Οι αιχμές της ΑΙΚ Στοκχόλμης και η απάντηση του Σούντγκρεν για τη μεταγραφή του στον Άρη

Η ΑΙΚ Στοκχόλμης αποχαιρέτησε τον πρώην παίκτης της, Ντάνιελ Σούντγκρεν, αφήνοντας όμως υπονοούμενα για την συμπεριφορά του παίκτη σχετικά με τη συμφωνία για την μεταγραφή του στον Άρη.

Στην ανακοίνωση της σουηδικής ομάδας γίνεται αναφορά για την συμφωνία που είχαν η διοίκηση της ΑΙΚ με τον Σούντγκρεν και την αποδέσμευσή του. Παράλληλα, σχολιάζουν και αρνητικά το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής του Άρη δεν ταξίδεψε με την αποστολή της ομάδας για τον παιχνίδι με την Αραράτ για τα προκριματικά του Europa League.

Αναλυτικά

η ανακοίνωση της ΑΙΚ:

Η AIK έχει αποφασίσει, με άμεση ισχύ, την αποχώρηση του Ντάνιελ Σούντγκρεν κατά το υπόλοιπο της τρέχουσας συμφωνίας μεταξύ των δύο μερiών.

Το ιστορικό της απόφασης έχει να κάνει με μια σειρά γεγονότων, αρχής γενομένης με το ότι ο Ντάνιελ δήλωσε σαφώς στον σύλλογο ότι δεν επιθυμεί να είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την Αραράτ στην Αρμενία, στον πρώτο γύρο προκριματικών του Champions League 2019/20. Επιπλέον, ο Ντάνιελ επέλεξε να δηλώσει άρρωστος λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της ομάδας στην Αρμενία με τρόπο που δεν ακολουθεί τις συνήθειες που έχει η ΑΙΚ για ειδοποίηση ασθένειας.

Ο Ντάνιελ δεν μπήκε στην αποστολή των 18 ατόμων για τον αγώνα εναντίον της Αραράτ, καθώς ως συνέπεια δεν θα μπορούσε να παίξει με τον νέο ελληνικό σύλλογο του, στο Europa League. Η συμφωνία που υπογράφηκε με τoν Άρη για την ενσωμάτωση του Σούντγκρεν είναι στις 18 Ιουλίου 2019, αλλά θα ολοκληρωθεί.

«Αισθανόμαστε μια τεράστια απογοήτευση για το πώς ο Ντάνιελ χειρίστηκε το συμφωνημένο του τέλος στην AIK. Έιχε μια φανταστική καριέρα στην AIK και το ότι χωρίζουμε με αυτόν τον τρόπο είναι εξαιρετικά λυπηρό», δήλωσε ο αθλητικός διεθυντής της ΑΙΚ, Μπιορν Γουέστρομ.

Η απάντηση του Σούντγκρεν

Την δική του απάντηση στα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της πρώην ομάδας του, έδωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με δηλώσεις του στην σουηδική Expressen.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Σχολιάζοντας τα όσα του καταλογίζει η Σουηδική ομάδα, ο Σούντγκρεν είπε πως:

«Ήταν μια δύσκολος διανοητικά και ψυχολογικά για μένα περίοδος. Έδινα πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου σε κάθε ματς που έπαιζα. Δεν φοβήθηκα πως μπορεί να τραυματιστώ ακόμη και αν ήξερα σε ένα μέρος του μυαλού μου ότι η καριέρα μου στην ΑΙΚ τελειώνει σε μερικά ματς και ότι με περιμένει μια νέα πρόκληση. Δεν είναι πολύ συχνό στην Ευρώπη να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι με την ομάδα σου ενώ έχεις κλείσει αλλού. Ήταν πολύ δύσκολος καιρός για εμένα και το είχα ξεκαθαρίσει αυτό στους ανθρώπους της ομάδας. Κατάλαβα πως το μυαλό μου δεν μπορούσε να αντέξει άλλο και έτσι δεν μπορούσα να δώσω στην ομάδα όσα πραγματικά ήθελα. Ήξερα πως δεν μπορούσα να αποδώσω το 100% των δυνατοτήτων μου και δεν ήθελα να απογοητεύσω τους φίλους της ομάδας με την απόδοση μου. Δεν θα εξυπηρετούσε ούτε εμένα ούτε την ΑΙΚ να αγωνίζομαι με τέτοιον τρόπο».

Ερωτηθείς για τις υπόνοιες της ομάδας ότι δήλωσε άρρωστος για να αποφύγει το ματς με την Αραράτ, απάντησε ότι:

«Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι όντως ήμουν άρρωστος. Είχα πολλούς πόνους στο στομάχι εκείνη τη μέρα. Ίσως να οφείλονταν στο στρες που με είχε κατακλύσει ή στο γεγονός ότι δεν ήμουν πια εκεί νοητικά. Το να κάνεις κάτι χωρίς να είσαι νοητικά εκεί είναι το χειρότερο πράγμα.

Ήμουν ξεκάθαρος με την ομάδα από την αρχή. Τους είχα ενημερώσει εδώ και καιρό πως μου ήταν δύσκολο να παίζω και να αποδίδω αλλά επειδή αγαπώ το σύλλογο, παρόλη την ψυχολογική κούραση που είχα, τα έδωσα όλα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ωστόσο, μετά τον τελευταίο αγώνα, ξεκαθάρισα πως δεν μπορώ να αγωνίζομαι άλλο έτσι. Έπαιζα 90 λεπτά συνεχώς και τότε ένιωσα πως το μυαλό μου δεν δουλεύει πια. Η ψυχολογία μου ήταν πεσμένη και αυτό δεν ωφελούσε κανέναν. Δεν ήμουν πια εκεί νοητικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα