Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Επιλογές για όλα τα γούστα περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις, εκδηλώσεις για παιδιά και δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη είναι ορισμένες μόνο από τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων, το 3ο Kapani Project

που φωτίζει την αγαπημένη στοά στο κέντρο της πόλης και οι δράσεις του "ΑΠΘ στην πόλη".

Δείτε όσα σας προτείνει το Thestival και κάνετε την επιλογή σας.

Καλό σαββατοκύριακο!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Ημέρα γνωριμίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00 το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τις δράσεις του και να γνωρίσουμε το πρόγραμμα μαθημάτων της νέας σεζόν.

Ενώ μικροί και μεγάλοι είναι απασχολημένοι με την επιστροφή τους στο σχολείο, το πανεπιστήμιο ή την εργασία τους, το Γαλλικό Ινστιτούτο προσφέρει ένα φρέσκο πρόγραμμα σπουδών και υπηρεσιών για όλο τον χρόνο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

7η Γιορτή Βιβλίου στη ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή 200 εκδοτών από όλη την Ελλάδα ξεκινάει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου το μεγαλύτερο Bazaar Βιβλίου στην Κεντρική Πύλη ΔΕΘ, (είσοδος ΧΑΝΘ), με ελεύθερη είσοδο.

Οι επισκέπτες θα προμηθεύονται βιβλία που η τιμή πώλησης θα ξεκινά από 1-2-3 ευρώ και η έκπτωση θα ξεπερνά το 70% της αρχικής τιμής τους.

Νέοι εκδότες, χιλιάδες νέοι τίτλοι βιβλίων για όλους τους βιβλιόφιλους αλλά και για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, που κάθε χρόνο περιμένουν να γίνει αυτή η μεγάλη διοργάνωση στην πόλη μας.

Info:

Κεντρική πύλη ΔΕΘ

Καθημερινά και σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ

Τουμπιώτικα 2018

Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί και φέτος τη θεσμοθετημένη γιορτή "Τα Τουμπιώτικα", από την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, Κλεάνθους 57.

Το 3ήμερο φετινό πολυθεματικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στην δημοτική μουσική μας παράδοση, παιδικές εκδηλώσεις με την Γιορτή του παιδιού και μια λαϊκή συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο και το πρόγραμμα των περιλαμβάνει:

• Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου "Μια γιορτή για τα παιδιά" στις 11:30 το πρωί οι Δημοτικές Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Άνω Τούμπας Γρ. Λαμπράκη 187 & Πυλαίας 59, παρουσιάζουν την παράσταση "Η Λίμνη των Κύκνων", Αφήγηση παραμυθιού, μουσική & κατασκευές για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στις 1 το μεσημέρι "Διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια και κατασκευές με πηλό", από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ανέμι.

• Το βράδυ του Σαββάτου στις 8 η συναυλία με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη που τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχει η Νίκη Ντουσιοπούλου.

• Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θεματικές δράσεις από το 20ο Σύστημα Προσκόπων και στη 1 το μεσημέρι η Σχολική Ποδηλατοδρομία.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

ΑΠΘ στην πόλη

Για μία ολόκληρη μέρα, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, το ΑΠΘ θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους για να παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους την καινοτομία, τα επιστημονικά του προγράμματα, το σημαντικό εκπαιδευτικό του έργο και τις δράσεις του μέσα από τη διοργάνωση «ΑΠΘ στην πόλη».

Το πολύ πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει πειράματα, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 26 δράσεις, με συνολικό χρόνο διάρκειας πάνω από 110 ώρες. Επτά Σχολές, 14 Τμήματα, 37 υπεύθυνοι Καθηγητές και 330 εθελοντές φοιτητές θα βρίσκονται στην πλατεία για να ξεναγήσουν το κοινό, αλλά και να το ενημερώσουν για το έργο που παράγεται στο Πανεπιστήμιο.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, τον πρώτο υπολογιστή στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, να δουν την καταγραφή σε πραγματικό χρόνο των εδαφικών κινήσεων μέσα από τη λειτουργία ενός σύγχρονου φορητού ψηφιακού σεισμογράφου, να γνωρίσουν τα έργα της πρώτης ομάδας αεροναυπηγικής στη Θεσσαλονίκη, της Α.S.A.T. (Aristotle Space & Aeronautics Team), και συγκεκριμένα ένα μη επανδρωμένο αερόχημα, έναν πύραυλο ύψους 3 μέτρων και έναν νανοδορυφόρο, να μετρήσουν τις νοητικές ικανότητες και τα κινητικά αντανακλαστικά τους με την εφαρμογή Brain Run meets Remedes, αλλά και να ενημερωθούν για την εφαρμογή iCry2Talk, που «μεταφράζει» το κλάμα του μωρού, επιτρέποντας στον γονιό να κατανοήσει τις ανάγκες του παιδιού του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Γαστρονομικός περίπατος

Νέος απολαυστικός γαστρονομικός (και όχι μόνο) περίπατος με τον Κωστή Ζαφειράκη.

Περιηγούμαστε στο δυτικό άκρο του κέντρου της πόλης και αναζητούμε ιστορίες και γεύσεις έξω από τον ξεναγικό χάρτη αλλά και εντός των τειχών.

Η Παναγία Φανερωμένη, τα δυτικά τείχη, ο Βαρδάρης, η Δωδεκανήσου ανασύρουν μνήμες και γεύσεις, μας τροφοδοτούν με ιστορίες σε μια περιήγηση με αναπάντεχες γευστικές δοκιμές.

Ο περίπατος ολοκληρώνεται στο εστιατόριο Ακαδημία όπου ο Κωστής ερμηνεύει το παλίμψηστο της μελιτζάνας και ο σεφ Κωνσταντίνος Μάρκου μας παρουσιάζει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές μαγειρέματος του λαχανικού που σύμφωνα με το θρύλο ίσως και να ευθύνεται για τη μεγάλη πυρκαγιά που πριν από εκατό χρόνια άλλαξε ριζικά το πρόσωπο της πόλης.

Ιnfo:

Σάββατο 6 Οκτωβρίου, Ώρα: 10.30

Σημείο εκκίνησης: εκκλησία Παναγία Φανερωμένη (Αρκαδιουπόλεως 20, Καλλιθέα)

Συμμετοχή: 18 ευρώ (όπου εκτός από τις γευστικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της διαδρομής συμπεριλαμβάνονται ο μπουφές με τα τέσσερα πιάτα στην Ακαδημία και ένα ποτήρι κρασί).

Περίπατος στους δρόμους του ρεμπέτικου

Οι δερβίσηδες, οι πρόσφυγες, η μπάρα, το Γεντί Κουλέ και πάνω από όλα η μουσική. Οι μέρες που πέρασε στην Θεσσαλονίκη ο Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Κατσαρός και οι απίστευτες εμπειρίες του στον κόσμο, τα στέκια στην πόλη και οι περιπέτειες των ανθρώπων όπως αποτυπώθηκαν σε στίχους βρίσκονται στο κέντρο της πλούσιας αφήγησης. Ο Τάσος Παπαδόπουλος συνδέει σημεία, στενά στην Άνω Πόλη, πλατείες, φυλακές ακόμη και έναν τάφο στην Ευαγγελίστρια και ζωντανεύει την συναρπαστική σχέση της πόλης με το ρεμπέτικο τραγούδι.

Από το Γεντί Κουλέ μέχρι τον μοναδικό μιναρέ της πόλης στην Ροτόντα περπατάμε ακούγοντας τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα τραγούδια που γράφτηκαν για την Θεσσαλονίκη, για τα τραγούδια που γράφτηκαν στη Θεσσαλονίκη, για τις συνθήκες, τους έρωτες, τις συνήθειες που σχετίζονται μαζί τους. Η διαδρομή μας ολοκληρώνεται με ζωντανή μουσική από τον Τζώννυ και το Νικόλα, με μεζέδες και ποτό.

Info:

Κυριακή 7 Οκτωβρίου, Ώρα: 11 πμ.

Σημείο συνάντησης: στην είσοδο του Γεντί Κουλέ

Συμμετοχή: 15 ευρώ (περιλαμβάνεται η ζωντανή μουσική, ένα ποτό και ο μεζές)

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: [email protected] & 6978186900 - 1

7ply Project Contemporary urban culture festival

Το 7PLY PROJECT / επτά φύλλα ξύλου ή αλλιώς σανίδα του skate, επιστρέφει για δέκατη τρίτη χρονιά βάζοντας στο επίκεντρο τους νέους και τους αισθητικούς κώδικές τους.

Η διοργάνωση η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή της street κουλτούρας στη Θεσσαλονίκη, ξετυλίγει δρώμενα επτά ημερών με άξονες το νέο Ολυμπιακό άθλημα του skateboard, τον πολιτισμό, τα σπορ και την αστική κουλτούρα.

Περισσότερα από χίλια έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών έχουν παρουσιαστεί στη διάρκεια διεξαγωγής του 7Ply Project από το 2006, ενώ το φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει πολυάριθμους διαγωνισμούς και επιδείξεις skateboard, μαθήματα skate, ημερίδες και εργαστήρια με άξονα τη σύγχρονη τέχνη, street dance, προβολές, graffiti σε τοίχους και ειδικά διαμορφωμένες επιφάνειες, συναυλίες και dj sets, events κάθε είδους με επίκεντρο τα ενδιαφέροντα του νεανικού κοινού.

Διατηρώντας και φέτος το skateboard στον πυρήνα της θεματικής του, το 7Ply Project παρουσιάζει ομαδική έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας καλλιτέχνες καλούνται να μεταμορφώσουν τη σανίδα του skateboard, ο καθένας υπό τη δική του οπτική και τεχνική, με απόλυτη αισθητική ελευθερία.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Το Σάββατο 6/10 τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί Διαγωνισμός Skate στην Αυλή του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός πραγματoποιείται με την φροντίδα της Propaganda Rollin co. και την υποστήριξη του Aθλητικού συλλόγου Wheel Wizards. Έναρξη στις 17:30.

Οι νικητές και οι θεατές θα γίνουν ένα στο πάρτυ που θα ακολουθήσει με φρέσκια trap, rnb, hip hop και EDM.

3ο Kapani Project

Oι δρόμοι της αγοράς «Καπάνι» γεμίζουν με την δημιουργική πνοή της Θεσσαλονίκης. 24 ώρες που συγκεντρώνουν κινήσεις, χρώματα και μουσικές στην Ασκήτου, στην Κυδωνιάτου, στην Βλάλη και όχι μόνο.

Εκεί όπου η πολιτιστική φωνή της πόλης παίρνει μορφή και ζωντανεύει για 3η χρονιά ένα -άλλοτε κεντρικό- σημείο στη ζωή της Θεσσαλονίκης. Μπάντες που μας παρασύρουν με τους δικούς τους ξεχωριστούς ήχους, dj sets σε draw και alternative stages, που μας καλούν με δυναμικά ακούσματα, performances με εντυπωσιακές κινήσεις και χρώμα από τις αγορές των Βαλκανίων μέσα από μία ιδιαίτερη έκθεση.

Το φετινό πρόγραμμα του Kapani Project προσφέρει κάτι για τον καθένα. Live acts, dj sets, performances, εικαστικά. Οι Noise Figures, οι Seahorse, οι Gangsters of Love και ο BNC – The Disco Vampire θα χαρίσουν συναυλιακό παλμό στους δρόμους της αγοράς. Τα dj sets φιλοξενούν τους Larry SKG και Pale Penguin, σε ένα πολλά υποσχόμενο showcase της Shango Records, ενώ το draw style stage πλαισιώνεται επίσης από τους Mister T, Phon, Stelio gala. Στο alternative stage, οι PRISM θα μυήσουν το κοινό στις απολαύσεις του μινιμαλιστικού ήχου, σε μια σκηνή την οποία απαρτίζουν παράλληλα οι Thomas Numan, Jiles John και Tikis a.k.a. 9west.

Υπάρχουν performances («Η ανταλλαγή» από την ομάδα triplx και «sliπ» από τις Ολίνα Οικονομίδου – Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου και η «Κοινωνία» της Βιργινίας Μαστρογιαννάκη), θέατρο playback από τους Playback Theatre Thessaloniki, θα υπάρχει επίσης η διαδραστική εγκατάσταση Balkan Route by Asklepeion, ένα πολυπολιτισμικό visual journey στα Βαλκάνια, με installations, photos και videos. Ο πολιτισμός και η αστική κουλτούρα αποθεώνονται στο 3ο Kapani Project.

Όλα μαζί σε μια γιορτή, με ελεύθερη είσοδο, που υπόσχεται να μας παρασύρει.

Info:

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Αγορά Καπάνι, Μενεξέ 3

Ώρες διεξαγωγής: 00:01 – 23:59

BAZAARS:

Bazaar "Φτερά και πούπουλα"

Το μπαζάρ "Φτερά και Πούπουλα" είναι για πέμπτη χρονιά εδώ! Κόκκινα παλτό, λεοπαρδαλέ μπαλαρίνες, βελούδινα φουλάρια, γιορτινά γυναικεία φορέματα, μοναδικά παιδικά ρούχα από τις πιο ξεχωριστές σκανδιναβικές (και όχι μόνο) μάρκες, άπειρα βιβλία, cd και dvd, παιδικά επιτραπέζια και μοναδικά κοσμήματα!

Μαζέψαμε τα πιο όμορφα ελαφρά μεταχειρισμένα πράγματά μας και σας τα προσφέρουμε για 3 ώρες,

Σάββατο 6 Οκτωβρίου από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι,σε τιμές από 1 έως 15 Ευρώ!

Στόχοςνα συγκεντρωθούν χρήματα για παιδικά βιβλία για το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Ιπποκρατείου.

Info:

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Διατηρητέο Classic Bar, Ικτίνου 12, 12.00- 15.00

Parthenis Bazaar

Από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, o πολυχώρος Ypsilon στην οδό Εδέσσης 5, θα φιλοξενήσει διαχρονικές δημιουργίες του οίκου Parthenis με έκπτωση έως και 80%!

Ανανεώστε τη γκαρνταρόμπα σας με γυναικεία και ανδρικά κομμάτια με την υπογραφή Parthenis σε τιμές που ξεκινούν από 20€!
Ανυπομονούμε να σας δούμε από κοντά!

ΣΑΒ-ΤΕΤ 6-10/10 15:00-23:00

ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

Έργα Τέχνης φτιαγμένα από τα περιοδικά δρόμου Σχεδία

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, από τις 5μμ μέχρι και τις 8μμ, μπορείς κι εσύ να γίνεις μέρος της Ιστορίας ενός από τα πιο εμβληματικά περιοδικά που βρίσκεις στη χώρα μας. Η οικογένεια του #echaritygr ανοίγει τον Οκτώβρη με ένα ξεχωριστό και βαθιά ανθρώπινο εργαστήριο.

Αν είσαι κι εσύ αναγνώστης του Περιοδικού δρόμου «Σχεδία», σου αρέσει η τέχνη και θέλεις να βοηθήσεις τους ανθρώπους πίσω από το κόκκινο γιλέκο, είσαι προσκεκλημένος σε μια ξεχωριστή πρωτοποριακή έκθεση αντικειμένων που έχουν δημιουργηθεί με μεράκι, φαντασία και… πολλά αδιάθετα περιοδικά δρόμου Σχεδία, που, τόσο οι πωλητές όσο και φίλοι του περιοδικού, τα μεταπλάθουν σε έργα τέχνης αλλά και χρηστικότητας.

Στον φιλόξενο χώρο του Toms Flagship Thessaloniki, θα ενημερωθείτε για το όραμα και τις αξίες του προγράμματος #ShediaArt, που στοχεύει στην επαναχρησιμοποίηση, τον επανασχεδιασμό και τη μεταμόρφωση ενός περιοδικού σε νέα χρηστικά αντικείμενα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, χάρη στο ζήλο και το ταλέντο των δημιουργών τους.

Η ζωντανή έκθεση θα είναι δωρεάν προσβάσιμη για το κοινό από τις 2 μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου ενώ το Σάββατο 6/10 θα λάβει χώρα ένα συγκινητικό #workshop, όπου οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τα επόμενα χρηστικά αντικείμενα του Σχεδια Art.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων υποστηρίζουν τις δράσεις και το όραμα της Σχεδίας.

Info:

Από τις 2 έως τις 10 Οκτωβρίου 2018

Toms Flagship Thessaloniki, Τσιμισκή 22

Εισιτήρια: Η είσοδος και η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν

Αλέξανδρος Ιόλας: Η κληρονομιά

Τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του διεθνούς συλλέκτη και μαικήνα της σύγχρονης τέχνης, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την δωρεά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την ίδρυση του πρώτου μουσείου σύγχρονης τέχνης της Ελλάδας, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Πρόκειται για την πρώτη εκτεταμένη έκθεση στην Ελλάδα που αφιερώνεται στην προσωπικότητα αυτή, η οποία καθόρισε τον κόσμο της τέχνης στις δεκαετίες ’50-’80 διεθνώς. Θα περιλάβει έργα της συλλογής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, δάνεια σημαντικών συλλογών άλλων ιδρυμάτων και ιδιωτών, καθώς και πρωτότυπο αρχειακό και οπτικό υλικό. Από τον de Chirico και τον Magritte μέχρι τον Warhol και τον Τάκι, η έκθεση θα παρουσιάσει σπουδαία έργα, αναδεικνύοντας την προσωπικότητα και τη δραστηριότητα ενός σπουδαίου Έλληνα της διασποράς, τη γενναιοδωρία του οποίου είχε την τύχη να γνωρίσει η Θεσσαλονίκη, δίπλα στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και άλλες σημαντικές καλλιτεχνικές μητροπόλεις. Διάρκεια έκθεσης:

Η έκθεση θα παρουσιάζεται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO, Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη 54636) από τις 6 Οκτωβρίου 2018 έως 20 Ιανουαρίου 2019.

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: ΠΕ. 10.00-22.00, ΠΑ. 10.00-19.00, ΣΑ. 10.00-18.00, ΚΥ. 11.00-15.00.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ- PERFORMANCES:

Frida Κι Άλλο

Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στο Θέατρο 104 στην Αθήνα και το Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν ετοιμάσουν βαλίτσες για ακόμα μία χρονιά στην πρωτεύουσα (και πάλι στο θέατρο 104) και για το ταξίδι τους στο Παρίσι (στο φημισμένο Théâtre Marigny), οι ταλαντούχοι Fly Theatre έρχονται ξανά στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, έχοντας στις αποσκευές τους μια συναρπαστική ιστορία βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.

Η πολυμεσική παράσταση «Frida Κι Άλλο», σε κείμενο Κατερίνας Δαμβόγλου, αξιοποιεί τις αρχές των Fly Theatre – προσήλωση στον χώρο, τον ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι – για να ζωντανέψει μοναδικά και πρωτότυπα τη ζωή της Frida Kahlo. Η παράσταση πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Σταυρούπολη

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 12€
Φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 10€
Ατέλειες: 5€

Άδεια ποδηλάτου

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Άδεια Ποδηλάτου» διανύει φέτος το 18ο χρόνο παρουσίασής της και αποτελεί πλέον μία από τις μακροβιότερες αθηναϊκές παραστάσεις. Πρόκειται για ένα ταξίδι αναμνήσεων στην εικοσαετία 1946-1966.

Αποτελείται κυρίως από αυθεντικές επιστολές ανωνύμων που διανθίζονται με σχόλια, αληθινές αφηγήσεις και πολλά τραγούδια της πρώτης εκείνης μεταπολεμικής εικοσαετίας.

Μνήμες: η πείνα, ο εμφύλιος, η μετανάστευση, ο έρωτας, τα ξέφρενα γλέντια, η εξορία, ο αποχωρισμός, ζωντανεύουν μέσα από αυθεντικές αφηγήσεις απλών ανθρώπων, που αν και δε γράφτηκαν στην Ιστορία, έγραψαν οι ίδιοι την Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας.

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 15’ και επί σκηνής βρίσκονται ο πιανίστας Γιώργος Κομπογιάννης και η ερμηνεύτρια Κερασία Σαμαρά.

Info:

Θέατρο Αθήναιον- Β Σκηνή, Λ. Β. Όλγας 35

Σάββατο 6/10 στις 21.00

Κυριακή 7/10 στις 20.00

Γενική είσοδος: 12 ευρώ.

Μειωμένο: (για άνω των 65, ανέργους, φοιτητές, ΑΜΕΑ) 10 ευρώ.

"Εσύ τα στοιχεία"

Το εσύ: τα στοιχεία είναι ένας σπονδυλωτός αποχαιρετισμός. Θέμα του: η εξοικείωση με τον ερωτικό –μα και με κάθε– αποχωρισμό και η καταβύθιση στην κραταιά αγάπη. Καθώς τα τέσσερα (συν ένα) στοιχεία της φύσης και τα αποδεικτικά στοιχεία και τεκμήρια ύπαρξης μιας σχέσης αναμιγνύονται με τα ρομαντικά στοιχειά που κατοικούν ανάμεσα, το εσύ: τα στοιχεία εξελίσσεται καθ’ οδόν σε μία χαμηλόφωνη διακήρυξη μετατόπισης, πολλαπλότητας και ελευθερίας προς τον ανοιχτό αέρα του ατομικού και του διαφορετικού. Ποίηση σαν προσευχή για το δυνατό ελάχιστο που ακόμη τρεμοπαίζει.

Ο Βασίλης Αμανατίδης παρουσιάζει, από το 2007, τα κείμενα και τα βιβλία του μέσα από performance, που αξιοποιούν χειροποίητα υλικά, τη σύγχρονη τεχνολογία και τη συνέργεια των υπόλοιπων τεχνών. Ως λογοτεχνική performance, το εσύ: τα στοιχεία είναι το αποτέλεσμα της συνομιλίας μεταξύ του ποιητή, της σκηνοθέτιδος Σοφίας Καρακάντζα και της ομάδας της «Μαύρος Γάντζος».

Info:

Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στις 19.00

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO)

Ο άνθρωπος σκύλος

Μία από τις πιο πετυχημένες off Broadway κωμωδίες της Αμερικής, «Ο άνθρωπος σκύλος», ανεβαίνει στο Θέατρο Σοφούλη για λίγες παραστάσεις, τις Κυριακές του Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα one man show από τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο, βασισμένο στο έργο «Chesapeake» του Lee Blessing, σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία που υπογράφει ο Μάνος Τσότρας.

Ο Κερ, ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης, κινδυνεύει να χάσει την επιχορήγηση του, από ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πολιτικό τέχνασμα του συντηρητικού Γερουσιαστή Θερμ Πούλεϊ. Ο Κερ για να εκδικηθεί τον Γερουσιαστή, αποφασίζει να απαγάγει τον σκύλο του, Λάκι. Όμως το σύμπαν έχει άλλα σχέδια για τον Κερ, ο οποίος παίρνει τη μορφή του απολαυστικού Λάκι. Μια αναπάντεχα κωμική σχέση γεννιέται ανάμεσα στον Κερ-σκύλο και τον Γερουσιαστή, μια σχέση που θα αλλάξει για πάντα το σκεπτικό και των δύο.

Ιnfo:

Κυριακή 7/10, 14/10, 21/10, 28/10 στις 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό 8€ μειωμένο (φοιτητικό , ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, με απόδειξη μέσων μεταφοράς –ταξί λεωφορείο)
Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

Mute

Μια παράσταση που επαναδιαπραγματεύεται μύθους της νεοελληνικής ιστορίας με στόχο να ανακαλύψει με ποιο τρόπο, μεγέθη και θρύλοι από το παρελθόν, αντανακλώνται στο σήμερα και επανακαθορίζουν τη σχέση μας με τον πολιτισμό.

Με φόντο τον Όλυμπο του 1925, δύο αδελφοί, αγανακτισμένοι από κάθε μορφή εξουσίας, ανεβαίνουν στο βουνό, όπου βρίσκουν καταφύγιο στη ληστρική ζωή. Συγκρούονται με όλες τις κρατικές και παρακρατικές δομές, με τις διεφθαρμένες πρακτικές των κοτζαμπάσηδων. Η δράση τους οδηγεί όχι μόνο στη μυθοποίηση από τους τοπικούς πληθυσμούς, αλλά και στη μετατροπή τους σε λογοτεχνικούς ήρωες στα αστικά κέντρα. Δρουν ταυτόχρονα ως φιλάνθρωποι και σαν τοπικές μαφίες.

Στο επίκεντρο του έργου, ένα σημαντικό «γιατί». Όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης, Στέλιος Πατσιάς, «γιατί επιλέγουμε πάντα το δρόμο της βίας και του αίματος; Γιατί είμαστε εξοικειωμένοι στο να θάβουμε πτώματα; Γιατί εξαντλούμε την φαντασία στο πως θα συντρίψουμε τους εαυτούς μας;». Πέντε ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής εμφυτεύουν τον σπόρο του διαλόγου.

Info:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΕΤΟΝ», Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως

Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στις 19:00 - Σάββατο 7 Κυριακή Οκτωβρίου, 19:00

ΤΙΜΗ: 12€, 8€ (μειωμένο)

Τα ορφανά

Ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Ένα ζευγάρι: ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο αδερφός της. Τρεις άνθρωποι που μέχρι το τέλος του έργου θα ανακαλύψουν τι σημαίνει όριο και πώς ξεπερνιέται. Το δραματικά επίκαιρο έργο του Ντέννις Κέλλυ, μιας από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας, επιστρέφει, με απαίτηση των θεατών, στο Φουαγιέ της ΕΜΣ, μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων με συνεχή sold out.

«Ποια ορφάνια τελικά μας στοιχειώνει περισσότερο; Ποια ορφάνια είναι περισσότερο απειλητική για τη ζωή μας; Αυτή της απώλειας από τον θάνατο και εκείνη της εγκατάλειψης από την ίδια την οικογένεια ή της παραπλάνησης ενός κοινωνικού συστήματος που υπόσχεται και μετά εγκαταλείπει;».

Info:

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο 6/10 και Κυριακή 7/10, στις 21.15

Γλασκώβη

Μία στιγμή, ένα στραβοπάτημα.

Μία φωνή καταστρέφει ένα όνειρο.

Μία σκέψη φιμώνεται από τον δυνατό ήχο ενός τραγουδιού.

Ένα λεπτό αφανίζει μια ζωή.

Τί προλαβαίνεις να κάνεις σε ένα βράδυ; Θα χωρέσεις σε μία βαλίτσα;

Μπορείς να ζήσεις στο ίδιο δωμάτιο με ένα κουνούπι; Θα μιλήσεις επιτέλους;

Άραγε είναι ικανή μία στιγμή να χωρέσει τόσες άλλες;

Ένα έργο για τη σχέση μητέρας – γιού, την ευτυχία, τη λήθη, τις προσδοκίες, τη συνήθεια και τις κοινωνικές συμβάσεις. Ο χώρος και ο χρόνος αφαιρούνται, παρασύροντας το θεατή σε μία αποκαλυπτική κατάδυση στο μυαλό των ηρώων.

Παίζουν: Δημήτρης Αϊναλής, Λίνα Αλιχανίδου, Μιχάλης Ζουριδάκης, Γιώργος Κυργίδης, Στράτος Λαζαρίδης, Στέλιος Ναλμπάντης, Κατερίνα Σταμνά, Θοδωρής Τρεμόπουλος, Αγγέλα Χατζηβασιλειάδου, Κική Ψαράκη

Info:

Θέατρο Σοφούλη- Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη

Παραστάσεις: Παρασκευές και Σάββατα του Οκτώβρη στις 21.15

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό 8€ μειωμένο (φοιτητικό , ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, με απόδειξη μέσων μεταφοράς –ταξί λεωφορείο)

Περιμένοντας τον Γκοντό

Με μια εξαιρετική σεζόν στις αποσκευές της, στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τον β΄ κύκλο παραστάσεων του έργου «Τρωάς» του Δημήτρη Δημητριάδη και τα «Θραύσματα από τον Κάφκα» του Γκέοργκ Κούρταγκ, η ομάδα Σημείο Μηδέν δίνει στους θεατρόφιλους έναν καλό λόγο να επιστρέψουν στους κλασικούς, μέσα από τη δική της αναμέτρηση με το ανυπέρβλητο υλικό του «Περιμένοντας τον Γκοντό», του Σάμουελ Μπέκετ.

Το τραγικό και το κωμικό διεισδύουν το ένα στο άλλο και αλληλεπιδρούν στο έργο – σταθμός που συνδυάζει το πολιτικό με το υπαρξιακό, ενώ οι τέσσερις ηθοποιοί που στελεχώνουν την παράσταση ενσαρκώνουν την αγωνία του Ιρλανδού συγγραφέα για ένα θέατρο το οποίο αποσκοπούσε σε χειραφετημένους πολίτες και ελεύθερους ανθρώπους.

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Πλατεία ΧΑΝΘ (Τσιμισκή), Τηλ.: 2310 230 0136
Κυριακή 7/10, Ώρα: 19:00
Δευτέρα 8/10, ΩΡΑ 21:00
Τιμή εισιτηρίων:12€, 10€ (μειωμένο)

Η αγάπη άργησε μια μέρα

Το συγκλονιστικό έργο της Λιλής Ζωγράφου Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι , έπειτα από τις επιτυχημένες παραστάσεις στην Αθήνα και στο θέατρο ΑΡΓΩ, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη για δυο μόνο παραστάσεις.

Το έργο είναι ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία και ταυτόχρονα ένα δριμύ κατηγορώ στην καταπίεση. Καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και τη συζυγική εξουσία με γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας οι οποίες σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση.

Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου ζουν κάτω από τη σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρα τους, καταπνίγουν τα συναισθήματα τους, υποτάσσονται στην επιταγή του πατέρα. Αλλά και υποτάσσουν…

Info:

Παραστάσεις: Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Οκτωβρίου, 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 15€ γενική είσοδος, 13€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)
Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, Παρασκευοπούλου 9

Δείπνο Ηλιθίων

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος “man of the year”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος.

Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος;

Ο ευρών αμειφθήσεται!

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Σπυρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
Βασίλης Ρίσβας, Αννα Μενενάκου
Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου
και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος

Ιnfo:

Aπό 26 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη 20:00 (λαϊκή απογευματινή)
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:30 και 21:00
Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων:

Τετάρτη 15€
Πέμπτη 18€
Παρασκευή 20€
Σάββατο απόγευμα 20€
Σάββατο βράδυ 20€
Κυριακή 20€
Φοιτητικό 15€, ΑΜΕΑ – Ανεργίας – Παιδικό 12€

ΧΟΡΟΣ:

2η Γιορτή για την Ημέρα Μπαλέτου

Η Pas Par Tu για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει τη 2η Γιορτή για την Ημέρα Μπαλέτου. Μετά την απρόσμενη περυσινή επιτυχία, θελήσαμε να καθιερώσουμε μια τέτοια γιορτή για τον κλασικό χορό. Είναι σημαντικό ο κόσμος να έρθει πιο κοντά στο μπαλέτο και να καταλάβει την αξία και τη βοήθεια των τεχνών στη σημερινή εποχή.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής πραγματοποιούνται Δωρεάν πρωινά μαθήματα μπαλέτου, ρεπερτορίου, contemporary ballet & jazz ballet.

Στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης τα τρία καλύτερα καταστήματα της πόλης θα έχουνε τοποθετημένα σταντ από όπου θα μπορείτε να δείτε τη νέα τους κολεξιόν καθώς και βρείτε πολλά πακέτα προσφορών.

Η βραδιά της Ημέρας Μπαλέτου θα ολοκληρωθεί με μια παράσταση χορού που θα πραγματοποιηθεί από 4 εκπληκτικές σχολές χορού σε κλασικό και σύγχρονο.

Στη παράσταση θα συμμετέχουν:

Ανώτερη Επαγγελματική & Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Φυλλίς Μάντζιαρη
Σχολές χορού Indancestrial
Σχολή Χορού Full Out Dance
& το Κέντρο Τέχνης «Σύνθεση»

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Κυριακή 07/10 και ώρα 21:00

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10 ευρώ | Ομαδικά εισιτήρια πάνω από 10 άτομα | Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ:

"La Boheme"

H πιο αγαπημένη από το κοινό όπερα του μεγάλου Ιταλού Συνθέτη Τζιάκομο Πουτσίνι La Bohème ανεβαίνει για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2018.

Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, αυτή τη φορά ενώνει τις δυνάμεις της με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους στο Φεστιβάλ Αθηνών με την όπερα Περουζέ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, ενώ τα κοστούμια και πάλι τα προσφέρει η Opera Classica Europa. Το λιμπρέτο έχει γραφτεί από τον Λουίτζι Ίλλικα και τον Τζιουζέππε Τζιακόζα βασισμένο στο έργο Σκηνές της ζωής Μποέμ (Scènes de la vie de bohème) του Ενρί Μουργκέρ.

Υπόθεση:

Παρίσι, 1830... περίπου.
Τέσσερις νεαροί καλλιτέχνες ζούνε όλοι μαζί σε μία σοφίτα στο Παρίσι, αναζητώντας την εκπλήρωση των καλλιτεχνικών τους ανησυχιών... και ερχόμενοι αντιμέτωποι με το κρύο και το ενοίκιο βρίσκουν ευρηματικούς τρόπους να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες. Περνάνε τις ώρες τους μεταξύ τέχνης και του αγαπημένου τους Καφέ Μομούς..Και μέσα σε όλα αυτά, εμφανίζεται ένα βράδυ η νεαρή Μιμή, η οποία ερωτεύεται τον ποιητή εκ των τεσσάρων, τον Ροδόλφο. Μαζί συναντούν και τους υπόλοιπους στο Καφέ Μομούς όπου όλοι γίνονται μάρτυρες του έρωτα της Μουζέτα, της πανέμορφης Παριζιάνας τραγουδίστριας, που προκαλεί ερωτικά τον πρώην εραστή της, τον ζωγράφο Μαρτσέλλο και τον ξανακερδίζει. Δυστυχώς, όμως, όσο γοητευτική και αν είναι η ζωή ενός Μποέμ καλλιτέχνη, η υγεία της Μιμή και οι ορέξεις της Μουζέτα ίσως δεν αντέχουν αρκετά για ένα αίσιο τέλος...

Info:

Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018, στις 20:30 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 40€ (30€*), 35€ (25€*), 30€ (20€*), 25€ (15€*), 20€ (10€*) * φοιτητικό, παιδικό, κάρτα ανεργίας, πολύτεκνοι-τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, κάρτα αλληλεγγύης

Αΐντα του Giuseppe Verdi

Για άλλη μια χρονιά οι λάτρεις της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε ζωντανή μετάδοση αγαπημένες παραστάσεις, κορυφαίους πρωταγωνιστές, συνεντεύξεις και παρασκήνια από τις μεγαλειώδεις παραγωγές του σύγχρονου ναού της λυρικής τέχνης, της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Μέσω του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD”, και σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, 20 χώροι πολιτισμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο (μεταξύ αυτών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) θα προβάλουν σε μεγάλη οθόνη τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας όπερας. Και μαζί μ? αυτούς άλλες 2.200 αίθουσες σε 70 χώρες!

Η πρεμιέρα της σεζόν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, με την περίφημη Αΐντα του Verdi. Πρωταγωνιστεί η σούπερ σταρ της όπερας Anna Netrebko, μία από τις πιο φημισμένες σοπράνο του κόσμου, η οποία επανεμφανίζεται δυναμικά στη σειρά Live in HD ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο για πρώτη φορά στη Met, στην αναβίωση αυτής της μνημειώδους παραγωγής.

Info:

Giuseppe Verdi: Αΐντα
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018
Έναρξη: 19:55 (Η προβολή μαζί με τα διαλείμματα διαρκεί περίπου 3,5 ώρες)
Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (μειωμένο)

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Nashville Pussy στο Principal

Γεννήθηκαν στα ηλεκτρικά καταγώγια της Ατλάντα της Γεωργίας στα μέσα της δεκαετίας του ’90 κι έκτοτε παίζουν ένα ανελέητο κυνηγητό με όλα ανεξαιρέτως τα φετίχ της ηλεκτρικής ζούγκλας: psychobilly που σε στέλνει αδιάβαστο, δηλητηριώδες cowpunk, χορταριασμένο southern rock, όλα υπό το παραμορφωτικό πρίσμα ενός ιδιόμορφου σεβασμού στις παραδοσιακές αξίες του κλασικού μεθυσμένου rock’n’roll.

Αρχηγοί το αρχετυπικό hillbilly ζεύγος των Blaine Cartwright και Ruyter Suys, ένας φοβερός και τρομερός συνδυασμός που έχει κατορθώσει να ανεβάσει το συγκρότημα στους επτά ουρανούς του underground κερδίζοντας έναν απόλυτο cult χαρακτήρα και χιλιάδες ορκισμένων οπαδών ανά τον πλανήτη.

Info:

Σάββατο 6/10, στις 20:30
Principal Club Theater - Θεσσαλονίκη
Είσοδος από 15,00€

Ο Γιάννης Πλούταρχος στο Vergina Theatro

Ιστορίες αγάπης που μπερδεύονται με την γνήσια αισθαντική & λαϊκή φωνή του Γιάννη Πλούταρχου. Μοναδικές χορογραφίες που μπλέκονται με όλα τα αγαπημένα τραγούδια του, χορευτές που εικονογραφούν ένα μοναδικό μουσικό σκηνικό βασισμένο στις μεγάλες επιτυχίες του αγαπημένου τραγουδιστή.

Ο Γιάννης Πλούταρχος, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί, σε μία εξαιρετική μουσική παράσταση!

Συμμετέχει η Αλεξία Σαπρανίδου & 6μελής ομάδα χορευτών

Σκηνοθεσία-Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου

Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Τζίμας

Info:

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki.
Από 28 Σεπτεμβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή @ 21:45
H είσοδος στο καζίνο είναι προαιρετική & δεν απαιτείται εισιτήριο.

Τιμή: από 20€ με 1 ποτό

Πληροφορίες στο 2310 491 234.

Η Άννα Βίσση στο BARBARELLA Live Party

Η κορυφαία ελληνίδα star θα αλλάξει τα βράδια μας στο κέντρο της πόλης, στο BARBARELLA Live Party.

Η Άννα Βίσση έχοντας συμπληρώσει τρία επιτυχημένα χρόνια στην Αθήνα στη σκηνή του «Hotel Ερμού», το μουσικό της σπίτι όπως λέει η ίδια, έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι.

Μαζί με την 13μελή της μπάντα θα στήσει ένα ανατρεπτικό show με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες σε πολύ ιδιαίτερες διασκευές. Ένα πρόγραμμα με τα τραγούδια που αγαπήσαμε, που χορέψαμε, που ερωτευτήκαμε!

Info:

Από τις 5 Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η Άννα Βίσση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Barbarella Live Partyμ Βασ .Ηρακλείου 43

Τηλ.Κρατήσεων : 2310 227 444

Πάολα, Γ. Παπαδόπουλος, Δ. Αναστασιάδης στην Πύλη •Α•

Η ολοκαίνουργια Πύλη •Α• (πρώην Πύλη Αξιού) υποδέχεται την εκρηκτική Πάολα σε ένα άκρως επιτυχημένο μουσικό σχήμα μαζί με τους Γιώργο Παπαδόπουλο, Δήμο Αναστασιάδη και σε Guest εμφάνιση τους Goin' Τhrough!

Πάολα, Γ. Παπαδόπουλος, Δ. Αναστασιάδης στην Πύλη •Α• Performance Stage.

Από 21/9, η Παρασκευή & το Σάββατο θα έχουν έναν συγκεκριμένο προορισμό.

Info:

Πύλη •Α• Performance Stage, Ανδρ. Γεωργίου 9, 54627

Τηλ. Κρατήσεων: 2310553158

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Οι μήνες

Η θεατρική γιορτή που κέρδισε μικρούς και μεγάλους την περσινή χρονιά, «Οι Μήνες» από την Παιδική Σκηνή του «Μικρού Βορρά» συνεχίζεται και φέτος για 2η χρονιά. Και θα ξετυλίξει -με αφορμή ένα αγαπημένο λαϊκό παραμύθι- τα καλούδια που φέρνει ο κάθε μήνας, τα «προσόντα» και τις «ιδιαιτερότητές» του. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 7/10, 4 & 18/11 και 2 & 16/12, στις 17.00, στον πολυχώρο «Ενώ» (Ερμού 11 & Ιων. Δραγούμη).

Με οδηγό το παραμύθι «η κυρά-Καλή και οι δώδεκα μήνες», ξεκινάμε ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης! Και θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που κρύβει στο μπαούλο του ο γέρο-χρόνος και που κάθε ένας από τους μήνες του μας προσφέρει απλόχερα!

Ανάλογα με το μήνα που διανύουμε ανεβάζουμε μια μουσικοπαιδιαγωγική παράσταση αφιερωμένη και σ’ ένα διαφορετικό «γιο» του γέρο-Χρόνου. Στόχος, η ψυχαγωγία των μικρών θεατών, αλλά και η γνωριμία τους με τη λαογραφία και την παράδοση. Παράλληλα, τα παιδιά μαθαίνουν τη διαφορά και την αξία του καλού λόγου και της θετικής σκέψης και προσέγγισης των καταστάσεων.

Μια μουσική-θεατρική παράσταση που αγαπήθηκε από τους μικρούς θεατρόφιλους. Μία ξεχωριστή θεατρική εμπειρία για κάθε παιδί από 3 ετών και άνω, γεμάτη ζωντάνια και παιχνίδι. Γιατί η παράσταση δεν τελειώνει με το τέλος της ιστορίας. Ακολουθούν διαδραστικά, παραδοσιακά παιχνίδια, παιχνίδια της αυλής, περισσότερα οικεία και γνώριμα στις παλιότερες γενιές, αλλά που, όπως θα διαπιστώσετε, έχουν ακόμα τη δύναμη να συναρπάζουν τα παιδιά.

Info:

Πολυχώρος «Ενώ» (Ερμού 11 & Ιων. Δραγούμη)
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ
Κυριακές 7/10, 4 & 18/11 και 2 & 16/12, στις 17.00

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Οι Θεατρικές παραγωγές Τεχνόκοσμος παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», βασισμένη στο κλασικό παραμύθι του Lewis Carrol.

Η παράσταση συνδυάζει έντεχνα την θεατρική δράση με το Κουκλοθέατρο και το Θέατρο Σκιών. Οι πρώτες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 11:30 και 13:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για το γνωστό κλασικό παραμύθι του Βρετανού Λούις Κάρολ που μας βάζει στον φανταστικό κόσμο και στις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης. Το μικρό παιδί θα ταξιδέψει μέσα από το όνειρο σε μια φανταστική χώρα, όπου θα συναντήσει ήρωες μακριά από κάθε λογική και θα περιπλανηθεί, μέχρι τελικά να επιστρέψει και πάλι στην απλή καθημερινότητα του σπιτιού της. Στην δική μας εκδοχή, βλέπουμε την Αλίκη να συνειδητοποιεί πόσο σημαντικές είναι οι εμπειρίες που αποκτά κανείς κατά την διάρκεια του ταξιδιού και όχι το πού φτάνει τελικά. Έτσι θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της, τα πιο βαθιά της συναισθήματα και θα αποκτήσει καινούριους φίλους μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού της.

Info:

Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 11:30 και 13:30

Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, Μ. Αλεξάνδρου 57, Εύοσμος
Τιμή εισιτηρίου:7 ευρώ γενική είσοδος
Κρατήσεις θέσεων: 6973958547, 6948771426

Κουκλοθέατρο στο θέατρο Σοφούλη

Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ

Ένα πλούσιο κορίτσι, η Λολίτα, πετάει την παλιά της κούκλα, αφού πρώτα την έχει καταστρέψει. Η φτωχή Πάκα την βρίσκει, την φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη. Μετά όμως, η Λολίτα θέλει την κούκλα της πίσω. Ποια από τις δύο θα πρέπει να πάρει τώρα την κούκλα; Ποιο είναι το δίκαιο; Πώς θα βρούμε ποια είναι η αληθινή μαμά της κούκλας; Με ένα σπουδαίο πείραμα!

Μία παράσταση με ζωντανή μουσική, αμεσότητα και εντυπωσιακά μεγάλες κούκλες, που φέρνει με πολύ όμορφο και ποιητικό τρόπο το ζήτημα της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, ώρα 18:15

Ο μάγος του Οζ

Η «Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης» επιστρέφει τη νέα σεζόν στο Ράδιο Σίτυ με την αγαπημένη περιπέτεια φαντασίας «Ο Μάγος του Οζ» του Λ. Φρανκ Μπάουμ, σε σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη και απόδοση κειμένου Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου.

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής, ηθοποιοί, ζογκλέρ, χορευτές, ακροβάτες και ξυλοπόδαροι προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας! Νοήματα ζωής, γέλιο, χαρά, διασκέδαση, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Info:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ..

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12 ευρώ.

Προπώληση: 10 ευρώ. Άνεργοι/ Πολύτεκνοι/ Οικογενειακό (πάνω από 4 άτομα): 8 ευρώ

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας

Η Παιδική Σκη

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, hip hop, πυγμαλίων δαδακαρίδης, project, ΑΠΘ, συμμετοχή, ελλαδα, bazaar, ΔΕΘ, χανθ, info, space, team, run, σεφ, urban, culture, skate, ολυμπιακος, skateboard, dance, graffiti, wheel, wizards, rnb, hop, draw, live, noise, love, vampire, style, stage, john, θεατρο, journey, photos, videos, dvd, classic, ypsilon, toms, νέα, σχεδια, art, αθηνα, fly, αμεα, σαμαρας, τεκμηρια, performance, σκύλος, lee, αγανακτισμενοι, δραση, σημαίνει, εμσ, τηλ, ωρα, αγαπη, κρητη, ραδιο, ηλίθιος, σεισμος, αννα, jazz, προσφορες, full, εισιτήρια, opera, europa, αιθουσα, giuseppe, metropolitan, αντεννα, κυπρος, σταρ, anna, rock, underground, cult, club, star, party, hotel, εμφάνιση, συγκεκριμένο, παιδια, ιων, κινηση στους δρομους, βιβλια, δημοτικες εκλογες 2010, λιτσα πατερα, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, αγανακτισμενοι live, αγανακτισμενοι πολιτες, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, στρατος, Καλή Χρονιά, ξανθη, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, Ημέρα του παιδιού, θεμος αναστασιαδης, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, εκλογες 2010 δημοτικες, η ζωη, ξανα, τι σημαινει, χειροποιητα, αμεα, αντεννα, βεργινα, γυναικα, δανεια, δωρεαν, εργασια, ηθοποιοι, θεμα, κωμωδιες, ληθη, μουσικη, ονειρα, ονειρο, παιχνιδια, περιοδικα, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, ραδιο, ρουχα, σεφ, σημερινη, σταρ, σχολες, τραγουδια, τυχη, υγεια, φεστιβαλ αθηνων, φορεματα, χρωματα, ωρα, cult, dvd, hip hop, opera, photos, rnb, star, urban, αγαπη, αγροτικη, αγωνια, αθηναιον, αθωότητα, αισθητικη, αλεξια, ανθρωπος, αννα βισση, αννα, ανδρικα, αξονες, ατζεντα, ατμοσφαιρα, ατρωτος, αφελης, αφηγηση, αφορμη, βαλκανια, βαλιτσες, βαμβακαρης, βισση, βοηθεια, βραδια, βραδυ, βρειτε, βρισκεις, βρισκεται, γαλλικο ινστιτουτο, γελιο, γεωργιου, γιλεκο, γινει, γινεται, γινονται, γεντι κουλε, γιου, γνωριμια, γονεις, διευθυνση, δυναμη, δυστυχως, δειτε, δικη, δωδεκα, δρωμενα, διημερο, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ευτυχια, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεση, εκθεσεις, εκκλησια, ελευθερια, εβδομαδα, εμσ, εμφυλιος, ενδιαφεροντα, ενημερωθειτε, εργα, εμφάνιση, εξοικειωση, εποχη, επτα, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, εταιρια, ετων, τεχνη, τεχνολογια, ζαφειρακη, ζευγος, ζωη, ζογκλερ, ζωγραφου, ζωης, ιδια, ιδιο, ιδρυση, ηρωες, θεατρο σκιων, θυτες, θρυλοι, θοδωρης, ικτινου, ηχο, ιων, κατασκευες, κερασια, κειμενο, κινηση, κυνηγητο, κικη, κοστουμια, λειτουργια, λογια, λογο, μακρια, μαμα, μεγαρο μουσικης, μεζεδες, μενεξε, μηνες, μηδεν, μικρο, μορφη, μπορεις, μεταχειρισμενα, μυαλο, ναλμπαντης, νεα υορκη, νικη, ομαδα, παντα, οθονη, ποιηση, οικογενεια, οπερα, οραμα, παιδικα, παιδι, παιδια, παθος, παολα, παρισι, πεμπτη, πιατα, πλουταρχος, πνοη, υπογραφη, προγραμματα, πρισμα, παρτυ, πρωταγωνιστες, πρωι, πυγμαλιων, ραντεβου, ρεμπετικο, ρισβας, ροτοντα, ρολο, σαββατο, σεζον, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθεσια, σωμα, σοπρανο, σοφια, σπιτι, συγχρονο, συμπαν, σουπερ, σχεδια, σχολειο, σχολια, τασος, τιμη, τηλ, τις κυριακες, τμημα, τειχη, τρια, τριτη, τριτεκνοι, φαντασια, φεστιβαλ, φτανει, φυλλα, φοντο, φωνη, φορα, χανθ, χρονος, χρωμα, χαρα, ομορφα, κωνσταντινος, ωρες, αγορες, anna, ανω πολη, art, ασφαλεια, αυλη, bazaar, dance, μποεμ, classic, club, culture, δημητρης, draw, δωματιο, εφαρμογη, love, ερωτες, europa, φυλακες, φιλοι, fly, φουαγιε, full, graffiti, γευσεις, γιορτη, john, helexpo, hop, style, χωρα, υμνος, project, jazz, journey, giuseppe, κειμενα, κλαμα, κωδικες, κυριακη, lee, μπαλετο, metropolitan, noise, ορχηστρα, παιχνιδι, ποτο, party, πωληση, rock, run, σημαίνει, skate, σκηνη, skateboard, space, stage, ταξιδι, toms, wheel, underground, υλικα, υλικο, θωμα, vampire, videos, βουνο, wizards, χορογραφιες, ypsilon, ζευγαρι, performance
Τυχαία Θέματα