Ν. Βούτσης: Απόρρητα κονδύλια έχει μόνο το ΥΠΕΞ

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν πλήρη γνώση της διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, στο υπουργικό συμβούλιο.

"Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης του κ. Κοτζιά" επισήμανε για τις κατηγορίες Καμμένου

ο Νίκος Βούτσης, αλλά παράλληλα είπε πως οι δύο (κ.κ. Κοτζιάς και Καμμένος) πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Ανέφερε ότι μετά την πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης και την ψήφιση του σχετικού νόμου περί ελέγχου των μυστικών κονδυλίων από τη Βουλή (το 2017) έχουν γίνει έξι έλεγχοι και εκκρεμεί άλλος ένας. Η διαδικασία της Βουλής είναι η εξής: σε έναν σφραγισμένο φάκελο έρχονται τα στοιχεία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στην οποία μετέχουν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής - εκτός της Χρυσής Αυγής. Ο φάκελος ανοίγεται, όποιος θέλει κρατάει σημειώσεις και μετά ο φάκελος επιστρέφει στο ΥΠΕΞ.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ "δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι όπως παλιά, τέλειωσαν αυτά", ενώ ανέφερε πως τα κονδύλια πηγαίνουν σε εθνικούς σκοπούς. Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν οι πληρωμές γίνονται μέσω του υπουργείου Οικονομικών είπε πως "δεν θέλω να επεκταθώ στο πώς γίνονται οι πληρωμές".

Σύμφωνα με τον ΠτΒ μυστικά και απόρρητα κονδύλια έχει μόνο το ΥΠΕΞ καθώς όπως είπε τα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ελέγχονται μέσω της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί για την ΕΥΠ, λέγοντας μάλιστα ότι κι ως υπουργός Εσωτερικών "δεν ανακατεύτηκε".

Εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση είναι σταθερή ενώ προέβλεψε πως η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να βγει ακόμα πιο ενισχυμένη, χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα