Ν. Ανδρουλάκης: Είναι πρόκληση για τη χώρα μας η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (VIDEO)

«Είναι πρόκληση για την χώρα μας η περιπέτεια των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο κύριος Ερντογάν προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ, προκαλεί στο Αιγαίο, προκαλεί στον Έβρο» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στο περιθώριο του διευρυμένου περιφερειακού συνεδρίου «η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης - Η πρόκληση της Μετανάστευσης και οι προοπτικές Ανάπτυξης στη

Περιφέρεια» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Ο κύριος Ενρτογάν προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ, προκαλεί στο Αιγαίο, προκαλεί στον Έβρο. Πρέπει να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας δεν είναι σύνορα Ευρώπης -Τουρκίας μόνο για το προσφυγικό. Είναι και για τα κυρίαρχα δικαιώματα της πατρίδας μας. Στο υψηλότερο επίπεδο θα πιέσουμε, ώστε στη Βάρνα ο Ερντογάν να πάρει ένα μήνυμα, ότι η αλλάζει στρατηγική σε σχέση με την συμπεριφορά του και για την Κύπρο και για την Ελλάδα η η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει σκληρά στις εξελίξεις μέχρι το 2019». Αναφερόμενος στην ονομασία των Σκοπίων ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για επικοινωνιακούς χειρισμούς. «Υπάρχει ένα momentum. Φοβάμαι ότι γίνονται επικοινωνιακοί χειρισμοί, οι οποίοι δεν βοηθάνε στην ουσία επίλυσης του θέματος. Εγώ μένω σταθερός στην εθνική θέση που έχει χαράξει η πατρίδα μας τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν μου αρέσει σε καμία περίπτωση στα εθνικά θέματα ευρύτερα αλλά και σε αυτό το θέμα να γίνονται προπαγανδιστικοί μικροκομματικοί χειρισμοί από τα κόμματα στην Ελλάδα τα οποία μακροπρόθεσμα ζημιώνουν τη χώρα μας».

Παράλληλα, στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της «Ελιάς», Εύα Καϊλή, σημειώνοντας την ανάγκη κυρώσεων και πιέσεων, είτε οικονομικών, είτε διπλωματικών. «Δεν αφήνουμε να ξεχαστεί. Η προφυλάκιση μπορεί να είναι από ένα έως πέντε έτη». Σχετικά με την εκδήλωση ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «είναι σημαντικό να συζητάμε για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τους συσχετισμούς και πως πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή εθνική στρατηγική απέναντι και στις δυο πολιτικές προκλήσεις του κυρίου Ερντογάν και στις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια άρα και που πάει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο οικονομία και πολιτικής ενοποίησης».

Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη δήλωσε: «Είναι απαραίτητο να διατηρηθούν βασικοί πυλώνες όπως είναι η συνοχή διότι η παραλία μας εδώ είναι από κοινοτικά χρήματα της συνοχής, είναι απαραίτητο να διατηρηθούν τα αγροτικά κονδύλια γιατί οι αγρότες μας στηρίζονται σε αυτά και σύγχρονους είναι αναγκαίο να πάμε σε νέους τομείς όπως είναι η έρευνα, όπως είναι η καινοτομία όπως είναι η άμυνα και όπως είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Τέλος, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα επισήμανε την ανάγκη συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης. «Θα είναι καλό να συζητήσουμε και που πάει το μέλλον της Ευρώπης, τι γίνεται με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από αρκετές ομάδες στην Ευρώπη να βοηθήσουν τους πολίτες της Ιρλανδίας να παραμείνουν στην ΕΕ. Αν το πετύχουμε θα φανεί ότι υπάρχει δημοκρατία στην Ευρώπη», υποστήριξε.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα