Οι ειδικοί φρουροί απαντούν στις καταγγελίες για αστυνομική βία: Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μία φάμπρικα ότι χρησιμοποιούμε υπερβολική βία

Ο πρόεδρος του σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8» τόνισε πως όλα πήγαν καλά και πως οι πολίτες δεν παραδόθηκαν στη μανία βάνδαλων καταστροφέων.

Με αφορμή τη φωτογραφία ενός ημίγυμνου διαδηλωτή που προκάλεσε αντιδράσεις, ο κ. Ντούμας είπε: «Αν αναφέρεστε στο περιστατικό που φέρεται κάποιος να εξευτελίστηκε και να του συμπεριφέρθηκαν ατιμωτικά, δεν είχε συλληφθεί, δεν του είχαν περάσει χειροπέδες. Ήταν στη διαδικασία της σύλληψης. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε συλλήψεις

με ένα μαγικό ραβδάκι αλλά δυστυχώς ο αστυνομικός έρχεται σε μάχη σώμα με σώμα και κάποιες φορές χρειάζεται να τραβήξει από τα ρούχα αυτόν που θέλει να συλλάβει. Όλοι οι συνάδελφοί μου διέπονται από δημοκρατικά αισθήματα στο σύνολό τους.

Δεν κάθονται οι συνάδελφοί μου να τον ξεγυμνώσουν για να τον εξευτελίσουν όπως περνάει προς τα έξω. Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μία φάμπρικα ότι χρησιμοποιούμε υπερβολική βία, αστυνομοκρατία για πολιτικούς λόγους», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Ντούμας έθεσε θέμα εκπαίδευσης των αστυνομικών. «Έχουμε θέματα στο κομμάτι τη εκπαίδευσης, δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε απόλυτα εκπαιδευμένοι ή στα πρότυπα των σύγχρονων αστυνομιών. Υπάρχει ένα έλλειμμα στο θέμα της εκπαίδευσης αλλά δεν μπορούμε σε αυτό να χρεώσουμε βία, αντικοινωνική συμπεριφορά και προθέσεις εξευτελισμού ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα