Νέα ΚΥΑ για αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων μέχρι μετά το Πάσχα

Σε νέα Κοινή Υπουργική απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων έως και μετά το Πάσχα, προχωρεί άμεσα η κυβέρνηση, καθώς η υφιστάμενη αναστολή λήγει στις 27 Μαρτίου.

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, τόσο με την ισχύουσα υπουργική απόφαση όσο και με την νέα που αναμένεται να δημοσιευθεί,

η δημοσίευση των αποφάσεων εξαιρείται από την αναστολή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας να προχωρούν οι δικαστές στην έκδοση αποφάσεων. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπενθύμιζαν ότι δεν πρόκειται για περίοδο διακοπών των δικαστών συνεπώς πρέπει να γίνει προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος της εκκρεμούς δικαστικής ύλης, η οποία σήμερα εκ των πραγμάτων συσσωρεύεται λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Ταυτόχρονα για να μην αυξηθεί το στοκ των εκκρεμών αποφάσεων ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος ήδη έχει ξεκινήσει τις τηλεδιασκέψεις επί υποθέσεων που έχουν ήδη συζητηθεί στο ακροατήριο πριν την εμφάνιση του κορονοιού.

Αυτό γίνεται για υποθέσεις οι οποίες έχουν συζητηθεί ήδη επί έδρας.

Ειδικότερα, ήδη έχουν γίνει τηλεδιασκέψεις στο Β΄ και Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια. Οι τηλεδιασκέψεις αφορούν υποθέσεις που είχαν συζητηθεί πριν της επιβολής του μέτρου της μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της εμφάνισης του κορονοιού.

Μάλιστα, ο κ. Ράντος συμμετείχε στις δοκιμαστικές τηλεδιασκέψεις που έγιναν με την υποστήριξη του τεχνικού-ηλεκτρονικού τμήματος του ΣτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα