Νικηφόρο "αντίο" για την Σαουδική Αραβία που κέρδισε την Αίγυπτο στην εκπνοή (VIDEO)

Σε ένα παιχνίδι δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Σαουδική Αραβία κατάφερε να πάρει νίκη γοήτρου επί της Αιγύπτου με ανατροπή, κερδίζοντας 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις.

Στη Βόλγκογκραντ Αρένα, αμφότερες οι ομάδες ήθελαν να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι το Μουντιάλ, καθώς είχαν ήδη αποκλειστεί από την δεύτερη αγωνιστική. Οι Αιγύπτιοι προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ

του Σαλάχ στο 22ο λεπτό, όμως οι Σαουδάραβες έκαναν την ανατροπή και με γκολ στην εκπνοή του αγώνα πήραν τη νίκη και τερμάτισαν στην 3η θέση του πρώτου ομίλου. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Σαουδικής Αραβίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1994.

Οι ευκαιρίες που είχε χάσει η Αίγυπτος στο πρώτο μέρος, "ξύπνησαν" τους Σαουδάραβες που ισορρόπησαν το ματς, έχοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 40’, όταν και κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλ Μουβαλάντ, όμως ο 45χρονος (!) Ελ Χανταρί του είπε "όχι", κρατώντας το μηδέν για τους Αιγύπτιους, γράφοντας παράλληλα ιστορία, ως ο γηραιότερος τερματοφύλακας που αποκρούει πέναλτι σε Μουντιάλ.

Ό,τι δεν κατάφερε, ωστόσο, ο Αλ Μουβαλάντ στο 40’, το κατάφερε ο Αλ Φαράζ στο 45’, αφού οι Σαουδάραβες κέρδισαν πέναλτι, που προκάλεσε την χρήση του VAR, με τον αρχηγό της Σαουδικής Αραβίας, να αναλαμβάνει την εκτέλεση κερδίζοντας αυτή τη φορά τον Ελ Χανταρί και οδηγώντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια με 1-1.

Η ψυχρολουσία για τους Αιγύπτιους ήρθε στο 95ο λεπτό, με τον Αλ Νταουσάρι να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ελ Χανταρί, χαρίζοντας το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του. Με αυτόν τον τρόπο η Σαουδική Αραβία, αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση, εν αντιθέσει με τους Αιγύπτιους, που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε έναν βαθμό στον πρώτο όμιλο.

Oι συνθέσεις:

Σαουδική Αραβία (Χ. Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Σαχρανί, Μ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Μπουράικ, Οταΐφ, Αλ Μοκαουί, Αλ Φαράζ, Αλ Νταουσαρί, Μπαχμπρί (65΄ Ασίρι), Αλ Μουαλάντ (79΄ Αλ Σεχερί)

Αίγυπτος (Ε. Κούπερ): Ελ Χανταρί, Φατί, Αλί Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ Σαφί, Χάμεντ, Ελ Νένι, Τρεζεγκέ (81' Καχραμπά), Σαΐντ (40+7’ Ουάρντα), Σαλάχ, Μόχσεν (64' Σομπί).

Keywords
Τυχαία Θέματα