Οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης ταξιδεύουν στα Βαλκάνια με τον γαστρονομικό οδηγό και το καλάθι της πόλης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Παρουσιάστηκε σήμερα ο 2ος Γαστρονομικός Oδηγός της Θεσσαλονίκης από το 8ο Thessaloniki Food Festival, το οποίο συμμετέχει στην 27η Detrop Boutique, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη ΔΕΘ.

Ο Γαστρονομικός αυτός οδηγός, όπως προϊδεάζει από

την ονομασία του, «Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης», περιλαμβάνει συνταγές οι οποίες αναδεικνύουν τα πιάτα της πόλης στη σύγχρονη εποχή.

Το ξεχωριστό σε ό,τι αφορά την επιλογή των συνταγών που αποτελούν τον οδηγό εαυτό είναι ότι δεν επιλέχθηκαν από κάποια ομάδα σεφ αλλά από τον πιο αυστηρό κριτή σε ό,τι αφορά τη γαστρονομία: το κοινό. Ειδικότερα, οι συνταγές προέκυψαν από ψηφοφορία που διεξήχθη μέσα από την ιστοσελίδα του Thessaloniki Food Festival και στην οποία έλαβαν μέρος σχεδόν 50.000 άτομα.

Μεταξύ των συνταγών που δεσπόζουν στον Γαστρονομικό Οδηγό είναι ο Βουβαλίσιος Καβουρμάς με Χόρτα και Κουλούρι Θεσσαλονίκης, το Μοσχαρίσιο Κότσι με Κριθαράκι, το Αρνάκι Ραγού με Μελιτζάνες και Κασερένια Κρέμα καθώς και η Χοιρινή Πορκέτα με Κρέμα Τραχανά.

Πέρα από την παρουσίαση του 2ου Γαστρονομικού Οδηγού της πόλης, στο πλαίσιο της ίδια έκθεσης παρουσιάστηκε και το νέο Thessaloniki Food Basket. Στόχος του καλαθιού αυτού είναι να προβάλει την τοπική παραγωγή και πλευρές της τοπικής κουζίνας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μετά την περσινή επιτυχία που γνώρισε τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, το καλάθι φέτος εμπλουτίσθηκε με νέα προϊόντα προκειμένου να συνεχίσει την αποστολή του.

Το φετινό Thessaloniki Food Basket περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυγά, μπιφτέκι κοτόπουλο, κασέρι σοχού, παρθένο ελαιόλαδο, κριτσίνια, πάστα ελιάς και αρωματικό ρύζι και είναι έτοιμο να διαδώσει τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για το εγχείρημα του Thessaloniki Food Basket, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Σπύρος Πέγκας, ανέφερε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που παρουσιάζουμε το καλάθι των τοπικών προϊόντων. Όπως έχουμε η πει από την πλευρά του δήμου μας ενδιαφέρει όλη η αλυσίδα, οριζόντια και κάθετα που κινείται γύρω από τη γαστρονομία της πόλης. Έτσι λοιπόν θέλουμε από δω και μπρος να εμφανίζουμε πολιτικές υγιεινής διατροφής, παραγωγής κλπ και λιγότερο happenings και events. Άρα σε ένα συνδυασμό του καλαθιού των τοπικών προϊόντων των chef ambassadors και όλων των άλλων ενεργειών, θέλουμε να βγάζουμε την τοπική γαστρονομία προς τα έξω».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως μετά την Αθήνα και το Βερολίνο, επόμενες στάσεις του καλαθιού με τα τοπικά προϊόντα της Θεσσαλονίκης να είναι οι χώρες των Βαλκανίων, με τα Σκόπια και τη Σόφια να είναι οι πρώτοι πιθανοί προορισμοί.

Από τη σημερινή παρουσίαση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι τρεις chef ambassadors 2018, οι οποίοι ξεχώρισαν για την αγάπη και το μεράκι τους για την τοπική κουζίνα. Πρόκειται για τους Δημήτρη Τασιούλα, Αντώνη Μουστάκη και ο Λάμπρο Ρώσσιο οι οποίοι και θα βοηθήσουν με το ταλέντο τους στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα