Μητροπολίτης Λαγκαδά για εγκαίνια στην Ομόνοια: Αμετροέπεια που προκαλεί το κοινό αίσθημα

Για αμετροέπεια έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννης, με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση εγκαινίων της Ομόνοιας.

Σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103,6 και την εκπομπή "Διπλός Ελληνικός" με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου εμφανίστηκε επικριτικός για τα φαινόμενα «συνωστισμού» σε εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής εκτός Εκκλησίας και την ανοχή των αρχών.

Αναφορικά με τα

εγκαίνια στην πλατεία Ομόνοιας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά τόνισε ότι πρόκειται για «αμετροέπεια, που προκαλεί το κοινό αίσθημα και θλίβει τους ανθρώπους, που έρχονται στην εκκλησία όχι να κάνουν φιέστα, αλλά να κάνουν την προσευχή τους».

«Δεν είναι δυνατόν να εξαντλείται η αυστηρότητα σε κάποιες περιπτώσεις για τη ζωή της εκκλησίας και σε άλλα θέματα να υπάρχει παραθεώρηση των υφισταμένων παραβάσεων σε σχέση με τις ΚΥΑ, να υπάρξει σοβαρότητα», συμπλήρωσε. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, τονίζοντας, ότι του φέρθηκαν «εντελώς απαράδεκτα οι αστυνομικές αρχές».

Η Θεία Μετάληψη θα γίνει κανονικά την Κυριακή επεσήμανε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ενώ στους μεγάλους ναούς θα γίνονται δύο Θείες Λειτουργίες.

Keywords
Αναζητήσεις
μητροπολίτης λαγκαδά ομόνοια
Τυχαία Θέματα