Ο Ι.Καϊτεζίδης στους Αγιασμούς των σχολείων - Με πολλά χαμόγελα και δημόσια προειδοποίηση δημάρχου προς την Πολιτεία

Επιστροφή στα θρανία με χαμόγελα και αισιοδοξία για τους μαθητές και τις μαθήτριες έφερε το σημερινό κουδούνι που ακούστηκε το πρωί σε όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η χρονιά χάρις στην έγκαιρη προετοιμασία από τη μεριά των υπηρεσιών του δήμου, αλλά και τις εργασίες που έγιναν σε όλα τα σχολικά κτήρια μέχρι και την τελευταία στιγμή, ξεκινά αισιόδοξα. Όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν και φέτος σε πρωινή βράδια, ενώ σήμερα η διοίκηση

του δήμου βρέθηκε δίπλα στα παιδιά δίνοντας το παρών στους σχολικούς αγιασμούς σε όλες τις περιοχές του δήμου: Στον Χορτιάτη, την Πυλαία, το Πανόραμα, την Εξοχή, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Πυλαίας καθώς και πρώην σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης στη θέση «Πράσινα Φανάρια» της Πυλαίας, που πέρασαν από φέτος το καλοκαίρι στη δικαιοδοσία του δήμου μας. Ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά, επισήμανε ότι η νέα γενιά αποτελεί το μέλλον της χώρας και η παιδεία την πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Παράλληλα έστειλε και το μήνυμα για τη διαχρονική απουσία της Πολιτείας καθώς ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης σταμάτησαν όλα τα έργα κρατικής χρηματοδότησης για την ανέγερση νέων σχολείων, ενώ μειώθηκαν δραματικά έως και 60% οι χρηματοδοτήσεις για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να απευθύνει και δημόσια προειδοποίηση προς την Πολιτεία και τους αρμόδιους Υπουργούς. Όπως είπε είναι απαράδεκτο 13 σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης και 2 σχολεία του δήμου μας να είναι ενταγμένα στο ΣΔΙΤ από το 2005 (δηλαδή εδώ και 13 χρόνια!) και το πρόγραμμα να μην υλοποιείται. Αν είχαν προχωρήσει, το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη θα είχε λυθεί. Κάλεσε την πολιτεία να μη θυμάται την εκπαίδευση μόνο όταν εξαγγέλλει «ανεκπλήρωτες υποσχέσεις», ενώ ζήτησε επιτακτικά : «να τρέξουν» επιτέλους αυτά τα σημαντικά προγράμματα».

Να σημειωθεί ότι οι αντιδήμαρχοι και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν σε όλες τις εκδηλώσεις και τους Αγιασμούς που έγιναν σήμερα στα σχολεία του δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα