Μητροπολίτης Ιωαννίνων για Αμβρόσιο: Παρουσιάζει αμνησία- Kαι οι άθεοι παιδιά μας είναι

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε για τα θύματα της Μουσιωτίτσας εξέφρασε την οδύνη για τα θύματα των πυρκαγιών και την αλληλεγγύη της Εκκλησίας στους πληγέντες.

Όπως αναφέρει το Βήμα Ορθοδοξίας, ο κ. Μάξιμος τοποθετήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, επισημαίνοντας πως ενώ είναι έμπειρος και υπηρέτησε σε σπουδαίες θέσεις, φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αμνησία.

«Παρουσιάζει αμνησία. Θα ήθελα να θυμάται και τα προηγούμενα χρόνια και όχι την τελευταία τριετία. Kαι οι άθεοι παιδιά μας είναι»,

ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων υπογραμμίζοντας ότι ο λόγος του πολλές φορές είναι διχαστικός.

«Επειδή ακούω να μιλά για τους άθεους με πολύ υβριστικά σχόλια και λόγια θα ήθελα να του πω με πολύ σεβασμό ότι και οι άθεοι παιδιά μας είναι. Εμείς είμαστε δυνάμει πατέρες, ποιμένες, όλων των ανθρώπων, άσχετα αν πιστεύουν ή όχι. Και ο πατέρας τα άτακτα παιδιά του τα προσέχει λίγο περισσότερο», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μάξιμος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ότι η φωτιά έπληξε την Αττική εξαιτίας του "άθεου πρωθυπουργού", ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κατέληξε λέγοντας ότι και οι ιερωμένοι δικαιούνται να έχουν άποψη, ωστόσο ο τρόπος που θα την διατυπώνουν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. «Κάνουμε λάθη και μεις, ας μας συγχωρούν οι άνθρωποι, γιατί μέσα από την αγάπη τους ίσως γίνουμε καλύτεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα