Ο Νεϊμάρ έστειλε την Βραζιλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ (VIDEO)

Με ένα γκολ και μία ασίστ ο Νεϊμάρ ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη-πρόκριση της Βραζιλίας επί του Μεξικού με 2-0, χαρίζοντάς της το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η "Σελεσάο" απειλήθηκε από τους Μεξικανούς κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο εμφανίστηκε καλύτερη και με πολύ ουσιαστική εμφάνιση πήρε αυτό που ήθελε κλειδώνοντας την παρουασία της στην οχτάδα.

Στο 51΄ ο Γουίλιαν έκανε ωραία

ενέργεια και με παράλληλο γύρισμα έδωσε την ασίστ στον Νεϊμάρ που με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Στο 88ο λεπτό ο Νεϊμάρ βρήκε το ρήγμα από αριστερά, ο Οτσόα απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του, όμως ο Φιρμίνο ξανά σε κενή εστία μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Στα προημιτελικά οι Βραζιλιάνοι θα τεθούν αντιμέτωποι με τον νικητή του ζευγαριού Βέλγιο-Ιαπωνία, στο παιχνίδι που θα γίνει απόψε στις 21:00.

Όσον αφορά τις παραδόσεις, αυτές συνεχίστηκαν. Η Βραζιλία πέρασε από τη φάση των "16" για 7η συνεχόμενη φορά, ενώ στον αντίποδα, το Μεξικό αποκλείστηκε στο πρώτο νοκ-άουτ για 7η συνεχόμενη φορά.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτι): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίζ, Γουίλιαν (90’ Μαρκίνιος), Παουλίνιο (80’ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Νεϊμάρ, Φελίπε Κοουτίνιο (86’ Φιρμίνο), Γκάμπριελ Ζεσούς.

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Άλβαρες (55’ Τζόναθαν Ντος Σάντος), Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Έρέρα, Μάρκες (46’ Λαγιούν), Γκουαρδάδο, Κάρλος Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες (60’ Χιμένες).

Keywords
Τυχαία Θέματα