Ν. Βαφειάδης: Δεν μπορούμε να μιλάμε για στόχους γιατί ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί η ομάδα

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή, τη συμμετοχή της ομάδας στην Γ' Εθνική, τα χρέη αλλά και το μέλλον του "Γηραιού" μίλησε ο πρόεδρος του Ιδρυτικού σωματείου και επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, Νίκος Βαφειάδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο "Αθλητικό Metropolis

95,5 fm":

Για την συμμετοχή του Ηρακλή στην Γ΄ Εθνική και αν ήταν το ενδεδειγμένο στην παρούσα φάση:

«Από τις δυο προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι δεν θα θεωρήσω καμία ενδεδειγμένη. Απλά η μια εγκυμονούσε περισσότερους κινδύνους σε σχέση με αυτήν και ο κόσμος αποφάνθηκε τελικά το πλάνο της Γ΄ Εθνικής δεν είναι τόσο ανέφικτο όσο παρουσιαζόταν και βάση αυτού θα προχωρήσουμε».

Για το αν προέκυψε με το σενάριο της Γ΄ Εθνικής κάποια χρηματοδότηση:

«Υπάρχουν κάποιοι χρηματοδότες που θα αναλάβουν αρχικά και θα στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Είμαστε κάποιοι άνθρωποι που θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και αφού ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και έναν άνθρωπο ο οποίος θα έρθει και θα χρηματοδοτήσει όλη αυτή την προσπάθεια για να μπορέσει ο Ηρακλής για φέτος να παραστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Δεν μπορούμε να μιλάμε για στόχους γιατί ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί η ομάδα».

Για τον λόγο της επιλογής αυτής αντί του Ηρακλή Αμπελοκήπων:

«Η πλευρά του Ηρακλή Αμπελοκήπων ζήτησε ότι την οικονομική ευθύνη για όλη αυτή τη συνεργασία μέχρι την Β΄ Εθνική θα την έχουν αυτοί ξεκάθαρα και στην Γ΄ Εθνική θα υπήρχε μια μορφή συνδιοίκησης. Επειδή καλώς ή κακώς ο κόσμος δεν δέχτηκε το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη συνεργασία ο Ηρακλής Αμπελοκήπων θα έπρεπε να έχει το πάνω χέρι, αποφασίστηκε να προχωρήσει η περίπτωση της Γ΄ Εθνικής. Το οποίο θα είναι ένα πλάνο λαϊκής βάσης και θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη συνεισφορά του κόσμου για να πετύχει αυτό το εγχείρημα».

Για τον κίνδυνο αυτού του εγχειρήματος:

«Αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να στηριχτεί από όλη την οικογένεια του Ηρακλή. Εγω καλώ και τον κ. Δρακόπουλο ο οποίος είναι αντίθετος να το ξανασκεφτεί. Δεν υπάρχουν αντιμαχόμενες πλευρές μέσα στον Ηρακλή. Υπάρχει η κοινή ιδέα και ο κοινός στόχος να μπορέσει ο Ηρακλής να σταθεί στα πόδια του και να μπορέσει να επανέλθει από εκεί που τον έριξαν παρανόμως. Πρέπει να σταματήσει ο οικογενειακός εμφύλιος».

Για τον κίνδυνο της τριετούς παραμονής στην κατηγορία αυτή:

«Δεν υπάρχει τριετούς παραμονή. Αυτό που ισχύει τώρα είναι ότι όποια ομάδα πέσει στην Γ΄ Εθνική, ανερχόμενη στην Β΄ Εθνική παίρνει ξανά τα χρέη πάνω της. Εμείς αυτό που έχουμε ζητήσει είναι ότι τα χρέη θα πρέπει να προσωποποιηθούν στον άνθρωπο που τα δημιούργησε και κατέστρεψε τον Ηρακλή. Μια τροπολογία Παναχαϊκής. Όπως η Παναχαϊκή κατάφερε να κάνει κάποια πράγματα έτσι και εμείς επιτέλους θα πρέπει να μας βοηθήσουν κάποιοι άνθρωποι και να σταθεί όρθιος στα πόδια του αυτός ο ιστορικός σύλλογος, γιατί και το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδος, έχει ανάγκη από ομάδες όπως ο Ηρακλής. Γιατί χωρίς τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες έχετε δει σε τι μαρασμό έχει πέσει το πρωτάθλημα της Super League. Να διεξάγεται μεταξύ συγγενών και φίλων με λίγους φιλάθλους».

Για την πίεση στο να προσωποποιηθούν τα χρέη:

«Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε λογικό κράτος. Δεν μπορεί να έρχεται ένας πρόεδρος ουρανοκατέβατος, να υπογράφει ότι θέλει και φεύγοντας την ευθύνη να την έχει η ομάδα. Αυτό δεν γίνεται πουθενά. Την ευθύνη θα πρέπει να την έχει ο άνθρωπος που υπογράφει τις συμβάσεις, τις συμφωνίες και τα συμβόλαια, όπως και οτιδήποτε αφορά την ομάδα. Μην ζητάμε από την Πολιτεία να εισπράξει στο ακέραιο το 100% των χρεών από την ΠΑΕ Ηρακλής, αλλά από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο που ήταν ο Σπύρος Παπαθανασάκης».

Για την κουβέντα με τον κ. Θεοδωρίδη:

«Αυτή η κουβέντα δεν λέω ότι έκλεισε ή άνοιξε. Θα πρέπει πρώτα η οικογένεια να σταθεί στα πόδια της και μετά αφού δείξει την απαραίτητη ωριμότητα και σοβαρότητα και στελεχωθεί ορθολογικά το πλάνο, να βγεις να βρεις έναν άνθρωπο και να πεις ότι εμείς κάναμε αυτά τα πράγματα και να κάνουμε μια τίμια συμφωνία μαζί του. Για να έρθει ένας επενδυτής δεν πρέπει να δει μια καμένη γη, αλλά ένα σπαρμένο χωράφι που μπορεί να ευδοκιμήσει».

Για τον κ. Αντωνέλη:

«Ο κ. Αντωνέλης, ο κ. Δρακόπουλος και άλλοι επιχειρηματίες καταλαβαίνω ότι έχουν τα δικά τους προβλήματα. Επειδή όλοι αγαπάμε τον Ηρακλή με τα δικά μας «πιστεύω», πρέπει να τα παραμερίσουμε και να συστρατευτούμε για να σώσουμε τον νεκρό. Ο Ηρακλής είναι με τα δυο πόδια στον τάφο και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο Ηρακλής να σηκωθεί θα είναι ότι θα πρέπει να τον πα΄ρουμε όλοι μαζί από το χέρι και να τον σηκώσουμε. Δεν είναι η ώρα που πρέπει να πούμε λόγια αλλά να κάνουμε έργα».

Για το αν θα υπάρχουν παίχτες στην ομάδα όταν γίνει η έναρξη του πρωταθλήματος:

«Υπάρχουν 14-15 ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από την Κ-20 και ήδη κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες να εκδοθούν τα δελτία για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Επειδή έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε μεταγραφές μεταγραφές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, δεν θα παραμείνει η ομάδα με αυτούς τους ανθρώπους. Θα πλαισιωθεί και με άλλους ποδοσφαιριστές, κάνοντας το καλύτερο δυνατό. Θα είναι δύσκολο το εγχείρημα αρχικά, καθώς δεν θα έχουν γίνει προπονήσεις. Το καλό είναι ότι ο κόσμος είναι προετοιμασμένος και ώριμος, καθώς είναι δύσκολη η προσπάθεια αυτή».

Για το αν η ομάδα μπορεί να αντέξει το βάρος του ενοικίου στο Καυτανζόγλειο:

«Έχει δεσμευτεί το οργανωμένο οπαδικό κίνημα οτι θα αναλάβουν πλήρως το κόστος του Καυτανζογλείου. Επίσης για το παράβολο της Γ΄ Εθνικής, τα λεφτά τα έβαλαν οι οπαδοί, δείχνοντας έτσι την ωριμότητά τους».

Για τον προπονητή:

«Προπονητής θα είναι οριστικά ο Σάκης Αναστασιάδης. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις και τα δυο τα γήπεδα είναι λειτουργικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα