Ο CEO του Twitter έπεσε θύμα hacking στην ίδια την πλατφόρμα της εταιρείας

Την Παρασκευή, hackers κατάφεραν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους ,τον λογαριασμό Twitter του Jack Dorsey (Twitter CEO) και να αναρτήσουν ρατσιστικά σχόλια.

Οι hackers έκλεψαν τον λογαριασμό @jack και ανάρτησαν ρατσιστικές και αντισημιτικές προσβολές. Ένα tweet είχε να κάνει με ψευδή αναφορά για βόμβα. "Intel

is there's a bomb threat at Twitter HQ," έλεγε χαρακτηριστικά η ανάρτηση, που κάνει λόγο για βόμβα στα κεντρικά γραφεία του Twitter.

Το συμβάν, σύμφωνα με το gr.pcmag.com, διήρκεσε για περίπου 10 λεπτά την Παρασκευή στις 12:55 μμ Ώρα Ειρηνικού, προτού διαγραφούν οι αναρτήσεις των hackers. Σύμφωνα με το Twitter, οι hackers κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του λογαριασμού, έχοντας πρόσβαση στον αριθμό κινητής τηλεφωνίας του Dorsey, την οποία απέκτησαν ξεγελώντας τον πάροχο κινητής.

"Ο τηλεφωνικός αριθμός που ήταν συνδεδεμένος με τον λογαριασμό, παραβιάστηκε λόγω παράλειψης ελέγχου από τον πάροχο τηλεφωνίας. Αυτό επέτρεψε σε ένα μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο να συντάξει και να στείλει tweets μέσω μηνυμάτων από τον τηλεφωνικό αριθμό. Το πρόβλημα έχει πλέον αποκατασταθεί", δήλωσε σε ανάρτηση της η εταιρεία.

Οι hackers που πήραν τον έλεγχο του λογαριασμού του Dorsey, λειτουργούν κάτω από το όνομα "Chuckling Squad". Έχουν αναλάβει την ευθύνη για αρκετές άλλες κλοπές λογαριασμών, οι οποίες έγιναν με τον ίδιο τρόπο, ξεγελώντας τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Προς απάντηση στο συμβάν, το Twitter φαίνεται να κλείνει λογαριασμούς χρηστών που συνδέονται με την Chuckling Squad. Το κανάλι στο Discord, που χρησιμοποιούσαν οι hackers για να προμοτάρουν τον εαυτό τους, έχει επίσης κλείσει.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κλαπεί ο λογαριασμός Twitter κάποιου CEO. Το 2016, μία άλλη ομάδα από hackers κατάφερε να εισβάλει στους λογαριασμούς σε Twitter και Pinterest, του CEO του Facebook Mark Zuckerberg. Οι hackers είχαν ισχυριστεί πως κατάφεραν να το κάνουν, μιας και ο κωδικός για αυτούς (τους λογαριασμούς) ήταν "dadada".

Το συμβάν αυτό είναι μία υπενθύμιση, ώστε να ασφαλίζεται τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο με ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς και να μην ξεχνάτε να τους αποσυνδέεται από τυχόν συσκευές και υπηρεσίες τρίτων. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται και διπλή πιστοποίηση (π.χ. με SMS), που μπορεί να δυσκολέψει τυχόν επιτήδειους από το να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα