Νίκη Κεραμέως: Αλλάζουμε σελίδα στην Παιδεία

Το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το 2020 με προσλήψεις, αξιολόγηση εκπαιδευτικών και μεγάλο εφόδιο την αύξηση του προϋπολογισμού του περιέγραψε από τη Βουλή η Υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας μίλησε για αλλαγή σελίδας στην Παιδεία εξαγγέλλοντας προσλήψεις 9.750 εκπαιδευτικών, αξιολόγηση κι επιμόρφωσή τους.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του Υπουργείο θα έχει ο αυξημένος προϋπολογισμός του Υπουργείου ο οποίος το 2020 θα είναι αυξημένος κατά 102 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας τα 4,953 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τη real, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απλώς είχε εξαγγείλει προσλήψεις αλλά τελικά αυτές υλοποιούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2020 περιλαμβάνει προσλήψεις 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 5.250 στην γενική εκπαίδευση.

Περιγράφοντας το όραμα της και της κυβέρνησης για την Παιδεία, η κ. Κεραμέως, τόνισε ότι «η Παιδεία αποτελεί το σπουδαιότερο όχημα για αυτοδύναμη Ελλάδα που σέβεται τον εαυτό της. Στοχεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς τους αξιολογεί τους στηρίζει και επιμορφώνει και δίνει εφόδια στους μαθητές. Επιδιώκουμε ένα αυτοδύναμο, καινοτόμο και εξωστρεφές πανεπιστήμιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα