Νέες συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Στα χέρια των αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης βρίσκονται από χθες τέσσερα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα:

-Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, κατελήφθη πρωινές ώρες της 02-09-2017 στο κέντρο της πόλης, 22χρονος αλλοδαπός, να διαθέτει προς πώληση λαθραία τσιγάρα. Στη θέα των αστυνομικών, ο παραπάνω απέρριψε στο έδαφος (2) σακούλες που περιείχαν (201) πακέτα τσιγάρα και (6) συσκευασίες καπνού, που στο σύνολό τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη.
Κατά την ακινητοποίησή του, ο 22χρονος αντιστάθηκε σθεναρά προκειμένου να διαφύγει.

-Συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μεσημβρινές ώρες της 02-09-2017 στην περιοχή της Σταυρούπολης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 56 και 65 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να κατέχουν εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, ο μεν πρώτος (1.000) πακέτα τσιγάρα, ο δε δεύτερος (5) συσκευασίες καπνού που στο σύνολό του δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον, κατασχέθηκε από την κατοχή του 65χρονου το χρηματικό ποσό των (2.050) ευρώ και από την κατοχή του πρώτου το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ.

-Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες της 02-09-2017 στην περιοχή της Ξηροκρήνης, 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε βαλίτσα που περιείχε (355) πακέτα τσιγάρα και (7) συσκευασίες καπνού, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (95) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα