Νύχτα έντασης σε Χίο και Μυτιλήνη - Αντιδράσεις για την άφιξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (VIDEO)

Τεταμένο είναι το κλίμα σε Χίο και Μυτιλήνη μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να αποστείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα δύο νησιά για να προχωρήσει η δημιουργία των νέων ελεγχόμενων - κλειστού τύπου hotspot.

Στις 11:30 το βράδυ το λιμάνι των Μεστών της Χίου αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Ένταση επικράτησε όταν ομάδα κατοίκων της περιοχής μαζί με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης ανάγκασαν τις αστυνομικές δυνάμεις να οπισθοχωρήσουν

προς το εσωτερικό του λιμανιού. Από την πλευρά της Αστυνομίας έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Δύο πολίτες αισθάνθηκαν αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Μητροπολίτης Χίου, κ. Μάρκος, απευθύνει έκκληση προς τις αστυνομικές δυνάμεις που θα εγκατασταθούν στη Χίο «να σεβαστούν τους ακρίτες των θαλάσσιων συνόρων και να μην ασκήσουν βία».

Επί ποδός οι κάτοικοι και στη Μυτιλήνη

Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν τις τρεις εισόδους του λιμανιού. Εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες εμποδίζουν την έξοδο από το λιμάνι. Απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.

Σκοπός των κατοίκων είναι να αποτρέψουν την κίνηση των δυνάμεων των ΜΑΤ προς την πόλη. Οι αστυνομικές δυνάμεις εστάλησαν στη Μυτιλήνη με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας - Καβακλή Μανταμάδου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Με πληροφορίες από το politischios.gr και το stonisi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νύχτα, Χίο, Μυτιλήνη - Αντιδράσεις, VIDEO,nychta, chio, mytilini - antidraseis, VIDEO