ΝΔ σε Μαξίμου: Το BBC δεν είναι Documento

Συνέχεια στην κόντρα της με την κυβέρνηση με φόντο το δημοσίευμα του BBC που κάνει λόγο καταπιεσμένη "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα δίνει η Νέα Δημοκρατία.

Με αφορμή το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού και τον καλούσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υφίσταται

στην Ελλάδα ζήτημα "μακεδονικής μειονότητας".

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε στην Πειραιώς τονίζοντας πως "η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα "μειονότητας" και επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται εκ νέου στην κύβερνηση και τον Αλέξη Τσίπρα και τον καλεί και πάλι "να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα “μακεδονικής” μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα".

Η απάντηση της ΝΔ στο Μαξίμου:

"Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα “μακεδονικής” μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν".

Keywords
Τυχαία Θέματα