Ο στρατός των ΗΠΑ ξανάρχισε κοινές επιχειρήσεις με το Ιράκ κατά του ISIS

Κοινές επιχειρήσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μαζί με του Ιράκ. Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν διακοπεί μετά το θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σύμφωνα με τους New York Times, στην οποία μίλησαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ, διαβεβαίωσαν ότι το Πεντάγωνο ήθελε να επαναληφθούν το ταχύτερο οι επιχειρήσεις από κοινού

με τις ιρακινές δυνάμεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ώστε η τζιχαντιστική οργάνωση να μην μπορέσει να επωφεληθεί από την κατάσταση.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία που δημοσιεύει η εφημερίδα. Με πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον, οι κοινές επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεων των δύο χωρών διακόπηκαν την 5η Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά το φονικό αεροπορικό πλήγμα με στόχο τον στρατηγό Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Την ίδια ημέρα, το κοινοβούλιο του Ιράκ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εκδίωξη των αμερικανικών και των υπολοίπων ξένων στρατευμάτων από τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα