, Βοιωτία, Αχαΐα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Λάρισα, Δωδεκάνησα, εμπλουτίζουν την Έκθεση και παρουσιάζουν στους χιλιάδες επισκέπτες της, μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Έκθεσης, πραγματοποιούνται δεκάδες πολιτιστικές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, με συγκροτήματα από Κρήτη, Μακεδονία, Πόντο, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες, νησιά Ιονίου και Αιγαίου, Μικρά Ασία και αλλού.

1300 χορευτές, περισσότεροι από 90 μουσικοί, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία, σεφ, επιστήμονες και άλλοι ειδικοί, είναι οι συντελεστές σε αυτό το πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.

Τελευταίο σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου

Περίπτερο 12 ΔΕΘ

Ώρες λειτουργίας: 10:30 π.μ. - 9:30 μ.μ.

Ελεύθερη είσοδος

ΔΡΑΣΕΙΣ:

5ο "Τρέξε Χωρίς Τερματισμό"

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας της Βόρειας Ελλάδας, ο μοναδικός διεθνής υπερμαραθώνιος 50 ωρών στην Ελλάδα, το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» Θεσσαλονίκης, διεξάγενται στη Νέα Παραλία σε ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως το Μακεδονία Παλάς.

Διοργανωτής όπως κάθε χρόνο, είναι ο ιστορικότερος ελληνικός αθλητικός σύλλογος, Ερμής 1877, που από το 2014 όταν και επαναδραστηριοποιήθηκε στην ελληνική επικράτεια μετά από 90 χρόνια αδράνειας, πρωτοπορεί και πρωτοστατεί με την κοινωνική του δράση και έχει αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της άθλησης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Συνδιοργανωτής και συνοδοιπόρος σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς διαδρομής του «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης που και φέτος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση, η οποία είναι πλέον μία από τις τρεις μεγαλύτερες στην Ελλάδα μετά το «No Finish Line Athens» και τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο αγώνας πραγματοποιείτα από την Παρασκευή 2 έως και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Περίπατος "Δρόμοι, Μέγαρα, Στοές"

Η Χριστίνα Μαβίνη ανασύρει μνήμες και αφηγείται ιστορίες από την πόλη ανιχνεύοντας την αρχιτεκτονική εμβληματικών κτηρίων που καθόρισαν την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Εμπορικοί δρόμοι, στοές που αγκαλιάζουν ένα πλήθος δραστηριοτήτων, κτήρια που κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά ώστε να στεγάσουν γραφεία και εταιρίες, καταστήματα, πολυκαταστήματα αλλά και κατοικίες που μέχρι σήμερα μας γοητεύουν με το αρχιτεκτονικό ύφος τους.
Η Χριστίνα Μαβίνη είναι η ξεναγός μας σε μια περιήγηση στο χρόνο αλλά και στον χώρο και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Βενιζέλου, Ίωνος Δραγούμη αλλά και στους γύρω μικρότερους και στενότερους δρόμους αναζητώντας τις λεπτομέρειες στα κιγκλιδώματα, τους εξώστες, παράθυρα που λούζονται στο φως, εντυπωσιακές οροφές και βεράντες με θέα σε μια πολυπολιστισμική πόλη.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής μας θα δούμε κτήρια που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του '20 από μπετόν αρμέ, ακολουθώντας πολλά από αυτά το αρχιτεκτονικό ιδίωμα που συνδέθηκε με την Θεσσαλονίκη, εκείνο του εκλεκτικισμού. Ωστόσο θα αναζητήσουμε και τις ανατροπές, τις καινοτομίες και τα σημεία εκείνα όπου οι αναμνήσεις μιας παλιάς Θεσσαλονίκης, μεγάλο μέρος της οποίας χάθηκε στην πυρκαγιά, υποχώρησε μπροστά στη μοντέρνα πόλη κληροδοτώντας μας μια σειρά από κτήρια μέσα στα οποία μπορούμε να αναγνωρίσουμε το πιο γοητευτικό πρόσωπό της.

Info:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

Πλατεία Ελευθερίας (από την πλευρά της Μητροπόλεως), Ώρα: 11 πμ.

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις:[email protected] & 6978186900 - 6978186901

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Career Day

Η ELSA Thessaloniki διοργανώνει για πρώτη φορά Career Day, με στόχο να συμβάλλει στην εναργέστερη κατάρτιση των μελών της σε συγκεκριμένους τομείς, που αφορούν την επαγγελματική τους ανέλιξη.

Η Career Day θα λάβει χώρα το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», στο Δημαρχιακό Μέγαρο από τις 10:00 έως τις 17:00.

TEDx University of Macedonia 2018 Chasm

Chasm ή αλλιώς χάσμα. Το φαινόμενο που δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητο. Το κομμάτι της καθημερινότητας σου, που σε αγγίζει και σε προβληματίζει. Αυτό το κενό που πάντα ήθελες να ερμηνεύσεις και ποτέ δεν τολμούσες να το κάνεις μόνος.

Για μας το μεγαλύτερο χάσμα, ήταν πάντα όλες εκείνες οι ιδέες που δεν μπορούσαν να αποτυπωθούν με τις δικές μας λέξεις. Για μια κοινωνία που αλλάζει συνεχώς, θα προσπαθήσουμε να ορίσουμε, να γεφυρώσουμε και εν τέλει να ξεπεράσουμε κάθε λογής προσωπικά και συλλογικά χάσματα. Αναλύοντας τους προβληματισμούς μας, επανεξετάζοντας τις απορίες μας και αποδομώντας τα διλήμματα μας, θα χτίσουμε την πιο γερή βάση για να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα αυτά που φοβάσαι και φοβόμαστε, κατάματα.

Είσαι έτοιμος να επαναπροσδιορίσεις την πραγματικότητα;

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Info:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

ΤΕΕ/ΤΚΜ, Μ. Αλεξάνδρου 265

Registration/ breakfast: 10.00- 12.00

First Session: 12.00

Unboxholics in Thessaloniki

Η ομάδα με το μεγαλύτερο gaming και tech YouTube κανάλι στην Ελλάδα με πάνω από 500.000 subscribers και σχεδόν 100 εκατομμύρια views, που εκπροσωπείται από την Digital Minds, θα μας παρουσιάσει ένα high-energy και super entertaining show την Κυριακή 04 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater με πολλές εκπλήξεις και special act τους Radio Active.

Λίγους μήνες μετά το sold out event της Αθήνας, οι Unboxholics θα υποδεχτούν το φανατικό κοινό τους στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

Stay tuned για περισσότερες πληροφορίες, updates και διαγωνισμούς στα Social Media accounts των Unboxholics, του ΓΕΡΜΑΝΟΥ και της Digital Minds.

Διοργάνωση: Digital Minds

Ιnfo:

Κυριακή 04/11/2018
Principal Club Theater, 26ης Οκτωβρίου 15
Doors open: 16:00
Special act: Radio Active

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Ντα

Το «DA», το πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, μετά τη εξαιρετική επιτυχία που γνώρισε, τις sold out παραστάσεις του και τη συγκίνηση και το χαμόγελο που χάρισε στο κοινό της Θεσσαλονίκης επιστρέφει. Το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του εικοστού αιώνα στην Ιρλανδία ζωντανεύει φέτος στο Βασιλικό Θέατρο σε μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία & σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ο Ντα (υποκοριστικό του Daddy) αντιμέτωπος με τον Τσάρλι.

Η πατρική φιγούρα, οι σχέσεις των παιδιών με τους γονείς, τα λάθη του παρελθόντος, η απώλεια, το τίμημα της ενηλικίωσης, η σκληρότητα που πολλές φορές κρύβει μέσα της αγάπη, η παιδική ηλικία μέσα από την απόσταση του χρόνου.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.

Info:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 21.00

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Καληνύχτα Μαργαρίτα

Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν.΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.

Αυτό το σπίτι-θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά... Όταν η Μαργαρίτα μυείται στην αντίσταση κατά των Γερμανών, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι."

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός, Σταυρούπολη

Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 19.00

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Ορφανά

To συγκλονιστικό έργο «Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.

Ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Ένα ζευγάρι: ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο αδερφός της. Τρεις άνθρωποι που μέχρι το τέλος του έργου θα ανακαλύψουν τι σημαίνει όριο και πώς ξεπερνιέται. Το δραματικά επίκαιρο έργο του Ντέννις Κέλλυ, μιας από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας, επιστρέφει, με απαίτηση των θεατών, στο Φουαγιέ της ΕΜΣ, μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων με συνεχή sold out.

Info:

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Υπέρ Ελλάδος (Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο)

1948-49: Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται και οι ξένοι επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει στη φυλακή. Η υπόθεση κλείνει.

Εβδομήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Τζορζ Πολκ, ένα θεατρικό έργο δίνει φωνή στα πρόσωπα του δράματος που συγκλόνησε τη χώρα. Μέσα στον βαθύ εμφύλιο, κυνηγοί και κυνηγημένοι, θύτες και θύματα, Πόντιες μάνες, κωλοπετσωμένες Αμερικανίδες, ανελέητοι δικηγόροι, ασφαλίτες και κατάσκοποι, σε ένα γαϊτανάκι αφηγήσεων που ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης. Κι απέναντί τους μια ολόκληρη πόλη, που παρακολουθεί και σχολιάζει τα γενόμενα. Πρόσωπα της Ιστορίας αλλά και πρόσωπα της διπλανής πόρτας συνομιλούν και συγκρούονται. Γιατί η Ιστορία (με το γιώτα κεφαλαίο) φτιάχνεται από τις ιστορίες των ανθρώπων.

Μέσα από σπαραγμένες αλήθειες και πανίσχυρα ψέματα κρίνεται η μοίρα ενός αθώου. Και όλα, πάντα και παντού, αποφασίζονται Υπέρ Ελλάδος.
Να χαθεί ένας άνθρωπος, να σωθεί μία χώρα.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Σταυρούπολη

Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Περιμένοντας τον Γκοντό

Το εμπνευσμένο έργο του Νομπελίστα Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην αξεπέραστη μετάφραση του Μίνου Βολανάκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη, αφού κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

Ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν περιμένουν τον Γκοντό, μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο. Δύο κλοσάρ, ένα μισοφαγωμένο καρότο, ένα ζευγάρι παλιές αρβύλες, ένα καπέλο που θα έπρεπε να γράφει μέσα το όνομά μας αλλά δεν έχει τίποτε, σε μια δυνατή παράσταση που εκφράζει την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μια κωμωδία που…παρωδεί την τραγωδία του ανθρωπίνου είδους, από την εμφάνισή του ως σήμερα.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πϋργου

Κυριακή στις 20.00

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Η Γκρίνια μου

Ένα νέο ζευγάρι ζει αγαπημένο κάτω από την ίδια στέγη. Όσο για τα έξοδα; Εκείνη δουλεύει σκληρά, αυτός την «δουλεύει» βαθιά.

Όταν εκείνη γκρινιάζει τότε αυτός εμπνέεται! Εκείνη θέλει να νοικιάσει το ένα δωμάτιο. Και ο άλλος; Όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια εκείνη θα τιμωρήσει «γλυκά» τον αγαπημένο της. Γιατί; Γιατί χωρίς γκρίνια γυναικεία η ζωή είναι ανία.

Info:

Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή (Βασιλίσσης Όλγας 35)
Πρόγραμμα παραστάσεων: Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 21:00 και Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 20:00.
Σάββατο 10 στις 21:00 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 20:00.
Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ για φοιτητές, παιδιά, ανέργους, ΑμΕΑ

Greece The Musicult

Greece είν’ η χώρα της συχνής απεργίας,
του τάβλι, του φρέντο, της πολλής ανεργίας!
Μιας γενιάς δυστυχώς που δεν έχει να φάει
μα αντί να δουλέψει, στην TV τραγουδάει!

Greece είν’ η χώρα της δικής σου της πάρτης,
της τρελής διαπλοκής, των θεσμών, της NOVARTIS!
Της χοντρής αρπαχτής, της μεγάλης ρεμούλας,
της – ναι μεν – πληρωμένης, όμως άδειας σακούλας!

Info:

Θέατρο RADIO CITY, Λεωφ. Βασ. Όλγας 11-Παρασκευοπούλου 9

24 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου

Καθημερινά δύο παραστάσεις

Απόγευμα 5:00 μ.μ. και Βράδυ 9:30μ.μ.

Γυάλινος κόσμος

Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930), σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή - γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε - μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα - τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία.

Πρόκειται για ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει…φυλακή.

Info:

Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή 21:30 | Σάββατο 21:30 | Κυριακή 19:00 | Δευτέρα 21:30 | Τρίτη 21:30

Εισιτήρια: 14€ κανονικό | 12€ φοιτητών & άνω των 65 | 10€ ανέργων, ΑΜΕΑ & ατέλειες | 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη

Ατέλειες: Κάθε Δευτέρα (κατά προτεραιότητα)

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες

Η jazz μουσική, τα τραγούδια, οι χορογραφίες, η χιουμοριστική προσέγγιση αλλά και η συγκίνηση που συνθέτουν την εικόνα της παράσταση αποτελούν έναν διαφορετικό και ενδιαφέροντα τρόπο γνωριμίας και προσέγγισης των παιδιών με τον Όμηρο αλλά και τα υπόλοιπα έπη του Τρωικού κύκλου. Τα παιδιά μέσα από τη θεατρική εμπειρία μαθαίνουν ευχάριστα για τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, αποτυπώνουν εύκολα τις πληροφορίες για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, και προβληματίζονται πάνω στις αφορμές και στις πραγματικές αιτίες των πολέμων, που βάλλουν διαχρονικά την ανθρωπότητα.

Info:

Στο θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Κάθε Σάββατο στις 18:30
Γενική Είσοδος: 9 ευρώ

Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή ανεβάζουν την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

Η παράσταση θα ανέβει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 11:00 & 13:00.

Info:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 11.00

Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, Μ. Αλεξάνδρου 57.

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ

In art International Circus Festival

Το ΦΙΞ in art, συνεχίζει να καπελώνει τις Κυριακές μας, και φιλοξενεί στο ιστορικό κτίριο του ΦΙΞ μια σειρά από θεατρικές παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά με ελεύθερη είσοδο. Οι Κυριακές μας θα είναι και φέτος γεμάτες όμορφες ιστορίες, χρώματα, μουσική και τραγούδι.

In art International Circus Festival

Ένα τετραήμερο με παραστάσεις Τσίρκου από όλο τον κόσμο για όλες τις ηλικίες. Μαζί μας οι θίασοι Circobalkana, Cirkusfera, Teater Polpet, Dromocosmicas, Circus Taradadan κ.α.

Ακροβάτες, ζογκλέρ, μουσικοί, χορευτές και καλλιτέχνες όλου του φάσματος των Εναλλακτικών Παραστατικών Τεχνών, παίρνουν μέρος σε μια διήμερη γιορτή με επιδείξεις, σεμινάρια τεχνικών τσίρκο, θέατρο δρόμου, juggling meeting και παιδικό Τσίρκο, θεάματα με φωτιές και πολλές εκπλήξεις. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παραδίδουν σεμινάρια τεχνικών τσίρκο και θα λάβουν χώρα επιδείξεις από ομάδες της πόλης καθώς και παραστάσεις από επαγγελματίες του χώρου.
Παράλληλα στο In art Hub θα υπάρχει stand με ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις ομάδες της πόλης και τις δράσεις τους.

Αναλυτικά ΕΔΩ.

Info:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου & Κυριακή 4 Νοεμβρίου

Ώρες: 17.00- 22.00

Ελεύθερη είσοδος

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ ένα γλάρο να πετάει

Μια γλαροπούλα, η Κενγκά, πέφτει θύμα της ρύπανσης της θάλασσας, από το πετρέλαιο. Πριν όμως καταφάει τα φτερά της, η Κενγκά, καταφέρνει μια τελευταία πτήση σ ένα μπαλκόνι που ζει ένας γάτος που ήταν μαύρος, πελώριος και χοντρός! Ο γάτος ο Ζορμπάς! Η Κενγκά βλέπει στα μάτια του Ζορμπά, ένα καλό πλάσμα και τον εμπιστεύεται με ότι πολυτιμότερο έχει… το αυγό της… Του ζητάει να υποσχεθεί 3 πράγματα: ότι δεν θα φάει το αβγό, ότι θα το κλωσάει μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι και… ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ!!!! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι…

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Δον Κιχώτης

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Δον Κιχώτης του Μιγκουέλ Θερβάντες, που αποθεώθηκε από 100 χιλιάδες θεατές στην Αθήνα, ανεβαίνει στο Θέατρο Κολοσσαίον της Θεσσαλονίκης από τις 13 Οκτωβρίου 2018, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δικαιώσει τη φήμη του θρυλικού αυτού κειμένου και να μεταφέρει όλη την ποίηση από το παραμυθένιο κυνήγι της χίμαιρας, που χαρακτηρίζει τον ξακουστό ήρωα σε όλες τις εποχές.

Η παράσταση ζωντανεύει τις συναρπαστικές περιπέτειες του «μεγαλοφάνταστου ιδαλγού» σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, δημιουργού μερικών από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, όπως Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των ταύρων και Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας. Το κείμενο του βραβευμένου ποιητή, Στρατή Πασχάλη, που διασκεύασε το μυθιστόρημα του Θερβάντες με σεβασμό στις ιδέες και την πλοκή του, εξιστορεί το μαγικό ταξίδι του Κιχώτη μπολιάζοντάς το με στοιχεία από την commedia del’arte και το θέατρο του δρόμου, συνδέοντας τον ρομαντικό μύθο του περιπλανώμενου ιππότη με το σήμερα. Τη μουσική της παράστασης συνέθεσε ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός και τους στίχους ο βραβευμένος ποιητής, Μιχάλης Γκανάς, ενώ για τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια υπεύθυνος είναι ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Οι συνθέσεις του Νίκου Κυπουργού –δημιουργού της θρυλικής Λιλιπούπολης και των Μυστικών του κήπου– συνομιλούν με τη λαϊκή μουσική του 17ου αιώνα, εποχή έκδοσης του Δον Κιχώτη, και χαρίζουν στην αφήγηση ένα παιγνιώδες, ανατολίτικο και ισπανικό χρώμα που φτάνει ως το σύγχρονο φλαμένκο.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, Θεσσαλονίκη

Κάθε Σάββατο 5:30 μμ και Κυριακή 11:30 πμ

Τις καθημερινές 10:00πμ για τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Τιμές εισιτηρίων: 12 €, & 7 € για σχολεία

Ο μολυβένιος στρατιώτης

Μέσα από τη ρομαντική ιστορία του Μολυβένιου και της Μπαλαρίνας, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» αγγίζει έννοιες διαχρονικές και πανανθρώπινες, μιλώντας για τη δίχως όρους και όρια αγάπη, για την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αποδοχής της, για τον σεβασμό και την ειλικρίνεια, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας. Σε μια εποχή που η τεχνολογία μας φέρνει κοντά, αλλά ταυτόχρονα μας κρατά μακριά από τον εαυτό μας και τους άλλους, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να παί-ΖΟΥΜΕ ουσιαστικά και ΜΑΖΙ.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, 546 21, Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα: Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 για το κοινό | Καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250 303)
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ ανέργων (απαραίτητη η επίδειξη κάρτας ανεργίας στο ταμείο) | 10€ οικογενειακό (4 άτομα και άνω)
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr | 10€ κανονικό | 9€ οικογενειακό (4 άτομα και άνω)

Ο μάγος του Οζ

Η «Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης» επέστρεψε με την αγαπημένη περιπέτεια φαντασίας «Ο Μάγος του Οζ» του Λ. Φρανκ Μπάουμ, σε σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη και απόδοση κειμένου Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου.

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής, ηθοποιοί, ζογκλέρ, χορευτές, ακροβάτες και ξυλοπόδαροι προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας! Νοήματα ζωής, γέλιο, χαρά, διασκέδαση, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «διδάσκουν» με τον πιο ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο ότι κάθε τι που αναζητάει κανείς βρίσκεται στη προσωπική και εσωτερική του δύναμη, την ψυχή του. Οι θεατές περιηγούνται στη χώρα του Οζ μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν πως η μαγεία του Ουράνιου Τόξου υπάρχει δίπλα τους αρκεί να θέλουν να την δούνε.

Info:

ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, Παρασκευοπούλου 9
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ..
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12 ευρώ. Προπώληση: 10 ευρώ. Άνεργοι/ Πολύτεκνοι/ Οικογενειακό (πάνω από 4 άτομα): 8 ευρώ

Η πεντάμορφη και το τέρας

Το αλληγορικό παραμύθι, βασισμένο σε παραδοσιακές ιστορίες που ταξίδεψαν ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, μιλά για την ανάγκη να δει ο άνθρωπος πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, να αγνοήσει τα υλικά αγαθά και να προσεγγίσει με ευγένεια και ειλικρίνεια τον διπλανό του προκειμένου να γνωρίσει την αλήθεια πέρα από την εικόνα. Σύγχρονο και ταυτόχρονο άχρονο και διαχρονικό, το παραμύθι της Πεντάμορφης που ανακαλύπτει την ομορφιά στο πρόσωπο ενός τέρατος διδάσκει την ευγένεια, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία. Σε έναν κόσμο καθηλωμένο από πλαστές εικόνες, επιφανειακό, που αρέσκεται στη βία και τις δυνατές φωνές, ο ψίθυρος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να είναι η λύση;

Η ιστορία έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων από την Walt Disney Animation Studios το 1991 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, ενώ το 2017 έγινε και ταινία από τη Walt Disney και την Mandeville Films.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ και με απόδειξη μέσων μεταφοράς –ταξί λεωφορείο)

Ροσσινιάδα

Οι πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα: «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Η Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμος Τελλος», «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι», καθώς και αγαπημένα τραγούδια των παιδιών, όπως: «Το κωμικό ντουέτο για δύο γάτες» κ.ά, ερμηνεύονται ζωντανά από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου επί σκηνής.

Με κοστούμια εποχής, βίντεο, εικαστικές παρεμβάσεις, ευφάνταστες χορογραφίες και πολλούς αστεϊσμούς που αποδίδονται με θεατρικό λόγο και όχι οπερετικό, το έργο έχει ως στόχο να νιώσουν οι μαθητές ότι η όπερα είναι ευχάριστη και διασκεδαστική!

Παίζουν: Ζαφείριος Αγγελόπουλος, Μαριλένα Ζουμπούλογλου, Νικόλ Κουνενιδάκη, Δήμητρα Σιδερίδου, Πέτρος Πουτιός

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Info:

Από 20 Οκτωβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ ΑRT, Αγ.Παντελεήμονος 10 Καμάρα, 2310208 007
Παραστάσεις: Σάββατο 5.15 μμ Κυριακή 5:15 μμ (καθημερινές για σχολεία)
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 8 €, Ταμείο: 10 €

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Ποια είναι η Αλίκη;

Είναι ένα κορίτσι. Είναι όλοι μας. Η Αλίκη είμαστε εμείς.

Ποια είναι η Χώρα των Θαυμάτων;

Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται.

Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά.

Μια ζωή επαναστατική, εκεί όπου όλα είναι πιθανά κι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να ονειρεύεσαι.

Αυτή τη θεατρική χρονιά συστήνεται στα παιδιά η πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα σε όλο τον κόσμο! Είναι η Αλίκη, που ακολουθώντας τον Κούνελο στην τρύπα του και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο.

Info:

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 & κάθε Κυριακή

Ώρα: 11.30

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ παιδικό/ανέργων/πολυτέκνων,

32 ευρώ Οικογενειακό (2 ενήλικες + 2 παιδιά), 7 ευρώ Ομαδικό άνω των 15 ατόμων

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, Μεταμορφώσεως 7-9

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ, παρουσιάζει το έργο του Σαίξπηρ « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης εμπνέεται και παίρνει αφορμή αυτή την σχολική χρονιά, από τη πιο διάσημη φράση του Σαίξπηρ:

«Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων...»

και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών, το πιο απίστευτο όνειρο, το έργο που έχει ανέβει περισσότερες φορές στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο, το κείμενο που αγαπούν όλοι.

Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου.

Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων, τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η Βασίλισσα των Ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της Γάιδαρο, όλοι, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Ξεκαρδιστική διασκευή, μαγικά σκηνικά και κοστούμια, αέρινες χορογραφίες, εξαίσιες μουσικές και τραγούδια.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Κάθε Κυριακή δύο παραστάσεις 11:30 & 15:00
Τιμές εισιτηρίου : κανονικό 10 ευρώ, παιδικό/ανέργων/πολυτέκνων 8 ευρώ
Ομαδικό άνω των 15 ατόμων 7 ευρώ,
Οικογενειακό (δύο ενήλικες + 2 παιδιά) 32 ευρώ

ΧΟΡΟΣ:

“Άλμα προς την ελευθερία- Η ιστορία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ”

Η θρυλική παράσταση “Άλμα προς την ελευθερία - Η ιστορία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ” με το διάσημο ηθοποιό από την Άγια Πετρούπολη Σεργκέι Γιανκόφσκι, αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό δραματικής τέχνης και μπαλέτου.

Η παράσταση για τον άνθρωπο - θρύλο, το παγκόσμιο αστέρι του μπαλέτου, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, παρουσιάζεται από το 2007 σε περισσότερες από 150 πόλεις του κόσμου: Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Παρίσι, Βρυξέλλες, Ελσίνκι, Χάγη κ.α. και αριθμεί χιλιάδες θεατές.

Λίγα λόγια για το έργο

Η παράσταση βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, τα οποία ανακτήθηκαν από χειρόγραφα, βιβλία και ζωντανές διηγήσεις φίλων και συναδέλφων του Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Το έργο εμπνέει και ισχυροποιεί την πίστη και τη θέληση για ζωή.

Το κοινό παρακολουθεί την πορεία της ζωής του Νουρέγιεφ και γνωρίζει το άπειρο και νεαρό αγόρι, τον θρυλικό χορευτή του θεάτρου Μαριίνσκι και τον σπουδαίο καλλιτέχνη, η δημοτικότητα του οποίου συγκρίθηκε με αυτήν των Beatles. Το όνομά του υπήρξε συχνά πρωτοσέλιδο στον τύπο της εποχής, έγινε ο πρώτος Ρώσος χορευτής, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Γαλλίας – «Grand Opera». Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ άφησε πίσω του μια πολύτιμη παρακαταθήκη, τροποποιώντας ριζικά όχι μόνο τους κανόνες εργασίας σε ένα από τα καλύτερα θέατρα του κόσμου, αλλά και τα πρότυπα του κλασσικού χορού στην παγκόσμια σκηνή του μπαλέτου.

Info:

Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 19:00

Διάρκεια: 160 λεπτά

Εισιτήρια: 25 € διακεκριμένη ζώνη, 20 € γενική είσοδος, 18 € φοιτητικό / ανέργων

Μπαλέτο Θεάτρου Μόσχας - Μπαλέτο της Ρωσίας "Καρυοθραύστης"

Ο Καρυοθραύστης είναι από τις ελάχιστες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου που μοιάζουν σαν να γράφτηκαν σήμερα.

Η ευφάνταστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά και η αξεπέραστη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι τον έχει καθιερώσει ως μία από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις η οποία, παρόλο που μετράει 124 χρόνια ζωής, έχει όλη τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό της πρώτης παρουσίασής της. Διατηρεί ανέγγιχτα από το χρόνο όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τα παιδικά όνειρα να φαίνονται πραγματοποιήσιμα.

Η ιστορία του Καρυοθραύστη διαδραματίζεται την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια γερμανική πόλη, όπου η μικρή Κλάρα περιμένει το δώρο από τον νονό της. Ανοίγοντάς το βλέπει με έκπληξη ένα στρατιωτάκι που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Όταν όλοι οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο σαλόνι για να κοιμίσει το στρατιωτάκι της. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου τα παιγνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Σε αυτή τη μάχη ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

03 Νοεμβρίου 2018
Σαβ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

04 Νοεμβρίου 2018
Κυρ 19:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

Τιμές εισιτηρίων: 40€, 30€, 20€, 15€ (παιδικά)

STAND UP COMEDY:

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο Block 33

Η ανάπτυξη ήρθε!... και ο Όρθιος Κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος της δίνει ραντεβού στην σκηνή του Block 33 στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

Στην νέα stand up comedy παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου θα υπάρχει - όπως πάντα - πολιτική σάτιρα μέχρι να του βάλουν τσιμέντο στα πόδια και να τον πετάξουν στην θάλασσα, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι αυτοσαρκασμοί και οι εύστοχοι σχολιασμοί για όλους και για όλα!

Info:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, Ώρα: 22:30

Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33

Είσοδος: 10 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Στην έβδομη χρονιά σταθερής παρουσίας του, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Αίθουσας Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να υποδεχτεί και φέτος σπουδαίους Έλληνες πιανίστες.

Ο κεντρικός κύκλος του φετινού Φεστιβάλ κινείται σε τζαζ μονοπάτια. Πέντε ρεσιτάλ αναγνωρισμένων πιανιστών με διεθνή δράση και ένα μεγάλο event, στο οποίο θα παρουσιαστούν έργα του G.Gershwin, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Με αφετηρία δημοφιλείς συνθέσεις του Gershwin, όπως η "Γαλάζια Ραψωδία" και το Summertime, επιχειρείται μια όσμωση του κλασικού ρεπερτορίου με την κουλτούρα της τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι είτε αναγνωρισμένοι τζαζ πιανίστες, είτε "κλασικοί" πιανίστες με τζαζ καταβολές και ενδιαφέροντα.

Ρεσιτάλ: Σάββατο 03 Νοεμβρίου 20.30 Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου

Βραβευμένη σε ορισμένους από τους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, θεωρείται ιδανική ερμηνεύτρια των Bach και Schumann. Παράλληλα, συνθέτει, αυτοσχεδιάζει και αναζητά συνεχώς νέες διεξόδους μουσικής δημιουργίας. Στην έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, εξερευνεί μουσικά ιδιώματα, με σημείο αναφοράς την σονάτα 'facile' του W.A.Mozart.

Info:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 20.30

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εντός ΔΕΘ- Helexpo

Οι Μπλε στο Club του Μύλου

Οι ΜΠΛΕ με τον δικό τους ιδιαίτερο ήχο και τις εκρηκτικές συναυλίες συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους.

Επτά albums και ένα διπλό best off, με πολλά από τα τραγούδια τους να είναι πλέον διαχρονικά, τους έχουν καθιερώσει ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Φέτος μαζί με τους ΜΠΛΕ συνυπάρχει, ως special guest, ο Ελληνο-Γάλλος Georges Perin, ένας soul – funk performer με πλούσιο βιογραφικό και δισκογραφία, που έχει ¨ανοίξει¨ συναυλίες ξένων καλλιτεχνών όπως James Brown, Nina Simone, Mick Taylor κ.α. Μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο club του Μύλου.

Info:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου
Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ωρα προσέλευσης: 21:30
Ώρα έναρξης 22:30
Προπώληση: 10€
Ταμείο: 12€

Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε στο 510081, 6949950530

Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό

Μελίνα Ασλανίδου live στο Vergina Theatro

Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την ξεσηκωτική σκηνική της παρουσία, η αγαπημένη Μελίνα Ασλανίδου υπόσχεται να μας χαρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της & την αστείρευτη ζωντάνια της σε ένα ανατρεπτικό μουσικό πρόγραμμα, να μας τα χαρίσει… όλα!

«Όλα δικά σου μάτια μου»

σε ένα εκρηκτικό live με κορυφαίες ερμηνείες, χορό, πάθος, συγκίνηση και τα πιο λατρεμένα τραγούδια!

Η είσοδος στο θέατρο επιτρέπεται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

H είσοδος στο καζίνο είναι προαιρετική & δεν απαιτείται εισιτήριο.

Info:

VERGINA THEATRO, REGENCY CASINO THESSALONIKI

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21.45
- ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.45

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Τραπέζια 4 θέσεων: 120€ (*)
Τραπέζια 5 θέσεων: 150€ (**)
Τραπέζια 6 θέσεων: 180€ (***)
VIP: 30€ (****)
Ζώνη Α: 25€ (****)
Ζώνη Β: 20€ (****)

Πληροφορίες στο 2310 491 234.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιώτα Νέγκα στο Stage

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Γιώτα Νέγκα συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και γιορτάζουν για όλα εκείνα τα φαινομενικά ετερώνυμα που κρύβουν μέσα τους τις πιο αλληλένδετες δυνάμεις. Οι δυο τους δίνουν τα χέρια και ξεκινούν να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον κάνοντας μια κυκλική πορεία που ενώνει τις κοινές τους καταβολές. «Όλα για όλα» που παίζονται στην καθημερινότητα μας, στα όνειρα μας, στην ίδια σκηνή.

Ο Βασίλης γίνεται η Γιώτα. Η Γιώτα γίνεται ο Βασίλης. Ανακαλύπτουν μαζί το λαϊκό τραγουδιστή που κρύβει εκείνος μέσα του και τη ροκ φιλοσοφία που ακολουθεί τη ζωή εκείνης. Διαβάζουν ο ένας στον άλλο τα σημάδια που αποδεικνύουν πως η ρίζα τους είναι μία και κοινή.

Ιnfo:

Από Σάββατο 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 22:30

Stage Live – 26ης Οκτωβρίου 27

Τηλ. 2310.566768

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Club Vogue: Πέτρος Ιακωβίδης & STAN στο πλευρό της

«Club Vogue»… αυτός είναι ο απόλυτος προορισμός της Θεσσαλονίκης και είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί την αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια Νατάσα Θεοδωρίδου!

Έχοντας στις «αποσκευές» της το απόλυτο HIT της χρονιάς «Δεν με Αφορά» συναντά επί σκηνής τον Πέτρο Ιακωβίδη – με τον οποίο συνεχίζουν την επιτυχία που σημείωσαν μαζί στο «FANTASIA» – και τον STAN που έρχεται να σφραγίσει και επί σκηνής την πολυετή συνεργασία του με τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι νύχτες στη Θεσσαλονίκη αποκτούν άλλο νόημα, έχουν άρωμα «Club Vogue» και σίγουρα μας αφορά να τις ζήσουμε!

Info:

Club Vogue, 26ης Οκτωβρίου 23, Θεσσαλονίκη
Από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2310550000 / 2310550300

Η Άννα Βίσση στο BARBARELLA Live Party

Η κορυφαία ελληνίδα star ήρθε για να αλλάξει τα βράδια μας, στο BARBARELLA Live Party.

Η Άννα Βίσση έχοντας συμπληρώσει τρία επιτυχημένα χρόνια στην Αθήνα στη σκηνή του «Hotel Ερμού», το μουσικό της σπίτι όπως λέει η ίδια, ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι.

Μαζί με την 13μελή της μπάντα στήνει ένα ανατρεπτικό show με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες σε πολύ ιδιαίτερες διασκευές. Ένα πρόγραμμα με τα τραγούδια που αγαπήσαμε, που χορέψαμε, με τα οποία ερωτευτήκαμε!

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η Άννα Βίσση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Barbarella Live Party, Βασ .Ηρακλείου 43

Τηλ.Κρατήσεων : 2310 227 444

Πάολα, Γ. Παπαδόπουλος, Δ. Αναστασιάδης στην Πύλη •Α•

Η ολοκαίνουργια Πύλη •Α• (πρώην Πύλη Αξιού) υποδέχεται την εκρηκτική Πάολα σε ένα άκρως επιτυχημένο μουσικό σχήμα μαζί με τους Γιώργο Παπαδόπουλο, Δήμο Αναστασιάδη και σε Guest εμφάνιση τους Goin' Τhrough!

Πάολα, Γ. Παπαδόπουλος, Δ. Αναστασιάδης στην Πύλη •Α• Performance Stage.

Η Παρασκευή & το Σάββατο θα έχουν έναν συγκεκριμένο προορισμό, με μουσικές επιλογές για όλα τα γούστα!

Info:

Πύλη •Α• Performance Stage, Ανδρ. Γεωργίου 9,

Τηλ. Κρατήσεων: 2310553158

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, φεστιβαλ κινηματογραφου, για μας, δον κιχώτης, block 33, nina simone, καιρος, live, φεστιβαλ, θεατρο, κρητη, ελλαδα, σερρες, καστορια, καβαλα, δραμα, ιωαννινα, ξανθη, λαρισα, σεφ, νέα, δραση, athens, αθηνα, βενιζελος, φως, info, συμμετοχή, tedx, macedonia, διλήμματα, session, tech, youtube, views, super, principal, club, radio, media, μετάφραση, κηδεία, σημαίνει, εμσ, αθωότητα, εισιτήρια, city, γιου, τομ, μνήμη, αμεα, παιδια, jazz, art, φιξ, hub, πετρελαιο, σχολεια, ειλικρίνεια, ραδιο, εμφάνιση, ευγένεια, disney, animation, studios, films, αυλαια, βρυξέλλες, άπειρο, beatles, γαλλια, opera, χανθ, αιθουσα, block, mozart, μπλε, james, nina, taylor, σαββατο, ροκ, vogue, hit, fantasia, star, party, hotel, performance, stage, συγκεκριμένο, τηλ, απεργια, κινηση στους δρομους, βιβλια, βιογραφικο, ΔΕΘ, σταση εργασιας, δωρο χριστουγεννων, απεργια οσε, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, Κορμός Χριστουγέννων, απεργιες σημερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, Ελιζαμπεθ Τειλορ, δωρο πασχα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, αξια, απεργια ταξι, τραπεζα της ανατολης, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, δωρο πασχα 2012, Τελετή Έναρξης, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, Μπαλέτο ο Καρυοθραύστης, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, αλλαγη ωρας 2013, γιωργος αγγελοπουλος, γιορτη σημερα, η ζωη, ξανα, κοινωνια, ξωτικο, μιλα, ρουντολφ, τι σημαινει, φεστιβαλ κινηματογραφου, μετάφραση, μνήμη, βιντεο, νησια ιονιου, αμεα, αυλαια, γυναικα, γωνια, δημος θεσσαλονικης, δωδεκανησα, δωρεαν, εβδομη, εδρα, εικονες, ηθοποιοι, θαλασσα, θησεας, θιασος, θρακη, ιρλανδια, κυκλαδες, μητερα, μηλο, μουσικη, νησι, νησια, ξωτικα, ομορφια, ονειρα, ονειρο, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, σεφ, σινεμα, ταινιες, τραγουδια, φως, χαλκιδικη, χρωματα, ψεματα, ωρα, james, radio, star, vogue, youtube, αγαπη, αυγο, αγορα, αγωνια, αθηναιον, αθωότητα, αλεξανδρα, ανθρωπος, ανια, αναμνησεις, αννα βισση, αννα, απιστευτο, απληστια, άπειρο, απωλεια, αριαδνη, αρχιτεκτονικη, αρωμα, ασια, ασλανιδου, ατζεντα, αττικη, ατμοσφαιρα, αφηγηση, αφορμη, βισση, βοιωτια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, βρυξέλλες, γεγονοτα, γελιο, γεωργιου, δημητρα, γινεται, γιου, γονεις, γραφεια, δευτερα, δυναμη, δημος, δυστυχως, δειτε, δηλωση, διλήμματα, δον κιχώτης, διπλο, δωρο, εγινε, ευκολα, αιθουσα, ευρω, ευτυχια, ειλικρίνεια, ειλικρινης, υπαρχει, εκθεση, εκρηκτικα, εκρηκτικο, ελευθερια, ελσινκι, εμσ, ενδιαφεροντα, εργα, εμφάνιση, εποχη, εποχες, επρεπε, επιτυχια, ερμης, ερχεται, ετων, ευρωπη, τεχνολογια, ζευγαρια, ζωη, ζογκλερ, ζωης, ζωνη, κηδεία, ιδεες, ιδια, ιδιο, ηλικια, ημαθια, υποθεση, ηρωες, υφος, θεα, θεατρα, θεατρο σκιων, θεοδωριδου, θεσσαλια, θυτες, ιασονας, εικονα, ισπανικο, ιστορικο, ηχο, κυβερνηση, κειμενο, κυνηγι, κυκλος, κιγκλιδωματα, κιλκις, κοστουμια, κτιριο, χτυπα, κωμωδια, λαθη, λεπτομερειες, λογια, λογο, λωρα, μαγεια, μακεδονια, μακρια, ματια, μεσσηνια, μηνυματα, μηνες, μοιρα, μπλε, μοσχα, μυθιστορημα, νατασα θεοδωριδου, νεγκα, νημα, νοημα, νουρεγιεφ, ομαδα, παντα, ποιηση, οικογενεια, ονομα, οπερα, ορια, ουσιαστικα, παιδικα, παιδια, παθος, παολα, παπακωνσταντινου, παρισι, πελλα, πεμπτη, περιβαλλον, πετρουπολη, πιστη, πιερια, πορτες, πρωταγωνιστες, ψυχη, πτηση, ραντεβου, ρεσιταλ, ριζα, ροκ, ρολοι, ρολο, σαιξπηρ, σατιρα, σαββατο, σεμιναρια, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, σημαδια, σκηνες, σκηνοθεσια, σπιτι, συγχρονο, ταυτοτητα, τιτανια, τις κυριακες, τρια, τριτη, τσιμεντο, τομ, φυλακη, φαινονται, φεστιβαλ, φυγη, φτανει, φιξ, φλεμινγκ, φοβασαι, φοντο, φτερα, φημη, φωλια, φωνη, φορα, χαγη, χαθηκε, χαμογελο, χανθ, χασμα, χιουμορ, χριστινα, χρωμα, χαρα, ωρες, αφορμες, αγορι, αγωνας, αιωνες, animation, art, αρβυλες, super, beatles, block 33, city, club, δημητρης, disney, block, δωματιο, energy, ευγένεια, films, φουαγιε, γευσεις, γιορτη, γιωτα, hit, ηπειρο, hub, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, jazz, καμαρα, γκανας, χροια, κλειστο, κομματι, κωμικος, κυριακη, λεξεις, nina, macedonia, μαυρος, media, mozart, μπαλετο, μπροστα, nina simone, ομαδες, ομηρο, παυλος, ποιητης, πληροφοριες, ποδια, principal, party, studios, session, σημαίνει, σκηνη, σκηνικα, stage, σονατα, ταξιδι, taylor, tech, υλικα, υλικο, θωμα, views, χερια, χορογραφιες, ζευγαρι, performance
Τυχαία Θέματα