Οι αριθμοί στο Πανιώνιος – Άρης

Για την 57η μεταξύ τους αναμέτρηση στην Basket League ετοιμάζονται Πανιώνιος και Άρης, με την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ να παρουσιάζει τους… αριθμούς στους αγώνες των δυο ομάδων.

Αναλυτικά τα όσα καταγράφονται στο αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ

για τα ιστορικά στοιχεία της σαββατιάτικης μεταξύ τους αναμέτρησης:

"Είναι από εκείνα τα ζευγάρια που έχουν γράψει ένα ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Πανιώνιος Βίκος Cola και Άρης θα αναμετρηθούν το Σάββατο για 57η φορά στο πλαίσιο της Stoiximan.gr Basket League με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να διατηρεί το προβάδισμα με 31 νίκες έναντι 25 του αντιπάλου του.

Ειδικότερα στα παιχνίδια με γηπεδούχο τον Πανιώνιο Βίκος Cola, ο απολογισμός είναι 23 νίκες γι’ αυτόν και πέντε για τον Άρη.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης σημείωσε 11 συνεχόμενες νίκες ως γηπεδούχος από την περίοδο 1992-93, την πρώτη δηλαδή της Stoiximan.gr Basket League, μέχρι και την περίοδο 2002-03. Ένα σερί που σταμάτησε ο Άρης με τη νίκη του στις 13 Δεκεμβρίου 2003 όταν επικράτησε με 93-85 με 30 πόντους του Νέστορα Κόμματου.

Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων χαρακτηρίστηκαν, μεταξύ άλλων και από κάποιες μεγάλες επιθετικές επιδόσεις. Η κορυφαία όλων ήταν εκείνη του Φράνκι Κινγκ στο ματς της σεζόν 1997-98 (104-82) όταν ο Αμερικανός του Πανιωνίου Βίκος Cola –μετέπειτα και του Άρη- σημείωσε 40 πόντους. Δύο χρόνια πριν ο Χάρολντ Έλις σημείωσε την, κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών της ομάδας σημειώνοντας 38 πόντους αλλά χωρίς να αποτρέψει την ήττα του Άρη (76-72)".

Keywords
Τυχαία Θέματα