Οι Έλληνες ομογενείς αποθεώνουν τον Αντετοκούνμπο: Μας ταξιδεύει στην ελληνική κληρονομιά μας!

Οι αγώνες του Αντετοκούνμπο αποτελούν πόλο έλξης της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ. Εκατοντάδες Έλληνες συγκεντρώνονται στα γήπεδα που αγωνίζεται ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και ο Nick Friedell του ESPN παρουσίασε μια σειρά από μαρτυρίες συμπατριωτών μας, εξηγώντας πως η μεγάλη διαφορά του Γιάννη με τον ΛεΜπρόν ή τον Κάρι είναι ότι

ο Greek Freak κουβαλάει μια χώρα σε κάθε του βήμα.

«Ο Μάικ Σερεμέτις και ο γιος του, Τέο περιμένουν την κατάλληλη στιγμή ώστε να βγάλουν μια φωτογραφία... Στα 10' πριν από τον απογευματινό αγώνα των Μπακς με τους Νετς, πατέρας και γιος φορούν τα μπλε t-shirts με τη φιγούρα του Greek Freak και στέκονται λίγες σειρές μακριά από το παρκέ του Barclays Center προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή του παίκτη για τον οποίο συγκεντρώθηκαν δεκάδες άνθρωποι ώστε να θαυμάσουν από κοντά! Ο Μάικ βρίσκει την ευκαιρία και απαθανατίζει τον Τέο ο οποίος στέκεται υπερήφανα δίπλα στον μπασκετικό του ήρωα και τον αγκαλιάζει!

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, τα μέλη της οικογένειας Σερεμέτις είναι ορισμένοι μόνο από τους εκατοντάδες Έλληνες που έκαναν... απόβαση στην έδρα των Νετς ώστε να φωνάξουν για τον παίκτη που έχει εξυψώσει το παιχνίδι εντός κι εκτός γηπέδων. Η επίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι τεράστια, το ίδιο και η ικανότητά του να ενώνει τόσους ανθρώπους γύρω του. "Ο Γιάννης μας ταξιδεύει πίσω στην κληρονομιά μας!" εξηγεί ο Μάικ βλέποντας τον Αντετοκούνμπο να ανεβαίνει επίπεδο στο ΝΒΑ. "Τον έχουμε αγκαλιάσει σαν έναν δικό μας άνθρωπο".

Ο Κώστας Μπέσκος δεν μπορούσε να κρύψει την υπερηφάνεια του το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Στο ημίχρονο του αγώνα, ο μεσήλικας φίλαθλος στάθηκε δίπλα του και ζήτησε από έναν άγνωστο να τους βγάλει φωτογραφία. Ο Μπέσκος φορούσε μια πράσινη φανέλα του Αντετοκούνμπο και κρατούσε μια ελληνική σημαία και βρέθηκε στους δυο αγώνες του Γιάννη κόντρα στους Νετς και τους Νικς για να τον υποστηρίξει, αισιοδοξώντας ότι ο 23άχρονος θα αποφασίσει να παίξει για την ελληνική Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020!

Ο τραυματισμός του Γιάννη προκάλεσε διάφορες αντιπαραθέσεις στην Ελλάδα καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία κατηγόρησε τους Μπακς και το ΝΒΑ για οργανωμένο σχέδιο. Το ΝΒΑ αρνήθηκε την κατηγορία όμως τα συναισθήματα παραμένουν. Ο Μπέσκος είναι πεπεισμένος πως αν αγωνιζόταν ο Αντετοκούνμπο, η αγαπημένη του Εθνική θα είχε κερδίσει μετάλλιο. "Είναι πολύ σημαντικό για τους Έλληνες φιλάθλους. Θέλουμε τον Γιάννη να παίξει με την Εθνική στο Eurobasket και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι το μπασκετικό μέλλον της Εθνικής θα είναι πολύ καλό με τον Αντετοκούνμπο". Τι είχε να πει επί του θέματος ο Γιάννης; "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μακριά. Όταν έλθει η ώρα θα έχω την ευκαιρία να το σκεφτώ. Προς το παρόν, παραμένω συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με τους Μπακς".

Keywords
Τυχαία Θέματα