Ο Χιλιανός φωτορεπόρτερ Claudio Pérez στη Θεσσαλονίκη

Ο σπουδαίος Χιλιανός φωτορεπόρτερ και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Claudio Pérez, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, χάρη στη συνεργασία του MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ο Claudio Pérez θα συμμετάσχει στις δύο ακόλουθες εκδηλώσεις:

Masterclass

MOMus-Μουσείο

Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, λιμάνι)

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 / 19:00

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία. Λόγω πιθανής αυξημένης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρουσίαση/προβολή ντοκιμαντέρ & συζήτηση:

"H πόλη των φωτογράφων"

Aίθουσα συνεδρίων του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος), Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 / 19:00

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα ισπανικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά για 50 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την ψηφιακή φόρμα συμμετοχής.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Claudio Pérez γεννήθηκε στο Σαντιάγο το 1957 και είναι δημιουργός ορισμένων από τις πιο εμβληματικές εικόνες του αντιδικτατορικού αγώνα στη Χιλή τη δεκαετία του ’80. Εκτός από φωτοδημοσιογράφος δραστηριοποιείται ακόμη ως εκδότης, επιμελητής εκθέσεων, καθηγητής φωτογραφίας, ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ είναι συνιδρυτής των φωτογραφικών πρακτορείων Cono Sur και ΙΜΑ. Ακόμη, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων της χώρας, εικονογραφώντας τη ζωή και τα έθιμά τους, επιβεβαιώνοντας τη θέση τους μέσα στην ιστορία και τον πολιτισμό της Χιλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα