Ο Κρις Ουάμπα βγάζει δελτίο στον Άρη μέσω του νέου αθλητικού νόμου

Ο Κρις Ουάμπα περίμενε υπομονετικά την απόφαση για την αίτηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, όχι μόνο για την παραμονή του στην χώρα αλλά και για το μέλλον του στον Άρη. Πλέον όμως με τον νέο αθλητικό νόμο, η διαδικασία

Η έκδοση δελτίου του Κρις Ουάμπα στον Άρη μπορεί να γίνει πραγματικότητα. με τον νέο αθλητικό νόμο.

Ο νεαρός Κονγκολέζος προπονείται με τους "κίτρινους" από την αρχή της χρονιάς και περίμενε υπομονετικά την απόφαση για την

αίτηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, όχι μόνο για την παραμονή του στην χώρα αλλά και για το μέλλον του στον Άρη.

Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο: "ενισχύεται η κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων μέσω του αθλητισμού επιτρέποντας τη συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών, με νόμιμη διαμονή στη χώρα, στα πανελλήνια διασυλλογικά πρωταθλήματα και αγώνες Κυπέλλου".

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον κάποιος μετανάστης καταθέσει αίτηση γα πολιτικό άσυλο, τότε μπορεί άμεσα να εκδοθεί επαγγελματικό δελτίο χωρίς να περιμένει την τελεσίδικη απάντηση της χορήγησης ασύλου.

Έτσι ο Κρις Ουάμπα θα μπορέσει να βγάλει δελτίο στον Άρη, ενώ παράλληλα θα περιμένει την οριστική απόφαση για την αίτηση πολιτικού ασύλου που έχει καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό.

Ο 18χρονος Κονγκολέζος είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Αύγουστο από την ΚΑΕ Άρης, ενώ η ιστορία του είχε συγκινήσει μιας και είχε βρεθεί από την πατρίδα του μέσω Τουρκίας στην Λέσβο και τελικά στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης μιας και ουσιαστικά θα είναι το πρώτο του επαγγελματικό δελτίο, μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στον Άρη μιας και η περίπτωση του δεν "μπλοκάρεται" από το ban της FIBA.

Keywords
Τυχαία Θέματα