Ο δήμος Παύλου Μελά συλλέγει και ανακυκλώνει εγκαταλελειμμένα οχήματα

Ειδικό πρόγραμμα για την καταγραφή και απόσυρση όλων των εγκαταλειμμένων οχημάτων εντός των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας υλοποιεί το τμήμα Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, του δήμου Παύλου Μελά.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, τα οχήματα που εγκαταλείπονται σε κοινόχρηστους χώρους, χαρακτηρίζονται ως Εγκαταλελειμμένα, Oχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 116/2004 (ΦΕΚ81 Α΄ 05-03-2004). Συγκεκριμένα, επικολλάται στα οχήματα

ειδοποίηση και ακολουθείται η διαδικασία, όπως αυτή αναλυτικά ορίζεται από την νομοθεσία.

Μετά την υπογραφή νέας σύμβασης με την εταιρεία “REPLAN” ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ι.& ΣΙΑ Ο.Ε., ξεκίνησε και φέτος η συλλογή και ανακύκλωση των ήδη καταγεγραμμένων στα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους εντός των ορίων του δήμου Παύλου Μελά.

Τα εγκαταλειμμένα οχήματα σε κοινόχρηστους χώρους (δρόμοι, πεζοδρόμια κλπ), αποτελούν εστία ρύπανσης καθώς η μακρά ακινησία τους επιφέρει συσσώρευση απορριμμάτων και αποτελούν πηγή δημιουργίας αποβλήτων με σοβαρές επιπτώσεις (σκουριές, λάδια, υγρά φρένων κλπ) στο περιβάλλον.

Επιπλέον, τα εγκαταλειμμένα οχήματα καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης και συχνά αποτελούν την αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων σε διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Το φαινόμενο των διάσπαρτων εγκαταλειμμένων οχημάτων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης, καθώς και φθορών ή μηχανολογικών προβλημάτων που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να επισκευάσουν. Το ζήτημα των εγκαταλειμμένων οχημάτων είναι πολυδιάστατο με αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του αστικού χώρου και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους ιδιοκτήτες τόσο για το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος όσο και για την έννοια της θέσης στάθμευσης στο δημόσιο χώρο που είναι μείζονος σημασία για τον δημότη.

Ο δήμος καλεί τους πολίτες να συνεισφέρουν στην προσπάθειά του για αναβάθμιση του περιβάλλοντος:

• αποσύροντας οι ίδιοι τα οχήματά σας ή
• διατηρώντας οχήματα σε ακινησία σε ιδιόκτητους χώρους
• αναφέροντας τα οχήματα, μηχανάκια ακόμη και φορτηγά που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στα όρια του Δήμου μας, στη Γραμμή Αιτημάτων του Δημότη:

1) 2313 302830 για τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης,
2) 2313 302329 για τη Δημοτική Ενότητα Πολίχνης και
3) 2313 502106 για τη Δημοτική Ενότητα Ευκαρπίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα