Νέες τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Νευρικότητα καταγράφηκε και σήμερα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις συνομιλίες ΗΠΑ - Καναδά, με τις δύο χώρες να προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για την αντικατάσταση της NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών), ωστόσο ο Nasdaq ήταν αυτός που δέχθηκε και πάλι νέες ισχυρές πιέσεις από τον τεχνολογικό κλάδο.

Κι αυτό καθώς οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρείων και βασιλιάδων

των social media (Facebook, Twitter, Google) καλούνται να καταθέσουν ενώπιον Κογκρέσου για τους «ύποπτους» λογαριασμούς στις πλατφόρμες τους.

Οριακά κέρδη 0,08% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 25.995 μονάδων, με τον ευρύτερο βιομηχανικό δείκτη S&P 500 να κινείται 0,36% χαμηλότερα στις 2.878 μονάδες.

Ισχυρότερες οι πιέσεις για τον Nasdaq, ο οποίος αποδυναμώθηκε κατά 0,91% στις 7.922 μονάδες.

Ο τεχνολογικός κλάδος συνέχισε να ασκεί πιέσεις στον Nasdaq, με τις μετοχές των Amazon (-1,8%), Facebook (-2,8%), Twitter (-5,8%) και Alphabet (-1,6%) να παραμένουν και σήμερα στο «κόκκινο».

Προσπάθεια ανάκαμψης κατέγραψε, αντίθετα, η μετοχή της Netflix, η οποία ενισχύθηκε άνω του 1%, μετά την πτώση άνω του 6% που σημείωσε στις 5/9.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά πραγματοποιούσαν συνομιλίες μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Η καναδή υπουργός Εξωτερικών, Chrystia Freeland, δήλωσε χθες ότι οι συνομιλίες μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι «εποικοδομητικές», ενώ έκανε λόγο για «καλή πίστη και καλή θέληση και από τις δύο πλευρές».

Οι συνομιλίες ΗΠΑ - Καναδά έρχονται μία εβδομάδα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, πέτυχε συμφωνία με το Μεξικό για την αντικατάσταση της NAFTA, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, μεικτά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, αν και έδειξαν ότι παραμένει ισχυρή και συνεχίζει να στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλό σχεδόν 49 ετών, καταγράφοντας μείωση κατά 10.000, στις 203.000.

Από την άλλη, ωστόσο, στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ADP και Moody’s Analytics, έδειξαν μια μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση για τις νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο του 2018, σημειώνοντας μάλιστα τον μικρότερο ρυθμό αύξησης από τον Οκτώβριο του 2017.

Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 163.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο του 2018, έναντι των 217.000 του Ιουλίου και των 190.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, αλλά και χαμηλότερα του μέσου όρου των 206.000 θέσεων τον μήνα.

Πηγή: Newmoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα