Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις για όλα τα γούστα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη. Όσοι μείνουν στην πόλη έχουν πολλές επιλογές για πρωινή ή βραδινή έξοδο, στο κέντρο ή τις γειτονιές της πόλης.

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις είναι ορισμένες από τις προγραμματισμένες δράσεις γι' αυτό το διήμερο.

Διαβάστε όσες ξεχώρισε το Thestival κι επιλέξτε αυτές που σας ενδιαφέρουν:

36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τελευταίο

σαββατοκύριακο αυτό που διανύουμε για το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για 36η συνεχόμενη χρονιά στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ άρχισε στις 2 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Ιουνίου. Συμμετέχουν στα 100 εκθετήρια 180 εκδοτικοί οίκοι της χώρας και παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Info:

Νέα παραλία Θεσσαλονίκης, από τον Λ. Πύργο έως τη στάση Στρατηγείο

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30 έως 23.00
Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00

Ανοιξιάτικη Γιορτή Κεραμικής στη νέα παραλία

Η Ανοιξιάτικη Γιορτή Κεραμικής οργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου, με πλήθος εκδηλώσεων και εργαστηρίων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Παραλίας (δίπλα στο Μακεδονία Παλάς).

Στόχος της διοργάνωσης είναι να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης από κοντά την τέχνη της κεραμικής καθώς θα έχει την ευκαιρία να δει τις δημιουργίες των σύγχρονων κεραμιστών της Βόρειας Ελλάδας, να συμμετέχει στα καθημερινά υπαίθρια εργαστήρια που διοργανώνονται για παιδιά και ενήλικες και θα είναι ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (από τις 10.00 πμ μέχρι τις 10.00 μμ), να παρακολουθήσει επίδειξη τροχού (Σάββατο και Κυριακή, στις 7.00 μμ), ψήσιμο κεραμικών με την ιαπωνική τεχνική Raku (Σάββατο, στις 9.00 μμ), αλλά και να ενημερωθεί για τις σχολές που διδάσκουν κεραμική στην πόλη.

Η γιορτή κεραμικής διοργανώνεται από τους Κεραμίστες Βόρειας Ελλάδας (ΚΕ.Β.Ε.) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Info:

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Μακεδονία Παλάς)
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Ωράριο Λειτουργίας: 10 το πρωί με 10 το βράδυ.

"Είδα τον Χαρίτο με τα μάτια μου!" στον Εύοσμο

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος θα ανεβάσουν την παράσταση «Είδα τον Χαρίτο με τα μάτια μου», στα πλαίσια της “Γιορτής θεάτρου Περικλέους 2017”. Πρόκειται για μια σατιρική παράσταση με μιμήσεις και κείμενα, του γνωστού στην πόλη μας showman - μίμου, Στέλιου Χαρίτου υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος Αναστασίας Αναστασούδη. Περισσότερες από 20 μιμήσεις που θα σας κάνουν να γελάσετε μέχρι Δακρύων. Τα κείμενα είναι γραμμένα με χιούμορ, αλλά και σεβασμό στα πρόσωπα που σατιρίζονται. Είναι πρόσωπα της επικαιρότητας και καλλιτέχνες της χώρας μας.

Info:

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στις 21:00.
Τοποθεσία: Ανοιχτό θεατράκι Περικλέους (Περικλέους 52 Εύοσμος, κοντά στο κέντρο υγείας Ευόσμου)
Είσοδος: Ταμείο 6 ευρώ

"Οι Γερμανοί ξανάρχονται" στο "Προκόπειο"

H θεατρική ομάδα Αγ. Πορφύριος «Ο μίμος» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» του Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Η ζωή στην Αθηναϊκή γειτονιά του Κ.Σωτήρη , του Λευτέρη , της Ζωής και της Αλίκης εδώ και λίγα χρόνια επαναλαμβάνετε καθημερινά, δίχως να αλλάξουν οι συνήθειες τους. Κάθε μέρα πρωινό ξύπνημα , δουλειά, κουτσομπολιό και κάθε μέρα πολιτικούς διαξιφισμούς για το ποιοι είναι καλύτεροι για να βοηθήσουν την Ελλάδα και ποιοι οι κακοί . Συζητήσεις επί συζητήσεων , μέχρι και πυροβολισμοί πέφτουν απο τους πιο θερμόαιμους , για να συμφωνήσουν μαζί τους, ώσπου να έρθει πάλι το βράδυ και πάλι το πρωί και ξανά μια νέα επανάληψη του σκηνικού μέχρι μια μέρα που απο τον δρόμο θα ακουστεί η φωνή του εφημεριδοπώλη ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται . Αρκεί αυτή η μέρα για να αλλάξει την καθημερινότητα των χαρακτήρων μας ; Και αν ναι ποια μεριά θα πάρουν για να ζήσουν Ελεύθεροι ; Εσείς με ποία πλευρά θα πηγαίνατε; Η συνέχεια επί σκηνής.

Info:

Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιουνίου, Ώρα : 21:15
Θέατρο «Προκόπειο» Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς (Καραμαούνα 29 Καλάμαριά )
Εισιτήριο : Αντί εισιτηρίου εισόδου, οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Καλαμαριάς.

Έκθεση φωτογραφίας “Looking Through” στη νέα παραλία

Η Ε’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η φωτογράφος κ. Μαρία Θαμνίδου σας προσκαλούν στην έκθεση φωτογραφίας "Looking Through". Μια συναρπαστική εκπαιδευτική χρονιά κλείνει με την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Looking Through", από τους μαθητές του τμήματος Φωτογραφίας των εργαστηρίων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Η έκθεση φιλοξενείται μέχρι και το Σάββατο 17/6 στο γυάλινο περίπτερο "ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ" Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στο (ύψος Καλλιδοπούλου) και είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Η έκθεση φωτογραφίας "Looking Through" έρχεται να ενώσει διαφορετικές ματιές και διαφορετικά είδη φωτογραφίας. Ο κόσμος του καθενός επαναπροσδιορίζεται είτε κοιτώντας ένα λουλούδι, ένα τοπίο είτε έναν άνθρωπο. Το ίδιο το μέσο, αυτό της φωτογραφίας, ενώνει όλους αυτούς τους κόσμους και σας καλεί να τους εξερευνήσετε.

Ο Αύγουστος Κορτώ στο βιβλιοπωλείο "Κωνσταντινίδης"

Ένας από τους πιο αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς, ο Αύγουστος Κορτώ, θα βρίσκεται το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 13.00, στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο συγγραφέας δίνει ραντεβού σημερα, στο κατάστημα της οδού Μητροπόλεως 92, για να συζητήσει με τους αναγνώστες του και να υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου "Ρένα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ποντιακές εκδηλώσεις στο Ωραιόκαστρο

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή18 Ιουνίου, στο ανοιχτό αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου και στο «Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ωραιοκάστρου» και περιλαμβάνουν θεατρική παράσταση, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από διάφορα μέρη του ελληνισμού –και κυρίως τον Πόντο– και ποντιακά γλέντια.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 20.30, στο «Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο» θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ανατολική Ρωμυλία. Θα τους παρουσιάσουν σύλλογοι από το Άβατο Ξάνθης, το Ερατεινό Καβάλας, την Αδριανή Δράμας και δύο τμήματα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων. Θα προηγηθούν δημοτικά τραγούδια από τη χορωδία των διοργανωτών και η βραδιά θα κλείσει με ποντιακό γλέντι.

Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 20.30μ θα παρουσιάσουν ποντιακούς χορούς, τα δύο παιδικά τμήματα και τα δύο τμήματα ενηλίκων της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων. Θα προηγηθεί η ποντιακή χορωδία των διοργανωτών και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με ποντιακό γλέντι. Θα τραγουδήσει ο Βασίλης Τοπαλίδης, λύρα θα παίξει ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης και νταούλι ο Αλέξης Ανδρεάδης. Ο Θόδωρος Κοτίδης θα τραγουδήσει και θα παίξει λύρα.

Στις εκδηλώσεις θα υπάρξει και λαχειοφόρος αγορά. Θα κληρωθεί ένα mountain bike, το οποίο είναι προσφορά της εταιρείας «Παλαπλάς ΑΕ».

Παρέλαση Υπερηφάνειας του 6ου Thessaloniki Pride

Με σύνθημα «Έλα όπως είσαι» άρχισαν την περασμένη Πέμπτη οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride», οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 19:30, με τη μεγάλη παρέλαση.

Στόχος του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι να υπενθυμίσει πως κάθε άτομο έχει δικαίωμα να υιοθετεί και να συμπεριφέρεται με όποια ταυτότητα και έκφραση φύλου το αντιπροσωπεύει, σεβόμενο το ανάλογο δικαίωμα και των υπολοίπων.

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας δίνουν ραντεβού στον Λευκό Πύργο και η παρέλαση πρόκειται να ξεκινήσει στις 19.30.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου:

- 12:00-18:30 PRIDE FAIR

Info kiosks, body painting, παιχνίδια, εργαστήρια, ζωντανή βιβλιοθήκη κ.ά.

- 18:30-19:30 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

- 19:30-21:30 PRIDE PARADE

- 21:30-00:30 PRIDE CONCERT

To αγόρι μέσα στο Σπίτι

Σκοτεινός ερωτικός μονόλογος: "Δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Δεν είναι ευγενικό, το ξέρω, άλλωστε εκείνη σας καλεί κάθε φορά, αλλά δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Η παρουσία σας σ’ αυτό το σπίτι επιβεβαιώνει απλώς την απόλυτη μοναξιά της. Επιβεβαιώνει την απόλυτη απουσία μου. Κάνει πιο πραγματικό αυτό που συνέβη κι έτσι κάθε φορά που έρχεστε εδώ, εγώ το ζω κάθε φορά, πάλι και πάλι. Πόση καταδίκη μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Πόση κόλαση μπορούμε να στηρίξουμε στη ραχοκοκαλιά μας; Σας το λέω εγώ: άπειρη. Στη πραγματικότητα δεν έχουμε όρια, γιατί δεν έχουμε, δυστυχώς, καμία επιλογή. Δεν υπάρχει μέτρο, ούτε τέλος για τη φρίκη.

Δεν υπάρχει τέλος για τον πόνο".

Info:

Μπενσουσάν Χαν Εδέσσης 6 (‘Ανω Λαδάδικα)

Σάββατο 17 Ιουνίου στις 21:00
Κυριακή 18 Ιουνίου στις 21:00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936536383
(Η παράσταση είναι διαδραστική και οι θεατές παρακολουθούν όρθιοι και περιηγούμενοι στα δωμάτια του Μπενσουσάν).

"Μια ζωή την έχουμε" στο Mediterranean Cosmos

Το Mediterranean Cosmos σας περιμένει έως τις 15 Ιουλίου με τις πιο ξεχωριστές βραδιές και άκρως καλοκαιρινή διάθεση στην εξωτερική πλατεία.

Διασκεδάζουμε με μουσικοθεατρικές παραστάσεις, Astrococktail party, Wine Festival, βραδιές Stand-Up Comedy, φεστιβάλ μικροζυθοποιίας... Αλλά και επιλεγμένα cocktail με 5€!

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 20.30 θα παρουσιαστεί η Μουσικοθεατρική παράσταση «Μια ζωή την έχουμε».

Η μουσική σκηνή της TheatrAction έχει ετοιμάσει την παραγωγή «Μια ζωή την έχουμε» με οχτώ ηθοποιούς – μουσικούς, που είναι βασισμένη σε διασκευασμένα κωμικά στιγμιότυπα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, επενδυμένα με ζωντανή μουσική των νοσταλγικών μελωδιών τους. Πρόκειται για μία συρραφή αποσπασμάτων των έργων: Μια ζωή την έχουμε, Υπάρχει και φιλότιμο, Μαυρογιαλούρος, Θανασάκης ο Πολιτευόμενος, Η Κόρη μου η σοσιαλίστρια, Ο Μπακαλόγατος, Μια Ελληνίδα στο χαρέμι, Οι Θαλασσιές οι χάντρες, Το Ανθρωπάκι και πολλών άλλων, καθώς και τραγουδιών του Χατζιδάκη, του Θεοδωράκη, του Ξαρχάκου, του Χιώτη, του Ζαμπέτα, του Πλέσσα κ.α.

Beer Festival στα Λαδάδικα

Ένα τριήμερο με άφθονη μπύρα και καλή μουσική υπόσχονται οι διοργανωτές του Beer Festival, στα Λαδάδικα. Η 6η διοργάνωση είναι γεγονός. Η αρχή έγινε την Πέμπτη και το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Ιουνίου, με γνωστούς dj's στα decks.

Beer there όπως λένε και οι διοργανωτές, οι οποίοι καλούν το κοινό στα καταστήματα της οδού Αιγύπτου. Από το βραδάκι, μέχρι το άλλο πρωί!

Σάββατο 17.6 // Stelios Papadopoulos (Cult Battles crew)
+ opening set Andreas Kosiaris + Sia Green (Radio Nowhere)

Πάνος Κιάμος και Νίκος Κουρκούλης στο Politia Live Clubbing

Πάνος Κιάμος και Νίκος Κουρκούλης μαζί στη σκηνή, στο Politia Live Clubbing. Oι δύο άντρες υπόσχονται ξεχωριστές βραδιές, με πολύ κέφι και γνωστές αγαπημένες επιτυχίες.

Info:

Politia Live Clubbing14o χλμ Θεσ/νίκης Μηχανιώνας, περιοχή αεροδρομίου.

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο.

Τηλέφωνο κρατήσεων 2310486956

Τιμή φιάλης: 150 ευρώ/4άτομα, μισή φιάλη ή φιάλη κρασί 80 ευρώ/2άτομα.
Φοιτητική προσφορά 130 ευρώ/6άτομα , μισή φιάλη 70 ευρώ/3άτομα.

"Πήτερ Παν" στο Ράδιο Σίτυ

Οι Σχολές χορού Let’s Dance παρουσιάζουν το μαγικό χοροθεατρικό μιούζικαλ του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι Πήτερ Παν. Ένα ανέμελο και σκανδαλιάρικο παιδί με υπερφυσικά χαρίσματα που αρνείται να μεγαλώσει. Ζει τα αιώνια παιδικά του χρόνια σ’ ένα απομονωμένο μικρό νησί, τη Χώρα του Ποτέ Ποτέ. Νεράιδες, Ινδιάνοι, και χαμένα παιδιά είναι οι παρέες του και πάντα τον βοηθούν στις μάχες με τους πειρατές. Ένας μαγικός κόσμος ζωντανεύει στην σκηνή με μαγικά σκηνικά, χορό, θέατρο και τραγούδι.

Info:

Κυριακή 18 Ιουνίου στις 11:00
Θέατρο Ράδιο Σίτυ, Λεωφόρος Βασ. Όλγας 11 – Παρασκευοπούλου 9 (περιοχή Φαλήρου) Τηλ.: 2310-824970, 2310-819153.
Είσοδος: 10 ευρώ

Εγκαινιάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος

Μια πανέμορφη ζώνη με σμάλτο από τον μακρινό Πόντο, που έχει επάνω της το δικέφαλο αετό, ένα ιστορικό κεραμικό πιάτο από την τουρκική Κιτάχεια και ένα παλιό άροτρο από το Πανόραμα που χρονολογείται στη μεταπολεμική Ελλάδα. Αυτά είναι μόλις τρία από τα συνολικά 732 εκθέματα που περιλαμβάνονται στο Λαογραφικό Μουσείο, που ανοίγει τις πόρτες του στο κέντρο του Πανοράματος.

Μια λαογραφική και εθνολογική έκθεση με εκατοντάδες σπάνια εκθέματα από διάφορα σημεία του κόσμου: από τον Πόντο, τη Νότια Ρωσία, τα Βαλκάνια αλλά και την Ελλάδα. Από τα μέρη όπου ταξίδεψαν οι δωρητές της έκθεσης, η Αφροδίτη και ο Νίκος Τελίδης. Δύο Πανοραμίτες που σε όλη τους τη ζωή συγκέντρωσαν ενδιαφέροντα λαογραφικά αντικείμενα, δημιουργώντας ένα δικό τους «έργο ζωής», το οποίο δώρισαν στον δήμο για να στολίζει τη μόνιμη Λαογραφική Έκθεση Πανοράματος που εγκαινιάζεται την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 11 το πρωί από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Τα εκθέματα φιλοξενούνται στο πρώην Πνευματικό Κέντρο Πανοράματος το οποίο ο δήμος αναμόρφωσε πλήρως σε σύγχρονο Λαογραφικό Μουσείο. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία έργο συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ και αφορούσε στην ανακαίνιση του κτιρίου.

Τhessbrunch by the pool στο Skybar του The Met Hotel

Το Thessbrunch συνεχίζεται και το 3ο στη σειρά Brunch με γεύση Θεσσαλονίκης θα σερβιριστεί την Κυριακή 18 Ιουνίου, στο Skybar του The Met Hotel.

Το brunch έρχεται να καλύψει το ενδιάμεσο από το breakfast ως το lunch, από όπου πήρε και το χαρακτηριστικό όνομά του. Μαζί με το Θες από το Θέλεις, ή αλλιώς το Thess από την αγγλική ονομασία Thessaloniki, δημιουργήθηκε το thessbrunch, μία φρέσκια γαστρονομική πρόταση των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης.

Το μενού του 1oυ Τhessbrunch by the pool είναι πλούσιο και περιλαμβάνει σαλάτες, ντρέσσινγκ, συνοδευτικά, antipasti buffet, ζεστά εδέσματα, ποικιλία ψωμιών, omelet corner, breakfast corner, αλλά και μπουφέ γλυκών.

Για να γευτείτε περισσότερα εντυπωσιακά πιάτα, δεν έχετε παρά να βάλετε τα μαγιώ σας, να πάρετε αντιλιακά και να ζήσετε μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία με πανοραμική θέα της πόλης, 360 μοίρες, στο Skybar!

Info:

The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48
Τιμή κατ’ άτομο: €20 / Στην τιμή περιλαμβάνεται και η χρήση της πισίνας
Κυριακή 18 Ιουνίου, 12:00 – 16:00
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 017000

Bark in the Park στο Ελαιόραμα Πυλαίας

Θέλετε να διασκεδάσετε παρέα με το σκύλο σας; Η 1η γιορτή φιλοζωίας «Bark in the Park» είναι γεγονός! O Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Doggo, την πιο fun πλατφόρμα κοιν. δικτύωσης για σκύλους, διοργανώνει μια εκδήλωση για τα αδεσποτάκια του Δήμου και φυσικά όλα τα κατοικίδια. Πότε; Την Κυριακή 18 Ιουνίου, από τις 11.00 έως τις 20.00 στο Ελαιόρεμα Πυλαίας.

Ελάτε για να δείτε τη φωτογραφική έκθεση «Τα αδεσποτάκια μας» του φωτογράφου G.Zondi. Πρωταγωνιστές θα είναι τα αδέσποτα του Δήμου αλλά και των φιλοζωικών οργανώσεων «Αγάπη» και «Αδέσποτος Πλανήτης».

Ψάχνετε σκυλάκι; Στη γιορτή θα σας παρουσιάσουμε το νέο μέλος της οικογένειας σας και θα το πάρετε σπίτι σας με ΔΩΡΟ την τροφή 6 μηνών, από τις εταιρείες ζωοτροφών Sam’s Field και Eukanuba! Κι αν πεινάσετε κάντε μια στάση στο λαχταριστό μπουφέ για σκύλους με λιχουδιές της Doca Hellas αλλά και της 1ης κουζίνας για τετραποδάκια, Pet Eat. Γιαμ!

Τhe place to be της εκδήλωσης, το Dog Park, το οποίο θα φιλοξενήσει δραστηριότητες agility με την ομάδα 4dogs, καλλιστεία αδέσποτων σκύλων αλλά και θα μεταμορφωθεί σε παιχνιδότοπο για τα κατοικίδια σας, με περίφραξη για να τα αφήνετε ελεύθερα. Στόχος; Nα ξεφαντώσει ο δικός σας σκύλος παρέα με τους υπόλοιπους τετράποδους επισκέπτες!

Επίσης, στο καταπράσινο Ελαιόρεμα θα βρείτε οργανωμένο παιδότοπο, για δημιουργική απασχόληση, φιλοζωικά παιχνίδια, storytelling και άλλες διασκεδαστικές δράσεις για το παιδί σας, από την μοναδική ομάδα του Κids Fun Factory! Περίπτερα από pet shop, grooming centers και ομάδες του χώρου θα σας προσφέρουν δωρεάν δείγματα, δώρα, συμβουλές και υπηρεσίες, για όλη την ημέρα!

Τέλος, μη χάσετε το Σαλονικιό τροβαδούρο του Folk & Roll, Joey, να κλείνει την εκδήλωση με μια δίωρη συναυλία! Mια ημέρα πραγματικά αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας...

H είσοδος είναι ελεύθερη!

Προσέλευση: Οδικώς από τον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Πυλαία με το Πανόραμα, οδός Προφήτου Ηλία, ακολουθώντας τη σχετική σήμανση. Με λεωφορείο της γραμμής 11 ή 58 στις στάσεις Γέφυρα ή Παλαιό Τέρμα Πυλαίας, από τις οποίες το Ελαιόρεμα απέχει 5-7 λεπτά.

Γιορτή Κερασιού στα Πετροκέρασα

Την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γιορτή Κερασιού στα Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης, την οποία διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος Μ.Α.Σ. Ομβριανός. Την παραμονή της γιορτής, Σαββατο 17 Ιουνίου, θα προηγηθεί θεατρική παράσταση στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 9 μ.μ., με το έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» από τον θεατρικό θίασο του Γιάννη Μαλούχου.

Η παράσταση (που είναι μια προσφορά της Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης-Αθλητισμού-Παιδείας του Δήμου Λαγκαδά) θα είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ αντί εισιτηρίου καλούνται οι θεατές να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και χαρτικά και είδη προσωπικής υγιεινής τα οποία θα συλλέξει ο τοπικός σύλλογος Μ.Α.Σ. Ομβριανός ,και προορίζονται για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαγκαδά, στον οποίο ανήκουν διοικητικά τα Πετροκέρασα.

Τα Πετροκέρασα είναι ένας από τους πολύ λίγους εναπομείναντες παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς της χώρας, από τους παλαιότερους ιστορικά, και σε υψόμετρο 580 μέτρων στους βορεινούς πρόποδες της οροσειράς Χορτιάτη-Χολομώντα.

Οι επισκέπτες καλωσορίζονται στην γιορτή με δωρεάν πετροκέρασα, ενώ μπορούν να περιηγηθούν στα σοκάκια του χωριού αλλά και να απολαύσουν την τοπική κουζίνα κάτω από τα θεόρατα πλατάνια της Πλατείας, όπου θα γίνει και το γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Θα χορέψουν τα δύο χορευτικά τμήματα του ΜΑΣ Ομβριανός (παιδικό και ενηλίκων),ενώ φέτος θα συνοδέψει στο γλέντι και ο Χορευτικός όμιλος της Γαλάτιστας!

Όπως σε κάθε αντίστοιχη εκδήλωση, παραγωγοί του χωριού μαζί με παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα της περιοχής: κεράσια, ρόδια, μήλα, φλαμούρι, ρίγανη, μέλι, τσίπουρο, κρασί, γλυκά κουταλιού, λικέρ, κ.ά. Την ίδια μέρα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν και τον πρόσφατα αναπαλαιωμένο Πετρόμυλο των Πετροκεράσων, δίπλα ακριβώς στην κεντρική πλατεία.

Το «Antetokounbros Event» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Το «Antetokounbros Event» επιστρέφει και φέτος στη Θεσσαλονίκη. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την πρωτοβουλία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στις 19.00, στο «Nick Galis Hall» και καλωσορίζει εκ νέου τους αδελφούς Αντετοκούνμπο, τους πρεσβευτές της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού στο εξωτερικό.

Σχεδόν 7.000 Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης, αποθέωσαν πέρυσι τα αδέρφια Αντετοκούνμπο που με το αστείρευτο ταλέντο τους, την απλότητα του χαρακτήρα τους και την αγάπη τους για την πατρίδα τους, την Ελλάδα, προσέφεραν ένα ονειρεμένο αθλητικό θέαμα στο Nick Galis Hall. Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο τιμούν και πάλι την πόλη και προσκαλούν τον κόσμο σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης θα μοιραστούν το παρκέ με τους Δήμο Ντικούδη, Νίκο Χατζηβρέττα, Μιχάλη Κακιούζη, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Κώστα Τσαρτσαρή, Νίκο Ζήση, Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη, οι οποίοι όπως το 2005, θα έχουν στον πάγκο τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Sykies Fest

Ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων που θα αναδεικνύει πτυχές του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, γεννιέται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Συκεών. Πρόκειται για το Sykies Fest, το τριήμερο φεστιβάλ το οποίο κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 18 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Με πεδίο δράσης την Πολιτιστική Γειτονιά (πάρκο Ελπίδος, Συκιές) και το Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Κ.Κουν), τοπικοί παραδοσιακοί σύλλογοι, μουσικά και θεατρικά σχήματα θα ξετυλίξουν το... κουβάρι της ιστορίας που «γέννησε» την περιοχή αναδεικνύοντας τις πολιτιστικές ρίζες του τόπου μας, αλλά και τη σύνδεσή τους με τις πολυποίκιλες πτυχές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Το πρώτο Sykies Fest θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας-Συκεών, της Νεανικής Χορωδίας του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Ρεμπέτικης Κομπανίας του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, του ART MATES Theater Group, του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης, της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης και του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία τη, Κυριακή 18 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. να παρακολουθήσει μία δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση, μετακινούμενο σε δέκα διαφορετικά σημεία, παρακολουθώντας παράλληλα τον τρόπο εγκατάστασης αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων κατά την ιστορική περίοδο 1917-1945. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει μια προσπάθεια αναβίωσης των γεγονότων της πυρκαγιάς του 1917, της εγκατάστασης των προσφύγων καθώς και μία ιστορική αναδρομή στις συνήθειες, στα ήθη και τα έθιμα που μεταφέρθηκαν από τα παράλια της Μικράς Ασίας, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη, τον Πόντο και την Καππαδοκία. Το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τη συνεργασία πολλών φορέων, μας υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο με τη συμμετοχή 174 εθελοντών χορευτών, μουσικών και ηθοποιών.

"EKKLHSIAZOUSAI" από τις Σχολές χορού Let’s Dance

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές κωμωδίες του Αριστοφάνη, μέσω της οποίας καυτηριάζει την αδιέξοδη πολιτική κατάσταση στη χώρα, παρουσιάζουν οι Σχολές Χορού Let's Dance Στη συγκεκριμένη διασκευή από τις Εκκλησιάζουσες, οι ήρωες ακροβατούν ανάμεσα στη σύγχρονη και αρχαία εποχή με κυρίαρχα στοιχεία της παράστασης το χορό, το τραγούδι και την μεταμφίεση.

Info:

Κυριακή 18 Ιουνίου στις 20.00
Θέατρο Ράδιο Σίτυ, Λεωφόρος Βασ. Όλγας 11 – Παρασκευοπούλου 9 (περιοχή Φαλήρου)
Είσοδος: 10 ευρώ

The Last Sunday Market by Χρωματοσκόπιο

Tο Χρωματοσκόπιο συνεχίζει τα Κυριακάτικα Μάρκετ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας στο Rover Bar το θεματικό Sunday Market!

Είκοσι από τους πιο δυνατούς, μοναδικούς και διαφορετικούς εκθέτες θα βρίσκονται τις προγραμματισμένες μας Χρωματοσκοπικές Κυριακές στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Rover Bar, στα Λαδάδικα.

Ρούχα, υποδήματα, κοσμήματα, αξεσουαρ, παιδικά, ξυλόγλυπτα, γυαλιά, διακόσμηση, τσάντες, καλλυντικά, κεραμικά και ότι δε μπορείς να φανταστείς από τις νέες τάσεις, σ’ένα από τα πιο καινοτόμα μάρκετ της χώρας, μαζί με τ’ απογευματινά Απεριτίφ και κοκτειλ του Rover σε σπεσιαλ τιμές.

Info:

Κυριακή 18 Ιουνίου
Rover Bar, Σαλαμίνος 6
ΔΩΡΕΑΝ είσοδος
Από τις 14.00 μέχρι αργά το βράδυ

"Ανθισμένες μανόλιες" στην πλατεία Μενεμένης

Η Θεατρική Κατακόμβη παρουσιάζει την δραματική κωμωδία Ανθισμένες Μανώλιες του Robert Harling. Οι ζωές εννιά γυναικών συναντιούνται, εκτυλίσσονται μέσα στη μεστή καθημερινότητα, εξελίσσονται, δοκιμάζονται, αντέχουν στο πέρας των χρόνων, ανθίζουν, γίνονται ατσάλινες Steel Magnolias. Oι διαπροσωπικές, καρμικές σχέσεις, η φιλία τους είναι μαγικές. Σχέσεις μοναδικά όμορφες, κυκλοθυμικές, μοναδικά εξοντωτικές! Σχέσεις ευλογημένες. Η κάθε μία είναι μοναδική, είναι η μητέρα, η κόρη, η φίλη, η αδελφή μας. Είναι ο ίδιος ο εαυτός μας. Πρόκειται για σπάνιο θεατρικό είδος, τη δραματική κωμωδία. Απολαύστε το και βρείτε τα κοινά της δικής σας ζωής.

Info:

Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 21:00
στην Κατακόμβη του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής, Πλατεία Μενεμένης.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, mediterranean cosmos, νικος κουρκουλης, pet shop, ελλαδα, ιουνίου, info, νέα, βιβλιοπωλείο, bike, προσφορες, pride, cosmos, party, wine, festival, cocktail, αιγυπτος, cult, opening, set, sia, green, radio, live, χλμ, φιάλη, dance, θεατρο, τηλ, ρωσία, pool, hotel, θες, σαλατα, buffet, fun, δωρο, doca, hellas, pet, dog, σκύλος, factory, shop, joey, σαββατο, nick, συμμετοχή, art, group, ιεκ, αλφα, market, rover, αξεσουαρ, κοκτειλ, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, μετρο, Ινδικοί χοροί, ωραριο καταστηματων, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, παρελαση θεσσαλονικη, Καλή Χρονιά, θανασης γιαννακοπουλος, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, hot dog, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2016, γιορτη σημερα, ξανα, δημοτικα τραγουδια, doca, παρελαση, αδεσποτα, διακοσμηση, ροδια, ρωσία, αλφα, αξεσουαρ, αφροδιτη, γλυκα, δουλεια, δωρα, δωρεαν, θρακη, ιεκ, κωμωδιες, λυρα, μητερα, μουσικη, νησι, παιχνιδια, προγραμμα, ραδιο, ριγανη, σαλατες, σχολες, τραγουδια, φιλια, ωρα, pet shop, αγαπη, αγορα, αυγουστος, ανδρεαδης, αρχαια, ατομο, βαλκανια, βορεια, βραδια, βραδυ, βρειτε, βρισκεται, γεγονος, γειτονια, γευση, γεφυρα, γινει, γινονται, γυαλια, γλεντι, δυνατοτητα, δημος, δυστυχως, δειτε, διημερο, δωματια, δωρο, εαυτος, εγινε, εθιμα, ευκαιρια, ευρω, ηθη, υπαρχει, εκθεση, εκθεσεις, εκφραση, ενδιαφεροντα, ενεργα, εποχη, επιτυχια, ερχεται, ευοσμος, τεχνη, ζωη, ζηση, ζησετε, ζωης, ζωνη, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρεσια, υπηρεσιες, ηρωες, η φωνη, θεα, θες, ιαπωνικη, ινδιανοι, ιστορικο, καππαδοκια, εκδοσεις, κερασια, κουζινα, κυκλος, κιαμος, κοκτειλ, κοσμηματα, κρασι, κωμωδια, κωνσταντινιδης, λαδαδικα, λεωφορειο, λεωφορος, λικερ, λιχουδιες, μακεδονια, ματια, μελι, μιουζικαλ, μικρο, μοιρες, μοναξια, μπυρα, μπορεις, μαρια, νεραιδες, νικο, ομαδα, παντα, οδος, ομιλος, ονομα, ορια, παιδικα, παιδι, παιδια, παρουσιαση, πεδιο, πειρατες, πεμπτη, πητερ παν, πιατα, ποντιακα, πορτες, πρωταγωνιστες, πρωινο, πρωι, πυλαια, ραντεβου, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκύλος, σπιτι, συγχρονο, συλλογοι, σχηματα, ταυτοτητα, τιμη, τηλ, τρια, τριτη, τριημερο, τσαντες, τσιπουρο, υψομετρο, φεστιβαλ, φυσικα, φιάλη, φωνη, φορα, χαντρες, χιουμορ, χλμ, ψησιμο, green, group, αντρες, fun, αγορι, art, dance, bike, buffet, cocktail, cosmos, δημοτικα, δικαιωμα, ειδη, ενωση, festival, γιορτη, γυαλινο, χιωτη, hellas, hotel, χωρα, ιουνίου, joey, shop, κειμενα, κωμικα, κυριακη, λευκο, nick, λουλουδι, pet, mediterranean cosmos, market, dog, ομαδες, opening, pool, pride, party, rover, set, sia, σκηνη, σκηνικα, ταξιδι, θανασης, υγειας, wine
Τυχαία Θέματα