Ο ΟΣΕΘ προκηρύσσει διαγωνισμό για το λογότυπό του

Καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό των λογοτύπων του προκηρύσσει ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), καλώντας τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν να υποβάλλουν τις προτάσεις του έως την 15/11/2017.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ με σχετική ανακοίνωση εξηγεί αναλυτικά την όλη διαδικασία και τα προαπαιτούμενα για τους συμμετέχοντες.

Όπως αναφέρει, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν προτάσεις για την παραγωγή των παρακάτω:

• Ελληνικό

λογότυπο με το ακρωνύμιο ΟΣΕΘ, γραφικό και την πλήρη επωνυμία στα ελληνικά.
• Αγγλικό λογότυπο με το ακρωνύμιο ΤheΤΑ, γραφικό και την πλήρη επωνυμία στα αγγλικά.
• Συνδυασμένο ελληνικό και αγγλικό λογότυπο με συνοδευτικό γραφικό το οποίο θα περιλαμβάνει το ελληνικό και το αγγλικό ακρωνύμιο (χωρίς την πλήρη επωνυμία).

Οδηγίες για τους συμμετέχοντες:

1. Ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν: Γραφίστες, Διαφημιστικά Γραφεία, Φοιτητές Γραφικών Τεχνών/Επιστημών αλλά και για μη ειδικούς.
2. Τα παραδοτέα θα πρέπει να μεταδίδουν ως μήνυμα το ρόλο του φορέα και θα κριθούν για την ευρηματικότητα και αισθητική τους.
3. Η πρόταση μπορεί να περιλαμβάνει μόνο το συνδυασμένο λογότυπο (3) με την προϋπόθεση ότι ο σχεδιασμός του θα είναι τέτοιος που να επιτρέπει τη χρήση του υποκαθιστώντας τα δύο παραπάνω (1 & 2)
4. Το λογότυπο θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γραμμική μαυρόασπρη και έγχρωμη εκτύπωση (CMYK ή PANTONE). Επίσης να μπορεί να εφαρμοστεί σε σκούρο η ανοιχτόχρωμο φόντο (reverse).
5. Τα λογότυπα θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα για την αναγνώριση του φορέα.
6. Τα λογότυπα θα παραδοθούν σε έντυπη μορφή, έγχρωμα και μαυρόασπρα, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή (PDF).
7. Μετά την τελική επιλογή, οι νικητές θα είναι υπόχρεοι να υποβάλουν τα λογότυπα σε κατάλληλο σχεδιαστικό πρόγραμμα που θα παρέχει την ευχέρεια στον ΟΣΕΘ να το αναπαράγει και να το χρησιμοποιεί με όποιο τρόπο κρίνει αναγκαίο.
8. Η γραφική απεικόνιση των λογότυπων θα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης (τουλάχιστον 600 dpi).
9. Θα πρέπει να είναι δυνατή η αποτύπωσή τους σε διάφορα συνήθη υλικά όπως χαρτί, ξύλο, μέταλλο κτλ και διάφορα μεγέθη για χρήση από επιστολόχαρτα έως πανό μεγάλων διαστάσεων.
10. Τα έργα που θα συμμετέχουν πρέπει να είναι πρωτότυπα και ελεύθερα από πνευματικά δικαιώματα ή οποιουδήποτε άλλου είδους δεσμεύσεις.
11. Οι συμμετοχές θα πρέπει να κατατεθούν έγκαιρα και μέχρι τις 15/11/2017 και ώρα 15:00 στα γραφεία του ΟΣΕΘ στην διεύθυνση:
Οργανισμός Συγκοινωνιακού έργου Θεσσαλονίκης (πρώην ΣΑΣΘ)
Αγροτεμάχιο 51
Κτίριο “GANAS & GANAS”
ΤΚ 570 01 Θέρμη – Θεσσαλονίκη
Ηλεκτρονικά στο [email protected]
Με την ένδειξη: «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕΘ»

Λίγα λόγια για τον ΟΣΕΘ

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ ΑΕ) ιδρύθηκε με το Ν.4482/25.7.2017 με πλήρη επωνυμία «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Ανώνυμη Εταιρία» και διακριτικό τίτλο «ΟΣΕΘ ΑΕ». Η εταιρία έχει κοινωφελή σκοπό και λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Για τις σχέσεις και τις συναλλαγές της εταιρίας με πρόσωπα της αλλοδαπής η επωνυμία της εταιρίας είναι «TRANSPORT AUTHORITY OF THESSALONIKI S.A.».

Ο ΟΣΕΘ έχει σκοπό την ανάπτυξη, το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των δημόσιων επιβατικών αστικών συγκοινωνιών λεωφορείων και μέσων, υπόγειων και επίγειων, σταθερής τροχιάς καθώς και των θαλάσσιων μεταφορών με σκοπό τη μεταφορά και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών υψηλού επιπέδου και με βάση τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο 2310 483070 και ώρες 8:00-16:00. Πληροφορίες κα Χρύσα Βίζμπα και στο [email protected].
Η πλήρης πρόσκληση του διαγωνισμού βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΟΣΕΘ https://www.thita.gov.gr/.

Keywords
Τυχαία Θέματα