Ο Βλάνταν Ίβιτς ανάμεσα στους 100 καλύτερους προπονητές στον κόσμο!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα clubworldranking, που μελετά τα στατιστικά παικτών και προπονητών σε συλλογικό επίπεδο, οι δύο πρώην προπονητές των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, Πάουλο Μπέντο και Βλάνταν Ίβιτς, κατάφεραν να συμπεριληφθούν ανάμεσα στους 100 καλύτερους.

Ο μεν Μπέντο πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «ερυθρόλευκους» και ο δε, Ίβιτς, πήρε το Κύπελλο με τον «δικέφαλο του βορρά», με αποτέλεσμα

ο Πορτογάλος να καταταγεί στην 92η θέση με 4.349 βαθμούς και ο Σέρβος να λάβει την 99η θέση.

Όσον αφορά στον Μαρίνο Ουζουνίδη για τον Παναθηναϊκό, εκείνος βρίσκεται στην 229η θέση, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ για την ΑΕΚ, κατέλαβε το 406ο σκαλί.

Η πρώτη 10άδα

Τέλος, όσον αφορά την πρώτη 10άδα; Πρώτος και με διαφορά είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν! Ο Γάλλος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει 17642 βαθμούς στην κορυφή, έχοντας κατακτήσει 2 Τσάμπιονς Λιγκ και ένα πρωτάθλημα. Δεύτερος είναι ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε -που, συνολικά, ήταν στην 1η θέση 85 βδομάδες- και τρίτος είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε -Νο. 1 για 14 βδομάδες. Η απόσταση των δύο τελευταίων, όμως, από τον «Ζιζού» είναι... χαώδης, αφού ο Ισπανός έχει 14489 βαθμούς και ο Αργεντινός 14115!

Από εκεί και κάτω, μάλιστα, επίσης επικρατεί... χάος, καθώς ο τέταρτος Αλέγκρι της Γιουβέντους συγκεντρώνει 11821 βαθμούς! Και από κοντά, ακολουθούν: Ο 5ος Ζαρντίμ της Μονακό, ο 6ος Κάρλο Αντσελότι της Μπάγερν (Νο. 1 για 52 βδομάδες στο παρελθόν), ο 7ος Μαρσέλο Γκαγιάρδο της Ρίβερ Πλέιτ, ο 8ος Ζοσέ Μουρίνιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (στην κορυφή, συνολικά, 36 βδομάδες), ο 9ος Ρεινάλδο Ρουέδα της Ατλέτικο Νασιονάλ και ο 10ος, πρώην προπονητής του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα