Ν. Ντιμιτρόφ: Θέλω να συγγράψω βιβλίο με τον Ν. Κοτζιά

"Πιστεύω ακράδαντα ότι οι δύο χώρες μας είναι φυσικοί σύμμαχοι". Αυτό σημειώνει ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει: "Δεν συμβαίνει συχνά, στις μέρες μας, στον κόσμο να βλέπεις πολιτικούς να σκέφτονται περισσότερο για τις νέες γενιές και λιγότερο για τις επικείμενες εκλογές. Αυτό που σηματοδοτούν οι δύο αφηγήσεις είναι το στοίχημα ανάμεσα στο φόβο και την ελπίδα".

Όπως σημειώνει στη συνέντευξή του ο κ.

Ντιμιτρόφ, "αν και δεν είμαι πολιτικός καριέρας, γνωρίζω ότι οι πολιτικοί όταν είναι στην αντιπολίτευση έχουν μεγαλύτερο περιθώριο για ελιγμούς, για να παίρνουν θέσεις από τις οποίες πιστεύουν ότι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Όμως οι πολιτικοί που βρίσκονται στην εξουσία οφείλουν πρωτίστως να σκέφτονται το συμφέρον της χώρας τους περισσότερο από το κομματικό συμφέρον".

Επί της ουσίας της συμφωνίας ο ΥΠΕΞ του γειτονικού κράτους αναφέρει ότι "μόλις η Συμφωνία των Πρεσπών 'πάρει μπροστά', οι πολίτες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί δεν το καταφέραμε αυτό τη δεκαετία του '90. Αλλάξαμε σελίδα, είμαστε σε εντελώς νέα εποχή, όμως τώρα η σελίδα είναι λευκή και πρέπει να την γράψουμε".

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Ντιμιτρόφ μιλά για τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της Άμυνας και της Οικονομίας, θυμίζει την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στην πατρίδα του (του Νίκου Παππά), ενώ καταθέτει την ιδέα να συγγράψει βιβλίο από κοινού με τον Νίκο Κοτζιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντιμιτρόφ, Θέλω, Κοτζιά,ntimitrof, thelo, kotzia