Νεμπεγλέρας: Ο Άρης έχει σωστή νοοτροπία

Για τον Άρη, για το μέλλον της καριέρας του, αλλά και για το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League, μίλησε ο άλλωτε παίκτης των "κιτρινόμαυρων", Κώστας Νεμπεγλέρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107.4 FM»:

Αρχικά σχολίασε πως: «Το κοντέρ γράφει… 42 γεμάτα. Από μικρός λάτρεψα το ποδόσφαιρο, από το σχολείο όταν τελείωνα κοιτούσα να πάω να παίξω αλλά δεν περίμενα ότι θα έφτανα σε αυτή την ηλικία και θα έπαιζα επαγγελματικά. Τότε σκεφτόσουν ότι

μπορείς να παίζεις μέχρι 33, 34 αλλά τώρα βλέπεις ποδοσφαιριστές να συνεχίζουν για αρκετά χρόνια.

Η Γ’ Εθνική είναι ένα πρωτάθλημα αρκετά δύσκολο. Αν δεν ήμουν όπως θα ήθελα, δεν θα συνέχιζα να παίζω. Από την στιγμή που βλέπω ότι μπορώ να το κάνω καλά, όπως θέλω, τότε θα συνεχίσω να παίζω. Είχα διαβάσει κι εγώ που έλεγε ότι ήμουν πρώτος σε συμμετοχές εθνικών κατηγοριών, αν θυμάμαι καλά γύρω στις 665. Είναι ένα ρεκόρ που με ικανοποιεί. Η αλήθεια είναι ότι κοιτάω κάθε χρόνο ξεχωριστά. Θέλω να βλέπω την χρονιά που διανύω, αλλά θέλω να συνεχίσω όπως εγώ θέλω.

Για μένα δεν έχει αλλάξει κάτι από τις εποχές που έπαιζα στην SuperLeague και τώρα που παίζω στον Αχιλλέα Φαρσάλων, όσον αφορά τι πρέπει να κάνει ένας ποδοσφαιριστής που πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση».

Για τον Σέρχιο Κόκε είπε: «Όταν ήταν στον Άρη ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά αυτόν που είδα τα τελευταία χρόνια, δεν έχει καμιά σχέση με αυτόν τον Κόκε που είχαμε δει παλιά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θέλεις να αγωνιστείς και να έχεις… αφεθείς σωματικά. Πως μπορεί μία ομάδα να μιλάει με έναν ποδοσφαιριστή που έχει παραπανίσια κιλά, θέλει χρόνο για να φτάσει σε ένα επίπεδο να σε βοηθήσει. Αυτό πιστεύω ότι έφταιξε πέρυσι σε μεγάλο βαθμό στον Άρη».

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας είπε για την παρουσία του στον Άρη: «Είναι μεγάλη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να περνάει από τον Άρη, να έχει παίξει 4 χρόνια, να έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Όπως είναι η Λάρισα που ξεκίνησα την καριέρα μου. Σε κάθε ομάδα που έπαιξα έχω τουλάχιστον τέσσερα χρόνια παρουσίας, είναι κάτι σημαντικό για μένα, ανταμοιβή να αναγνωρίζουν οι άνθρωποι που συνεργάζεσαι την αξία σου και να σου δίνουν νέο συμβόλαιο».

Για την εικόνα που σχημάτισε ο ίδιος από τον Άρη τόνισε: «Αυτό που είδα είναι ότι ο Άρης είναι τελείως διαφορετικός σε νοοτροπία από πέρυσι, με περισσότερα… τρεξίματα, που βγάζει την έννοια της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είδα ότι έχει αυτό που χρειάζεται η κατηγορία που είναι αρκετά δύσκολη. Αν δεν δείξεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι είσαι ανταγωνιστικός δεν μπορείς να πάρεις την άνοδο. Πολλά παιδιά που έχει ο Άρης έχουν παίξει στην κατηγορία, φέτος είδα ότι έχει τα στοιχεία που χρειάζονται. Γίνεται τελείως διαφορετική δουλειά, πρώτα απέξω από την ομάδα και μετά μέσα σε αυτήν. Όταν υπάρχει καλή συνεργασία διοίκησης, προπονητή, παικτών, αυτό θα βγει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την άποψη ορισμένων ότι ο φετινός Άρης δεν έχει την ποιότητα που είχε πέρυσι είπε: «Δεν συμφωνώ ότι δεν έχει ποιότητα το ρόστερ του Άρη. Αυτό που είδα ως έλλειψη αλλά μπορεί να το καλύψει εσωτερικά, είναι ένας φορ περιοχής που να σου δώσει το εύκολο γκολ. Αλλά ο Άρης είδα ότι δουλεύει σε ένα άλλο στυλ και αυτό θα το καλύψει εσωτερικά ο προπονητής. Είδα αρκετά καλά στοιχεία».

Επίσης πρόσθεσε: «Όταν τα πράγματα έχουν στραβώσει από την αρχή, είναι δύσκολα να τα φέρεις στα… ίσα. Το βάρος που έχει κάθε ποδοσφαιριστής που παίζει στον Άρη, νομίζω ότι φέτος μπορεί να το διαχειριστεί, αρκετοί παίκτες που παίζουν φέτος έχουν τον πρωταθλητισμό της Β’ Εθνικής. Είναι δύσκολο φυσικά γιατί ο Άρης είναι μία ομάδα που πάντα πρέπει να κερδίζει, και πρέπει να αντιδράσεις όταν θα έρθουν τα άσχημα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να τα διαχειριστεί η ομάδα».

Για το φιλικό του Άρη με την Μπόκα Τζούνιορς είπε: «Με αυτό το φιλικό θα καταλάβουν τα παιδιά σε ποια ομάδα είναι από πλευράς κόσμου, δυναμικής. Θα είναι καλό να παίξουν αυτό το φιλικό με μία μεγάλη ομάδα, να είναι μία γιορτή».

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα κάνει χωρίς ποδόσφαιρο είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ χωρίς το ποδόσφαιρο. Αυτή την στιγμή σκέφτομαι μόνο να βοηθήσω την ομάδα που αγωνίζομαι, δεν σκέφτομαι τι θα γίνει αν σταματήσω, πότε θα σταματήσω».

Για τις άσχημες στιγμές του με τον Άρη είπε: «Αυτά τα πράγματα που δεν λειτουργούσαν καλά τα είχα πει, ως αρχηγός έπρεπε κάποια πράγματα να τα προλαβαίνω πριν γίνουν. Μετά ήρθε μία ρήξη με την τότε διοίκηση αλλά μετά από τόσα χρόνια δεν μπορώ να κρατήσω κακία σε κανέναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκα».

Keywords
Τυχαία Θέματα