Ν. Ξυδάκης: Προέχει τώρα να παραχθεί πολιτικό έργο, με κοινωνικό αποτέλεσμα

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο χρόνια για «να εκδιπλώσει το σχέδιο της», σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «F&M Voice», ο κ. Ξυδάκης σημείωσε πως «αυτό που προέχει τώρα, είναι να παραχθεί πολιτικό έργο, με κοινωνικό αποτέλεσμα, να ανασάνουν και να αναθαρρήσουν οι πολίτες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

τόνισε ότι «σήμερα, η οικονομία μπαίνει σε ανοδική πορεία, ασφαλώς με δυσκολίες», προσθέτοντας ότι «με τις θυσίες όλων διαμορφώνεται ένας ορίζοντας ομαλότητας, για να υπάρξουν επενδύσεις, να ενισχυθεί η παραγωγή και οι εξαγωγές, να μειωθεί η ανεργία, να προσφύγουμε για δανεισμό στις κεφαλαιαγορές, για να επιστρέψει η χώρα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και προκοπής». «Μόνο έτσι, σταδιακά, όχι ακαριαία και όχι αυτόματα, η χώρα θα εξέλθει από την επαχθή επιτροπεία», είπε και υπογράμμισε πως όλο αυτό δεν το χαρακτηρίζει success story, «αλλά δρόμο προς τη σωτηρία της χώρας, με πολλές ακόμη δυσκολίες».

Στο ερώτημα αν η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει ή πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης, ανέφερε ότι «η συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. ήταν μία επιλογή που ανταποκρινόταν στους όρους και τις συνθήκες του 2015» και ότι «πολιτικά υπήρχαν προβλήματα και κάποιες στιγμές έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση, κυρίως επικοινωνιακά». «Στην πράξη, πάντως», συμπλήρωσε, «δεν εμπόδισε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον ως τώρα. Δεν μπορώ να μαντέψω τι θα συμβεί στο μέλλον. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες».

Keywords
Τυχαία Θέματα