Εγκαινιάστηκε το 1ο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Στα εγκαίνια του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, όπου θα στεγάζεται προσωρινά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι παρόν στην εγκαινίαση του τέταρτου γραφείου ενημέρωσης υποστήριξης των δανειοληπτών. Ως τώρα έχουμε 100 αιτήσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες έχουν μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης και θα μπουν πολλές περισσότερες", τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

"Αυτό που περιμένουμε είναι ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που είναι υπερχρεωμένες και βιώσιμες θα μπορούν να υπαχθούν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας", ανέφερε ο ίδιος.

Στόχος των ΓΕΥΔ είναι η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε ότι με τα γραφεία αυτά θα μπει μια τάξη στην εξυπηρέτηση των κόκκινων δανείων.

"Φαντάζομαι σε ένα διάστημα 3-4 μήνες θα πάνε σε ένα χώρο πιο άνετο που ήδη έχει μπει η διαδικασία για να το αποκτήσουμε. Είναι πολύ χαλί η ιστορία της εξυπηρέτησης των κόκκινων δανείων", επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

"Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν δάνεια προβληματικά είτε είναι μικρές επιχειρήσεις είτε είναι μικρά πρόσωπα. Η εργασία είναι συμβουλευτική και στη συνέχεια με νομική και οικονομική υποστήριξη. Στόχος είναι όλοι οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες να ενημερωθούν για το πώς θα πλησιάσουν ορθολογικά τις τράπεζες με σκοπό να κάνουν εξωδικαστικό συμβιβασμό", υπογράμμισε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου.

Από τα 30 ΚΕΥΔ, τα 11 θα λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, τρία στη Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά και Κορδελιού-Ευόσμου) και από ένα σε άλλους δήμους της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα