Νίκη-πρόκριση για τον Άρη επί της ΑΕΛ Λεμεσού στην Κύπρο

Ο Άρης νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ Λεμεσού στην ΑΕΚ Arena στη Λάρνακα και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, μετά την "λευκή" ισοπαλία (0-0) στο πρώτο ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που

καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα και χάρισε το εισιτήριο της πρόκρισης στους "κιτρινόμαυρους", το πέτυχε ο Νικολά Ντιγκινί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 14ο λεπτό. Το πέναλτι το κέρδισε ο Ιντέγε στο 12΄, όταν πήγε να περάσει τον Βοζίνια σε τετ α τετ και έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του αντίπαλου τερματοφύλακα, σε μία δύσκολη φάση όπου ο Πορτογάλος διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα.

Ο Άρης θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Μόλντε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή του πορεία. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Νορβηγία την επόμενη Πέμπτη 8 Αυγούστου και η ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη τον Δεκαπενταύγουστο.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν την πρόκριση μαζί με τους φιλάθλους τους που βρέθηκαν στην Κύπρο και δεν σταμάτησαν να τραγουδούν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δίνοντας βροντερό "παρών" στις κερκίδες.

Ο Άρης που έπαιξε με μωβ εμφανίσεις σήμερα, είχε ορισμένες ευκαιρίες ακόμη πέρα από το γκολ για να διευρύνει το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο (37΄) σε κοντινή κεφαλιά του Τεϊσέιρα, ενώ απείλησαν και σε κάποιες ακόμη φάσεις, με τον Κουέστα να κρατά το μηδέν.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Γκαζντανάγκα, Γκοντάλ, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γουίλερ (52’ Αβραάμ), Γκαζαριάν, Χουράδο (52’ Κάμπος)

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Σούνγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα, Λάρσον (61’ Τόνσο), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (68’ Λούκας), Ιντέγε (86’ Μαρτίνες).

Keywords
Τυχαία Θέματα