Να συζητηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Την εισαγωγή του θέματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης της 7ης Μάη του 2018, ζητά με επιστολή της στην πρόεδρο του Δ.Σ., Καλυψώ Γούλα, η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει η παράταξη, από αύριο ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για χρέη

τουλάχιστον 500€ σε δημόσιο και δήμους, ενώ παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους το θέμα χρήζει συζήτησης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς την Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Θεσσαλονίκης
Κα Γούλα Καλυψώ

Κυρία πρόεδρε,

Όπως είναι γνωστό από την 1η Μάη 2018 ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για χρέη τουλάχιστον 500€ σε δημόσιο και δήμους.

Ειδικότερα, οι οφειλές σε δήμους αφορούν συνήθως σε ανταποδοτικά τέλη, τέλη νεκροταφείου, νερό, τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, το τέλος επιτηδεύματος, κλήσεις τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, ΤΑΠ κλπ. Σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλα ποσά οφειλών αφορούν σε προσκυρώσεις - ελεύθερων χώρων και πλατειών - που επιβαρύνουν τα παρακείμενα νοικοκυριά. Αυτές οι οφειλές, που αφορούν κατά βάση λαϊκά νοικοκυριά, αποτυπώνονται στους προϋπολογισμούς των δήμων ως ανείσπρακτα έσοδα παρελθόντων ετών (ΠΟΕ).

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την εισαγωγή του θέματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Μάη του 2018, ώστε να συζητήσει και να αποφασίσει το ΔΣ πλαίσιο προστασίας και να αποφασίσει πλαίσιο προστασίας τους λαϊκού εισοδήματος και κατοικίας συνολικά και από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Δελής Γιάννης
Κωνσταντινίδης Μιχάλης».

Keywords
Τυχαία Θέματα