Νίκος Γκάλης: Η αγάπη του κόσμου μετράει πάνω από όλα

Ο Νίκος Γκάλης επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη από το Springfield της Μασαχουσέτης, εκεί όπου βρέθηκε το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου, για να εισαχθεί στο «Naismith Μemorial Βasketball Ηall of Fame» με την «τάξη του 2017».

Δεκάδες φίλοι του Άρη, περίμεναν τον «Νικ» για να τον αποθεώσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», να του σφίξουν το χέρι και να τον ευχαριστήσουν για τις στιγμές που χάρισε, αγωνιζόμενος με την φανέλα του Άρη. Συνθήματα, χειροκροτήματα και επευφημίες συνέθεσαν το σκηνικό,

όταν έκανε την εμφάνισή του, ο ανυπέρβλητος αυτός αθλητής. Μεταξύ αυτών και εκπρόσωπος της ΚΑΕ Άρης, που υποδέχτηκε τον Νικ και του προσέφερε την κατάλληλη «κιτρινόμαυρη» ανθοδέσμη.

Στις πρώτες του δηλώσεις για το πώς βίωσε αυτό το τριήμερο στην Μασαχουσέτη, ο Νίκος Γκάλης είπε: «Ήταν και ακόμα καλύτερα από ότι φανταζόμουν. Ένα απίστευτο τριήμερο. Χαρήκαμε πάρα πολύ και εγώ και η οικογένειά μου. Γνωρίσαμε κόσμο, ήταν και μέλη από την ομάδα μου στο Σίτον Χολ. Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ αυτές τις στιγμές. Το «Hall of Fame», είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή στην Αμερική, είναι η κορυφή για έναν μπασκετμπολίστα να τελειώσει έτσι την καριέρα του».

Για το πώς αισθάνθηκε και για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σημείωσε: «Νόμιζα ότι γύρισα από μια μεγάλη νίκη. Συγκινήθηκα. Η αγάπη του κόσμου είναι αυτό που μετράει. Απ’ όλες τις δόξες, απ’ όλα τα πρωταθλήματα, η αγάπη είναι αυτή που μετράει. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη και ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο. Με συγκινεί όλο αυτό».

Λίγες ώρες μετά την ένταξη του Γκάλη στο «Hall of Fame» η Εθνική μας ομάδα κέρδισε την Λιθουανία στην φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτή η μοναδική διάκριση του «Νίκ» σίγουρα επηρέασε και τους διεθνείς, με τον ίδιο ν’ απαντάει: «Εύχομαι να τους έδωσα λίγη δύναμη για τη συνέχεια. Να μην φοβούνται τίποτα, να παίξουν το παιχνίδι τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα