Νικολαΐδης: Κατάπτυστη τροπολογία, ο αθλητισμός στα χέρια ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί

Ευθεία... επίθεση εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπέλυσε ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, με αφορμή την τροπολογία που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero FM 107.4:

Αρχικά σημείωσε ότι: «Ο κ. Αυγενάκης προτίμησε μέσα σε λίγες ημέρες, χωρίς να περάσει από δημόσια διαβούλευση να περάσει αυτήν την τροπολογία,

που είναι κατάπτυστη για τον αθλητισμό. Δίνεται η δυνατότητα, για 7-8 χρόνια σε παράγοντες που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα να συνεχίσουν να ασκούν διοίκηση. Δε μπορώ να το καταλάβω πως γίνεται να περάσει υφυπουργός Αθλητισμού, τέτοιο νομοσχέδιο, που στην ουσία δίνει τον επαγγελματικό αθλητισμό στα χέρια ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα. Κάποιος που θέλει να υπερασπιστεί αυτήν την τροπολογία, τι θα έλεγε; Ας φύγουμε από τον επαγγελματικό αθλητισμό... Πως γίνεται να εμπιστευτεί κάποιος τα παιδάκια του σε σωματεία, στα οποία οι πρόεδροι είναι καταδικασμένοι ποινικά; Δε χωράει συζήτηση σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν κάποιοι κατάδικοι, κάποιοι υπόδικοι στον επαγγελματικό αθλητισμό κυρίως και αντί να καθαριστεί, τον βρωμίζουμε περισσότερο».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Ο προηγούμενος αθλητικός νόμος έλεγε ότι είναι έκπτωτοι από τον πρώτο βαθμό. Έγινε μάλιστα σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ, η οποία ήθελε να είναι έκπτωτοι όταν υπάρχει υπόνοια! Για να πάει μια υπόθεση στον Άρειο Πάγο από το Εφετείο και να υπάρξει απόφαση, μπορεί να περάσουν 8 με 10 χρόνια».

Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν: «Αν δεν έπεφτε αυτή η δημόσια κατακραυγή, θα περνούσε. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι δεν ήταν κομμάτι του αθλητικού νόμου. Πήγε να περάσει πολύ ύπουλα, σε μια τροπολογία που συζητήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι αστοχίες είναι σύνηθες φαινόμενο στην πολιτική, όλα τα κόμματα έχουν αστοχίες, όλα παίρνουν λάθος αποφάσεις, αλλά εδώ μιλάμε για ένα γεγονός, που κανένας που αγαπάει τον αθλητισμό, δε θα ήθελε να ισχύει αυτό το νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε».

Για αυτούς που κατηγορούν τον Αυγενάκη ότι προωθεί τα συμφέροντα μίας συγκεκριμένης ομάδας: «Το θέμα είναι τι εντύπωση δίνει ο ίδιος. Αν έχει διαλέξει να συνδέσει τη δική του θητεία, σαν ένας υφυπουργός που ήταν σε αυτήν τη θέση, για να περάσει συγκεκριμένα συμφέροντα για συγκεκριμένες ομάδες, είναι δικό του πρόβλημα. Ο καθένας διαλέγει πως θα μείνει στη συνείδηση του κόσμου».

Για την υπόθεση της απαγόρευσης μεταγραφών στον Άρη τόνισε: «Σ' αυτήν την υπόθεση ο Άρης έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Ακολούθησε νόμους του κράτους που τον έφεραν στο να μπορεί να κάνει τη νέα εταιρεία. Δεν μπορώ να έχω άμεση ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο 100% πάνω σ' αυτό το θέμα. Έχω ακούσει και για κάποιες αστοχίες. Προφανώς και δεν μπορεί να την πληρώσει ο Άρης επειδή χάθηκε ένα χαρτί στην ΕΠΟ. Εφόσον είναι δεδομένη η ΕΔΕ της ΕΠΟ και η UEFA κόπτεται τόσο πολύ για την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών σε κάθε χώρα, τότε θα πρέπει η ίδια η UEFA να κανονίσει το θέμα και ο Άρης να μην έχει πρόβλημα εφόσον ακολούθησε νόμους του κράτους. Είχα σκοπό μέσα στις επόμενες ημέρες να κάνω ένα ραντεβού με την ΠΑΕ για να δούμε αν και πώς μπορώ να βοηθήσω κι εγώ σ' αυτό το θέμα, γιατί το αίτημα του Άρη είναι δίκαιο».

Σχετικά με την κατάσταση στο μπάσκετ: «Είναι πολύ ρευστή η κατάσταση στο μπάσκετ. Σε κουβέντες που έχω με φίλους μου στην Αθήνα, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς ο Άρης έφτασε σ' αυτό το σημείο. Να λέγεται ότι λόγω της πανδημίας ίσως να απέφυγε και χειρότερες καταστάσεις. Είναι πολύ μπλεγμένα τα πράγματα. Αν το κοιτάξουμε ψυχρά, είναι λάθος να μην παίρνουν οι αθλητές τα χρήματα για τα συμβόλαια που υπογράφτηκαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα