Οι πρώτες εικόνες από τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν και ο διάλογος μπροστά στις κάμερες (VIDEO)

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η διμερής συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν μάλιστα βιαστικός ζητώντας απο τα τηλεοπτικά συνεργεία να αφήσουν μόνους τους δύο ηγέτες, ώστε να πραγματοποιηθεί

η κρίσιμη συνάντηση τους.

Μετά τις χειραψίες που έσπευσαν να απαθανατίσουν φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Ερντογάν λέει "Και τώρα αν μας αφήσετε μόνους, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη διμερή μας συνάντηση".

Αμέσως μετά, ο Τούρκος Πρόεδρος, στρέφεται προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για να πάρει και την συγκατάθεση του, ρωτώντας τον "ΟΚ;"

Ο κ. Τσίπρας θα θέσει επί τάπητος την απελευθέρωση των δύο Eλλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί τέσσερις μήνες στην Αδριανούπολη, δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν, που τον προηγούμενο μήνα εξελέγη στην εκτελεστική προεδρία της Τουρκίας, αναμένεται να αντιπαρέλθει με αρκετά παράπονα που έχει διατυπώσει η Άγκυρα, όπως η μη έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να θίξουν επίσης το Κυπριακό, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα την Τρίτη και της δήλωσής του πως δεν θα επιτρέψει οι τουρκοκύπριοι να γίνουν θύματα ελληνοκυπριακού κράτους.

Ο κ. Ερντογάν δεν αποκλείεται να θίξει και το ζήτημα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, η οποία δεν έχει κατορθώσει να ενταχθεί στα μητρώα σωματείων στην Ξάνθη. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε χθες το βράδυ, παραμονή της συνάντησης, αιχμηρή ανακοίνωση για το ζήτημα.

Δείτε το βίντεο από το iha:

Keywords
Τυχαία Θέματα