Οδοιπορικό στην παραδομένη στο χιόνι νυχτερινή Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Από τα μεσάνυχτα η χιονόπτωση σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης άρχισε να γίνεται εντονότερη. Η θερμοκρασία βρισκόταν στους δύο βαθμούς κάτω από το μηδέν. Η κακοκαιρία ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Από τις πρώτες πρωινές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων ακόμη και στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης διεξαγόταν με δυσκολία.

Οι περισσότεροι οδηγοί που κινούνταν τις μεταμεσονύκτιες ώρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

είχαν τοποθετήσει στα ελαστικά των οχημάτων τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε κάποιες περιπτώσεις οι οδηγοί στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου αδυνατώντας να τα κινήσουν λόγω της ολισθηρότητας. Ο αριθμός των ταξί ήταν αισθητά μειωμένος και δεκάδες πεζοί περίμεναν για ώρες μεταφορικό μέσο καθώς τα νυχτερινά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων είχαν ματαιωθεί.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αν και βρισκόταν επί ποδός, δεν μπόρεσε να αντιδράσει λόγω της σφοδρότητας του φαινομένου. Η πυκνή χιονόπτωση κάλυπτε το οδόστρωμα ταχύτατα, δυσχεραίνοντας το έργο των οχημάτων που έριχναν αλάτι.

Δεκάδες υπάλληλοι του Δήμου έριχναν αλάτι στα πεζοδρόμια καθ’ όλη της διάρκεια της νύχτας.

Παρά την χιονόπτωση το τμήμα σαρώματος συνέχισε κανονικά την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Επί ποδός ήταν και οι δημοσιογράφοι του thestival.gr και κατέγραψαν όλα όσα συνέβησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την πιο χιονισμένη νύχτα του φετινού Χειμώνα.

Δείτε το οδοιπορικό στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα