Ο Τραμπ προειδοποιεί για δύο οδυνηρές εβδομάδες - Πρόβλεψη για έως και 240.000 θανάτους από κορονοϊό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τρόμπ, προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να προετοιμαστούν για "πολύ, πολύ οδυνηρές δύο εβδομάδες", καθώς αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έκαναν μια πρόβλεψη ότι θα μπορούσαν να χαθούν από 100.000 έως 240.000 ζωές από την πανδημία του κορονοϊού, ακόμη και αν διατηρηθούν τα τωρινά περιοριστικά και προστατευτικά μέτρα.

"Θέλω κάθε Αμερικανός πολίτης να είναι προετοιμασμένος για τις δύσκολες μέρες που έρχονται", δήλωσε σύμφωνα με το capital.gr,

ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη χθεσινή (ώρα Ελλάδος) συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει ο Guardian. "Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες. Θα είναι δύο πολύ οδυνηρές εβδομάδες", τόνισε ο πρόεδρος.

Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων από κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 3.800 την Τρίτη, ξεπερνώντας τον απολογισμό θανάτων στην Κίνα. Σημειώνεται ότι έχει ασκηθεί έντονη κριτική στον Τραμπ για το ότι δεν προετοίμασε τις ΗΠΑ για την κρίση, και για την έλλειψη κιτ διαγνωστικών εξετάσεων, αναπνευστήρων και υπόλοιπου ιατρικού εξοπλισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι σύμφωνα με τα μοντέλα τους, ενδέχεται να πεθάνουν από τον COVID-19 100.000 έως 240.000 Αμερικανοί πολίτες ακόμα και αν η χώρα διατηρήσει τα μέτρα περιορισμού και προστασίας κατά του κορονοϊού.

Η Δρ. Deborah Birx, συντονίστρια της ομάδας αντιμετώπισης κατά του κορονοϊού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι χωρίς τα μέτρα κατά της πανδημίας, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο οδυνηρή, καθώς τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για θανάτους από 1,5 εκατ. έως και 2,2 εκατ. πολιτών στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, με τα μέτρα που εφαρμόζονται, πρόσθεσε ότι οι θάνατοι θα μπορούσαν να μειωθούν σε 100.000 με 240.000. Η ίδια τόνισε ακόμη πως ο απολογισμός των νεκρών θα μπορούσε να μειωθεί ακόμα περισσότερο εάν οι άνθρωποι αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα