Ν. Τόσκας: Απολύτως ακριβή τα στοιχεία για 140.000 - Γιατί σβήσαμε την ώρα από το βίντεο

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντώντας στις επικρίσεις για τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο χθεσινό συλλαλητήριο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «δεν είναι τίποτε χαλκευμένο». «Στο Σύνταγμα

η χωρητικότητα είναι 35.000 άτομα. Από εκεί και πέρα, συγκεντρώθηκαν γύρω στα 25.000 άτομα στην Αμαλίας, γύρω στα 25.000 στην Βασιλίσσης Σοφίας και υπολογίσαμε και τους γύρω δρόμους. Ο αριθμός είναι ακριβής. Ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες, έχει βγει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Το δε βίντεο ήρθε για να επιβεβαιώσει τους αριθμούς που δόθηκαν».

Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ είναι σβησμένη η ώρα και η ημερομηνία, απάντησε ότι αυτό έγινε λόγω λάθος ρυθμίσεων της κάμερας που έκανε τη λήψη. «Η ημερομηνία του βίντεο ήταν 1η Ιανουαρίου, προφανώς δεν έγινε 1η Ιανουαρίου κάποια συγκέντρωση εκεί» είπε, απαντώντας σε όσους «ψάχνουν σώνει και καλά να βγάλουν ανακριβές το βίντεο».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο έφτασαν τις 140.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα