ΓΓ Βιομηχανίας: Έχει δοθεί ήδη 2ετής παράταση λειτουργίας επιχειρήσεων

Έχει δοθεί ήδη, με νόμο, διετής παράταση αδειοδότησης της λειτουργίας επιχειρήσεων χαμηλής και μέσης όχλησης, για τις οποίες το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) της Κεντρικής Μακεδονίας προέβλεπε μετεγκαταστάσεις έως το τέλος του χρόνου, διευκρίνισε στο ΑΜΠΕ, ο γ.γ Βιομηχανίας, Ευστράτιος Ζαφείρης.

Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι με την παράταση που δόθηκε ο στόχος είναι να αποφευχθεί να μπει «βρόγχος» σε αυτές τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να δοθεί ικανό χρονικό περιθώριο για να υπάρξει μία πιο «οριστική» και «μακροπρόθεσμη» λύση.

«Εμείς,

με τον νόμο 4442/16 για τις αδειοδοτήσεις προβλέψαμε μία παράταση για δύο χρόνια. Άρα, δεν είναι κάτι άμεσο, δηλαδή, δεν είναι μέχρι το τέλος του χρόνου. Με τον παλιό νόμο (4155) η παράταση πραγματικά έληγε τον Δεκέμβρη του 2017. Με τον καινούργιο νόμο, τον 4442/16, του ΥΠΕΘΟ, η παράταση πάει στις 8-8-2019. Πάει, δηλαδή, δύο χρόνια πίσω, άρα έχουμε μία άνεση και οι επιχειρήσεις να μην είναι με τον "βρόγχο στον λαιμό", αλλά και εμείς να δούμε μία λύση σε πιο οριστική βάση», τόνισε ο κ. Ζαφείρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα