Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι προβολές στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα από 20 έως 26 Δεκεμβρίου στις αίθυσες Ολύμπιον και την Αποθήκη 1 θα προβληθούν:

Το πολυαναμενόμενο ψυχολογικό δράμα Το ξέρουν όλοι του βραβευμένου με Όσκαρ Ασγκάρ Φαραντί, με τους Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ (αίθουσα

Ολύμπιον, πρεμιέρα 25/12)

Το φιλμ Ποιος θα σου τραγουδήσει του Κάρλος Βερμούτ, ένα πολυφωνικό άσμα για τις μεταμορφώσεις της ταυτότητας και για τα πρόσωπα που δείχνουμε στους λίγους και στους πολλούς (αίθουσα Σταύρος Τορνές).

Τα εξαιρετικά animation μικρού μήκους του Ζαν Λικ Γκρανζόν, Οι τέσσερις εποχές του Λεόν, σε μια κυριακάτικη προβολή για όλη την οικογένεια, στο πλαίσιο του Kids Love Cinema (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Επίσης συνεχίζονται:

Το αριστουργηματικό Roma του Αλφόνσο Κουαρόν, μεγάλου νικητή του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας (αίθουσες Ολύμπιον και Σταύρος Τορνές).

Το απολαυστικό φιλμ του Σταύρου Τσιώλη Γυναίκες που περάσατε από δω, ένα «ακίνητο» road movie με εκλεκτούς περαστικούς, που ολοκληρώνει την τριλογία των «Γυναικών» (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).

Το συναρπαστικό φιλμ Κλέφτες καταστημάτων του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Έντα, μεγάλου νικητή του Χρυσού Φοίνικα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Η σιωπηλή επανάσταση του Λαρς Κράουμε, ένα συγκινητικό κεφάλαιο της μεταπολεμικής Γερμανίας, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).

Η αριστουργηματική ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι Ψυχρός πόλεμος, που τιμήθηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών και απέσπασε την περασμένη εβδομάδα πέντε βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Καλύτερης Ευρωπαίας Ηθοποιού και Καλύτερου Μοντάζ) (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).

Την παραμονή Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, οι αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα είναι κλειστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα