Ο ΠΑΟΚ κυνηγά το κορυφαίο ρεκόρ άμυνας στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος

Ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 8 γκολ σε 22 αγωνιστικές μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Super League και βρίσκεται στο κυνήγι του κορυφαίου αμυντικού ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ανήκει στον Ολυμπιακό και κρατάει 45 χρόνια!

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK

FC Official Stores

Πιο συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 1972-73, ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί μόλις 13 γκολ στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, το οποίο μάλιστα τότε διεξαγόταν με 18 ομάδες, άρα υπήρχαν 34 αγώνες! Από τότε, τα 13 τέρματα παθητικό σε 34 αγώνες, είναι το απόλυτο ρεκόρ άμυνας στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή με δύο βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ.

Ο μέσος όρος των "ερυθρόλευκων" ήταν 0,38 γκολ. Έκτοτε, καμία άλλη ομάδα δεν έχει να επιδείξει τέτοιες εντυπωσιακές αμυντικές επιδόσεις. Την επόμενη σεζόν (1973-74) οι Πειραιώτες δέχθηκαν ένα γκολ περισσότερο (14), όσα και τη περίοδο 1996-97, πάντα σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών.

Το καλύτερο ρεκόρ αμυντικής επίδοσης σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών ανήκει στον Παναθηναϊκό του Γιάτσεκ Γκμοχ, που τη σεζόν 1983-84 είχε δεχτεί 14 γκολ σε 30 παιχνίδια.

Φέτος, ο Δικέφαλος του Βορρά δέχεται 0,36 γκολ ανά αγώνα μέχρι στιγμής στην Super League και αν καταφέρει να δεχτεί λιγότερα από πέντε γκολ στις εναπομείναντες οχτώ αναμετρήσεις μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, θα καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ. Επίσης, αν δεχτεί μόλις τρία γκολ και ολοκληρώσει με 11 τέρματα στο παθητικό του, θα έχει μ.ο. 0,36 γκολ στο πρωτάθλημα των 30 αγωνιστικών και θα "σπάσει" και ρεκόρ του Ολυμπιακού με μ.ο. 0,38 γκολ ανά ματς τη σεζόν 1972-73.

Αναφορικά με το καλύτερο ρεκόρ άμυνας στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αυτό φαντάζει ακόμη πιο εύκολο να "σπάσει", καθώς είναι τα 16 γκολ παθητικό που είχε η ομάδα του Σάντος τις σεζόν 2008-09 και 2009-10.

Για τις φετινές αμυντικές επιδόσεις της ομάδας του Λουτσέσκου, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει δεχθεί γκολ στους 15 από τους 22 αγώνες που έχει δώσει στην Super League. Μόνο σε ένα ματς δέχτηκε πάνω από ένα γκολ, αυτό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη που είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 2-2.

Από ένα τέρμα έχει δεχτεί στις ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ στα εκτός έδρας ντέρμπι, από ένα από Ατρόμητο και Κέρκυρα στις νίκες με 2-1 και 3-1 στην Τούμπα, ένα από την ΑΕΚ στο ισόπαλο 1-1 στη Λάρισα και ένα από τον ΠΑΣ στη νίκη με 1-3 στα Γιάννενα.

Επίσης, γεγονός που αποδεικνύει πως η Τούμπα φέτος είναι "απόρθητο κάστρο" είναι το ότι ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ σε 10 παιχνίδια στην έδρα του και τα υπόλοιπα έξι στις 12 αναμετρήσεις εκτός έδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα