Νέα διαμαρτυρία συμβασιούχων της ΕΥΑΘ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία αποχέτευσης της ΕΥΑΘ επί της οδού Τσιμισκή 98, σήμερα οι συμβασιούχοι της εταιρείας, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

"Διεκδικούμε μια οριστική πολιτική λύση, εργαζόμαστε για την ΕΥΑΘ επί σειρά ετών με τις ίδιες συνθήκες εργασίας

του μόνιμου προσωπικού. Σεβόμενοι την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και θεωρώντας το νερό κοινωνικό αγαθό δεν πρόκειται να προβούμε σε κινητοποιήσεις που θα βλάψουν την λειτουργία της πόλης μας", τονίζουν.

Ως απάντηση, η ΕΥΑΘ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της ΕΥΑΘ Α.Ε. (άρθρο 9, κεφ. γ', μέρος β'), οι προσλήψεις προσωπικού σε οργανικές θέσεις της εταιρείας γίνονται βάσει των διατάξεων του ν. 2190/1994, δηλαδή αυστηρά και μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Το ίδιο ισχύει και για τις συμβάσεις έργου, οι οποίες επίσης διενεργούνται με κριτήρια ΑΣΕΠ (άρθρο 10 του ν. 3812/2009).

Οι συμβάσεις των εν λόγω συμβασιούχων έληξαν στις 31.12.2016. Με ενέργειες της παρούσας διοίκησης και πολύ πριν συσταθεί το σωματείο τους ή κινητοποιηθούν οι ίδιοι, υπήρξε νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων έως τις 30.06.2017, ενώ -και πάλι κατόπιν πιέσεων της διοίκησης- εξασφαλίστηκε και η διαβεβαίωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ανανέωσή τους για άλλο ένα τετράμηνο τουλάχιστον - πέραν του Ιουνίου. Παρ’ όλα αυτά, πριν ακόμη από τη λήξη της παράτασης (στα τέλη Ιουνίου), το σωματείο των συμβασιούχων επέλεξε τη δικαστική οδό για την επίλυση του προβλήματός τους", τονίζει στην ανακοίνωση της η ΕΥΑΘ και προσθέτει:

"Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος ανανέωσης αυτού του είδους των συμβάσεων με νόμιμες διαδικασίες από την πλευρά της διοίκησης της ΕΥΑΘ. Γι’ αυτό ακριβώς η τελευταία, εμμένοντας στην απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων, εξασφάλισε μέσω ΑΣΕΠ την πρόσληψη 150 νέων εργαζομένων (41 έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα) και 41 εποχικών (8μηνο).

Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ σέβεται την αγωνία των συμβασιούχων και δηλώνει κάτι το οποίο είναι γνωστό από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του, ότι δεν έχει τη δυνατότητα σύναψης ή ανανέωσης συμβάσεων αυτού του είδους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΥΑΘ, Θεσσαλονίκη,evath, thessaloniki